שלום לכולם,
עד היום הייתי משקיע דרך הבנק והייתי רוצה להתחיל להשקיע דרך בית השקעות באופן עצמי (תוכנת מסחר).
הייתי רוצה לדעת כיצד זה מתבצע, האם צריך לפתוח חשבון בבית ההשקעות? האם זה בטוח ולא מסוכן?
תודה לכולם.
ניר.
Printable View
שלום לכולם,
עד היום הייתי משקיע דרך הבנק והייתי רוצה להתחיל להשקיע דרך בית השקעות באופן עצמי (תוכנת מסחר).
הייתי רוצה לדעת כיצד זה מתבצע, האם צריך לפתוח חשבון בבית ההשקעות? האם זה בטוח ולא מסוכן?
תודה לכולם.
ניר.
שלום,
בזמן האחרון התחלתי לחשוב על האלטרנטיבה הזו, הפערים בעמלות הם מהותיים.
התקשרתי היום לישיר ראשון (בעקבות ההמלצה באתר שזכו במכרז).
בהתחלה, הם היו מאוד אדיבים ומאוד ניסו לשכנע אותי לנהל את התיק דרכם אך כשהבינו שזו לא מטרתי ובשלב זה אני לא רוצה להעביר סכום מאוד גדול, אז אני חייב לציין שקבלתי תגובה מאוד קרירה, בסגנון של "טוב ניקח ממך את הפרטים ויחזרו אליך..."
בינתיים אני ממתין.
בברכה,
sams
לכל בית השקעות יש אתר, שם בד"כ תוכל להשאיר פרטים או לחילופין למצא מספר טלפון ליצירת קשר.
מניסיוני, שכן בזמנו השארתי פרטים למספר בתי השקעות יחזרו אליך די מהר, עניין של יום יומיים.
קיימת האפשרות לתיק המנוהל דרך בית ההשקעות אך לשם כך תזדקק לסכום הנע בין 200K-400K.
מאידך קיימת האפשרות לשימוש ב"חדר המסחר" כלומר בשירותם כברוקר מורשה ולנהל בעצם את התיק באופן עצמאי. דווקא אין לך ממה לחשוש הם מעונינים בך במידה שווה (טוב, אם להיות כנה אז כמעט במידה שווה), היחס אדיב והדבר היחידי שרצוי שתדע מראש הוא היקף המסחר החודשי שלך שכן זהו פרט חשוב לקביעת עלויות המסחר (תיק של 100K יכול להיות בעל מחזור מסחר חודשי של 20K ופחות ולעומתו תיק של 20K יכול להיות בעל מחזור חודשי של 100K ויותר - תלוי במספר הפעולות שתבצע בתיק), מיותר לציין שאף על פי שלאו דוקא מומלץ להרבות בפעולות עבור בית ההשקעות זה בהחלט עדיף ויקנה תנאים טובים יותר.
תנאים נפוצים ורצויים :
* קניה/מכירה :
- מניות והמירים - 0.1-0.15%.
- אג"ח סטרייט - 0.09-0.11%.
- מק"מ - 0.07-0.08%.
- אופציות - 2.5-4 ש"ח.
* מערכת מסחר - 10-15 ש"ח בחודש.
* דמי טיפול - 10-15 ש"ח בחודש (רצוי שלא יהיה).
לשים לב שאין עמלת מינימום/שינוי/ביטול/אי ביצוע/דמי ניהול/ דמי משמרת וכו...
מסחר בחו"ל אפשרי, אך בהנחה שעדיין לא סחרת בארה"ב דרך הבנק (עמלות אדירות) אין מה להוסיף פרטים על התנאים המתאימים.
תודה רבה על האינפורמציה.
מה אתה אומר בעצם-שלהשקיע במניות ארה"ב דרך הבנקים לא מישתלם ?אז היכן?בית השקעות העמלות זולות יותר בצורה ממש משמעותית?
ישנם חלופות עדיפות על בתי ההשקעות בארץ שלרוב עדיפות על הבנקים, תוכל למצוא רבות שכאלה אפילו דרך NASDAQ.com ואתרים דומים המסחר ישיר ויחסוך עמלות מיותרות.
לפעמים גם יש עמלה על כל העברה/משיכת כספים. וכמובן צריך ליהות רגיל לפעול הרבה באתר של ברוקרציטוט:
פורסם במקור על ידי avr.tomer