שלום אנשים יקרים
האם יש למישהו תובנה בענין הזהב?
האם אנו לקראת תיקוןחד מטה?
האם בטווח הארוך הצפי הוא לעלייה בעוד כנראה צפוייה לנו תקופה אינפלציונית כזו או אחרת?
Printable View
שלום אנשים יקרים
האם יש למישהו תובנה בענין הזהב?
האם אנו לקראת תיקוןחד מטה?
האם בטווח הארוך הצפי הוא לעלייה בעוד כנראה צפוייה לנו תקופה אינפלציונית כזו או אחרת?
איתמר שלום.
אכן כל האינדיקטורים מראים שצריך להיות תיקון מטה אבל גם אם יתבצע התיקון הוא לא יחרוג מתמיכת פיבו' 38.2 ובמקרה הגרוע יגיע למחיר 1153(שהייתה פעם התנגדות). דעתי שהזהב ימשיך לעלות בתעלה שייצר ובחן את גבולותיה 4 פעמים ועכשיו תבוא החמישית בסביבות 1180.
כבר רשמתי בעבר שמחיר 1200 הוא די ריאלי אך לא נראה לי שיהיה מעבר לכך.
יום טוב.
זהב לאן? לא יודע אבל מוכרח להתוודות כי הזהב שיטה בי קשות. ביום חמישי 'תפסתי' את הסחורה לשורט ב1145 דולר שיא, בסוף השבוע היה דישדוש מנומנם סביב 1148. השבת עברה עלי בציפייה לפתיחת המסחר ביום ב' לפנות בוקר, המסחר נפתח כשהזהב עולה ללא כל מעצורים או בלמים ומרקיע ל1165 וצפונה ובתוך כך חוצה ביעף את נקודת קטיעת ההפסד. הנזק 5K שכר לימוד, במחשבה לאחור הייתי חוזר על אותן פעולות שוב, האם מישהו מוכן להעמיד אותי על טעות?.
לדעתי מדובר על פי טכני במגמה עולה לכל דבר ועניין וכל עוד המצב הוא כזה נראה לי טעות ללכת שורט על הנכס המדובר כל עוד אין איתות ברור לזה ולכן אינני מוצא סיבה לאמור שהיית חוזר על זה
ואם מותר לי להוסיף שהנכס המדובר הוא מאוד תנודתי ואם אתה לוקח אותו (אינני יודע אם לקחת אותו במינוף) במינוף כמו שהרבה חברות מציעות אז צריך להיזהר בזה שבעתיים
ואסיים במשפט הידוע באנגלית the trend is your friend
ולא לחפש תיקונים אלא מגמות
למזלי הייתי עמוס בשבת ולא ראיתי גרפים, אומנם בדקתי די בחפיף את מה שהיה בשבת אבל היו שם כמה וכמה סימנים לשורט(לטווך קצר) ולא נראה לי שניתן היה לצפות לגאפ אך עם זאת אני חייב להסכים עם אילן שבמגמה כה ברורה צריך מאוד להיזער עם שורטים.
סטס,יואל תודה חברים.
הביקורת מתקבלת באהבה וההערות בברכה, נראה כי צריך גם מעט מזל. מה נשאר? נעבוד קשה ונחזיר את ההפסד. אגב יואל, שמעון אמסלם (הצ'יף) הציע לי לשוחח איתך, שמח על ההזדמנות.
תודה
ארז
מסכים איתך שבלי מזל והרבה סיעתא דשמיא לא הולך כלום תודה לשמעלה התותחציטוט:
פורסם במקור על ידי ILEEAVIV
ולעצם השאלה מה אומר על הזהב איננו רואה סיבה נראית לעין למה ללכת שורט על הזהב חוץ מהסיבה כמו שוורן באפט אמר כשהעולם קונה מכור וכשהעולם מוכר קנה (אם משום שהזהב גבוה מידי) הוא גם אמר פעם השוק יכול להיות לא הגיוני הרבה יותר זמן משאתה יכול להשאר נזיל
בכל מקרה בהצלחה ובתקווה שתוכל להחזיר ת'הפסד ולצבור רווחים במהרה
תודה סטס על המידע הטכני.
האם יש למגמת הזהב גם ביסוס סנטימנטלי או היסטורי בשוק?
התגובה שלי תיהיה מבוססת על רגש ואני מתנצל על כך.
אינני מבין את מחיר הזהב!!! מבחינה טכנית המחיר מובן וגם בעבר דיברתי על מחירים האלא אבל מכל הבחינות האחרות לא מסתדר לי ואני כן רואה את הנתונים(אבטלות, אינפלציה... מצד שני הפחד כבר לא אמור לשלוט...) אך עדיין זה לא מסתדר לי בראש המחיר המופקע הזה של הזהב, הרגש לא נותן לראש להבין למה המחיר כה גבוה.
אני מצטרף למה שאמרו לפני. זה נכון שמאוד מפתה לראות נייר ערך שעלה בחדות מאוד, ובגלל טענות כמו "עוד כמה הוא כבר יכול לעלות!? " לרצות לקחת פוזיציה על תיקון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ILEEAVIV
הבעיה היא שבדיוק בגלל מצבים כאלה משקיעים טובים נופלים - פסיכולוגית מסחר.
לאורך זמן, לא תצליח לגרוף רווחים מציפייה לתיקון(תנסה ותיווכח בעצמך על חשבון דמו) ולכן תמיד תסחור עם המגמה.
התיקון קורץ לך? תוותר על השורט, תחכה לתיקון, ותיכנס בלונג. הרבה יותר בטוח ותעשה את אותו רווח פשוט בכיוון ההפוך(במידה והפוזיציה היא אכן על תיקון).
בקשר ללהבין את מחיר הזהב, אף אחד לא יודעבאמת את מהות העלייה אבל כן יש הסבר לעליית מחיר הזהב:
בשנות השמונים, כאשר הייתה היפראינפלציה בארץ(וגם לא היו מכשירים פיננסים המאפשרים הצמדה למטבעות\סלים אחרים) אחת מהדרכים ה"ידניות" שהיו לאזרחים לשמור על ערך הכסף שלהם הייתה לקנות דולרים(בשוק האפור) שכן הדולר באותה תקופה היה נחשב למטבע שישמור על ערכו הריאלי של הכסף.
את תפקיד הדולר בשנות השמונים בארץ ממלא היום הזהב ברמה גלובלית רק בצורה קצת שונה.