-
מניות הגז
בוקר טוב לחברים בפורום
אני רוצה בבוקר הבחירות הזה להסב את תשומת ליבכם לידיעה נרחבת שפורסמה הבוקר (יום ג') בגליון המודפס של דהמרקר (עמוד 8), שעל פי תוצאות המבחנים בשבת, שדה הגז תמר 1 הוא בעל ערך כלכלי. כלומר ההפקה מצדיקה מבחינה כלכלית את השהקעה בו.
מדוע בחרתי לכתוב על זה?
ראשית כי הידיה היא בלעדית של דמרקר ולכן לא פורסמה באינטרנט כדי שאחרים לא יעתיקו. מאחר ולא כל חבר בפורום קורא את העיתון המודפס, רציתי שזה יגיע לאוזני ולעיני כולם.
שנית - בימים האחרונים נפוצו תלי שמועות על גודל השדה, פי שלוש פי ארבהע ממה שנאמר בתחילה. לאף אחד אין מושג ירוק עדיין מה גודל השדה ולכן אני מספר לכם מה העובדות שידועות עד כה על פי דהמרקר:
העובדה החשובה ביותר היא כאמור שהשדה כלכלי. כלומר שווה להפיק ממנו גז ואנחנו יודעים שיש בו לפחות 88 מיליארד קוב גז.
העובדה השניה החשובה מאד מאד היא שמנכ"ל נובל עומד להגיע לישראל בעוד שבועיים לערך על פי העיתון לסידרת פגישות עם ראשי המשק ובהם שר האנרגיה. ולמה זה חשוב? כי אם השדה היה כלכלי אבל נניח סביב ה- 88 מיליארד קוב, הדבר לא היה מריץ את מנכ"ל נובל לפגוש את פואד. להערכתי זאת נדוקת עגינה חזקה לכל מי שמאמין במניות הגז, מנכ"ל נובל מגיע כדי לסגור על זיכיונות נוספים בשטחים סמוכים, כי הם בנובל מבינים את הפוטנציאל הטמון במדף היבשת של ישראל.
דוידסון על פי העיתון יבקר גם באתר הקידוח על האסדה. מהיכרתי הקרובה של תחום הפוליטיקה בישראל (הרי זאת עבודתי) אני מעריך כי מישהו ביקש מדוידסון ומישראמקו להמתין עם ההודעה עד לאחרי הבחירות ולכן כנראה מחר או ביום חמישי תצא הודעה שהשדה כלכלי.
עובדה נוספת חשובה (הכל על פי דהמרקר) היא שדוידסון מנכ"ל נובל אמרבסוף השבוע בראיון בארה"ב כי "התוצאות נראות טובות משמעותית מההערכות הראשוניות". כלומר השאלה הגדולה היא האם ההערכה הראשונית היא 88 מיליארד קוב כי אז רומז דוידסון כי השדה גדול בהרבה. אבל יכול להיות שהיתה הערכה ראשונית נמוכה יותר ובבדיקה הנוספת קיבלו אומדן של 88 מיליארד קוב. זה לא נראה לי כי ה- 88 מיליארד קוב זה מספר שהסתובב כבר לפני שלושה שבועות בערך, כך שאני חושב שההערכה הראשונית היא היא ה- 88 מיליארד קוב ולמעשה הבדיקות עכשיו אוששו אומדן גבוה בהרבה.
אני ממליץ מאד להשקיע כמה שקלים ולקנות את העיתון המודפס של היום ולקרוא. נכון שגם אני אחרי ותק של 25 שנים בתקשורת יודע שלא תמיד מה שכתוב בעיתון נכון, אבל יש ויש.
אין בכל הנכתב כאן כמובן המלצה לקנות או למכור מניות או ניירות ערך כלשהם.
תודה ובוקר טוב
-
Re: מניות הגז
יהודה בוקר טוב, תודה תודה תודה, אני כל כך שמחה שיש לנו אותך כאן בפורום של שחקן, אני בטוחה ששימחת היום הרבה לבבות מושקעים. אוהבת את הניתוחים הפנדומנטלים והעובדתיים שלך. יישר כח!!!!יום בחירות מוצלח ונפלא.
-
עידכון:
בבוקר גם אתר האינטרנט של דמרקר העלה את הידיעה כמובן אחרי שהדד ליין של העיתונים בכתובים עבר כך שניתן לראות את הסיפור כולו פלוס עשרות תגובות חלקן חכמות וחלקן מטופשות, גם באינטרנט. לא צריך לרוץ ולקנות את העיתון המודפס.
יום נעים לכולם
יהודה גולן
-
השאלה היא מה תהיה ההשפעה של ארה"ב עלינו בעקבות הירידות החדות שם היום, כנראה שאני אצטרך לחכות למחר ולראות.
אבל יש לי הרגשה שכל מי שמושקע במניות הגז כמוני יהיה מאוכזב... ואני גם עם ישראמקו וגם עם קבוצת דלק...
-
נכון שנובל לא עלתה בצורה משמעותית בניו יורק, אבל זה בעיקר בגלל הירידה במחירי הגז והנפט בעולם. המשקיעים בניו יורק לא מתרגשים מגילוי שדה גז בתקופה של מיתון בענף ובכלל.
להערכתי בארצנו המצב שונה בתכלית, שכן שדה גז בהיקף כזה עם פוטנציאל גבוה לשדות נוספים הוא בעל משמעות לכל המעורבים בענף ולכלל המשק.
קשה לדעת כמה זמן תחזיק האופוריה באוירה השלילית הכללית, מה גם שרוב הממצאים כבר מגולמים במניות ועדיין אפשרי שיהיה עוד גל עליות משמעותי בימים הקרובים.
לא לשכוח "קונים בשמועות מוכרים בעובדות", והיום לראשונה יש יותר עובדות משמועות!
-
כולכם יודעים שאני מושקע חזק מאוד בישראמקו 8-)
ציפיתי להודעה שתאשר כמויות של פי 3 עד פי 5 מאותם 88 BCM והתאכזבתי מההודעה שיצאה.
"רק" 140 BCM בקידוח.
לאחר בדיקה והתייעצויות החלטתי שלא לממש ולהמתין לדו"ח הסופי שיצא לאחר קידוח תמר 2.
אני חושב שמדובר בעוד כחצי שנה לערך מאחר ויקדחו תחילה את קידוח דלית ורק לאחר מכן יחזרו לקדוח את תמר 2.
אני מאמין שלאחר קידוח האימות יעודכנו הכמויות מעלה, נובל מפרסמת רק מה שהיא מוכנה להתחייב עליו.
תמיד מומלץ לפזר סיכונים בתיק השקעות במקרה שלי אני נשאר בהחלטה מודעת עם תיק שקרוב ל 80% ממנו
מושקע במניה אחת, ישראמקו.
לא בריא, לא מומלץ ולבעלי לב חזק במיוחד.
איני יודע איך יסגר היום אבל עד סוף השנה אני מאמין (הרבה אמונה בשביל אדם חילוני ) בשער תלת ספרתי.
אין בכל הנכתב כאן כמובן המלצה לקנות או למכור מניות או ניירות ערך כלשהם.
בברכה לונג
-
לונגיש האם יש לך מושג לגבי קידוח לויתן מתי מתחילים לקדוח שם? או מתי טסטים? תודה רז : :o
אגב שלחתי לך גם ה.פ.