שלום!
ברשותי מניית קמהדע שאני מופסד עליה קרוב ל30% ,
בירצוני לשאול מס' שאלות
א. האם יש איזו שהיא הודעה לגבי המניה שהיא לא מפסיקה לרדת?
ב. האם אתה ממליץ ליקנות עוד כדי לתקן את ההפסד או שכדיי להמתין לתיקון או שביכלל לימכור
תודה
Printable View
שלום!
ברשותי מניית קמהדע שאני מופסד עליה קרוב ל30% ,
בירצוני לשאול מס' שאלות
א. האם יש איזו שהיא הודעה לגבי המניה שהיא לא מפסיקה לרדת?
ב. האם אתה ממליץ ליקנות עוד כדי לתקן את ההפסד או שכדיי להמתין לתיקון או שביכלל לימכור
תודה
מהכרותי עם שחקן תשובתו תהיה שקמדע היא חברת ביו ולכן זה הכל או כלום ובלתי ניתן לניתוח.
לפי ידיעותי היו צפיות לבדיקה לקבלת אישור FDA ובדיקה זו נדחתה כנראה לרבעון השני של 2010. לא ידוע לי על שינוי נוסף לגבי המניה חוץ מדחיית הבדיקה. הייתי מציע לך להיזהר ממיצועים משום שמתחת לכל ריצפה יש מרתף (למדתי את זה במדיגוס, עכשיו אני מחכה לראות מה יש מתחת למרתף :? ).
ג.נ
מימשתי את קמדע לפני שבועיים ב 10% הפסד
לא שחקן אך בכל זאת מסכים עם דעתו בנוגע לחברות הביו , זה נהיה טרנד ואני אישית חושב שלא צריכה להיות חשיפה גדולה לכל המניות הללו כי רוב החברות בעצם מוגדרות כחלום ואני לא מתייחס באמריה זו לחברה ספציפית כזו או אחרת .
בקשר לקמדע אז לא מזמן היתה הנפקת זכויות שם וזו עוד דרך עבור החברה בעצם לגיוס הון.
והיום יש הודעה שהחברה זכתה במכרז לאספקת חיסון נגד כלבת ואנטי RH בהודו בסכום של 3 מיליון דולר.
לסיכום לא חושב שהשקעה במניות הביו צריכות להוות משקל גדול בתיק ההשקעות .
גילוי נאות - לא מחזיק בנייר
הבהרה בנוגע לקמהדע ואישור ה - FDA
אין שום דחייה, מלכתחילה החברה הודיעה לאחר הגשת ה - BLA (תיק הרישום של התרופה וקבלת תשובה שהוא ראוי) שהאישור אמור להתקבל ברבעון Q2 בשנת 2010 כלומר בין מרץ ליוני הקרובים.
ההסבר לירידות החדות בקמדע (37% מתחילת אוגוסט):
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=222857
אז מה בעצם לוחץ על המנייה? במהלך הרבעון השני של 2009 הודיעה קמהדע על סדרה של גיוסי כספים. בחברה הנפיקו כ-7.57 מיליון מניות חדשות ל-9 קבוצות של משקיעים, פרטיים ומוסדיים. הביקוש הרב להשקעה בקמהדע היה דבר חיובי ביותר אך מחיר ההשקעה היה מאכזב. בחברה הנפיקו מניות לפי מחיר של 11 שקלים למנייה בזמן שבבורסה נסחרה המניה במחיר של כ-26 שקלים - הנחה של יותר מ-55%.
בקמהדע, אומנם, לא רצו להנפיק בהנחה כה משמעותית, אך הזינוק החד במנייה מאז יצאה החברה לתהליך הגיוס בשלהי בפברואר ועד רגע ההשקעה בפועל לא השאיר להם הרבה ברירות.
עם זאת, מבדיקות שערך Bizportal עולה כי כל המניות שהונפקו היו "חסומות" במשך 6 חודשים. כלומר, המניות שהוקצאו ב-4 ביוני לא יכלו להגיע אל השוק עד ה-4 בדצמבר (יכלו להימכר מחוץ לבורסה). יתרה מכך, גם האופציות שמומשו לא יכלו להימכר בבורסה וגם על מכירה בבורסה יש התניות מסוימות.
כך שבסופו של דבר הגיוסים אולי יכולים להתחיל להסביר את הירידות הנרשמות בדצמבר. מה-4 לחודש ועד היום ירדה מניית קמהדע בכ-15%. כאן ראוי לציין, שבמידה והמחזיקים הגדולים - מנורה, ילין לפידות, מיטב ואחרות - יתחילו למכור, עוד היד נטויה (רכשו ב-11 שקלים והמנייה סביב ה-20).
עדיין, לקמהדע יש הרבה אופציות בחוץ והגיוסים גרמו לדילול משמעותי של מחזיקי המניות. ההון מונפק ונפרע של החברה עומד כיום על 24,749,211 מניות (אחרי מימוש של כ-261 אלף אופציות השנה) בעוד ההון המדולל (לפני הנפקת האג"ח והאופציות האחרונה) מגיע ל-29.5 מיליון מניות. כמובן שצריך לזכור שעל המרת אופציה אחת מוזרמים לחברה למעלה מ-11 שקלים, דבר המשפר את קופת החברה. בתוך כך, לעובדי החברה יש אופציות אבל הן רחוקות מתאריך ההבשלה.
גם אני לא שחקן (רק שחקנון) ותשובתו האחרונה של השחקן היתה:
viewtopic.php?f=52&t=3581&p=13381&hilit=%D7%A7%D7% 9E%D7%94%D7%93%D7%A2#p13381