כיצד מתנהג אג"ח להמרה לפני מועד פידיון חלקי?
היי רם
נניח כי אני מחזיק להמרה ומתקרב מועד פידיון חלקי, 50% לצורך הדיון.
עוד נניח כי הפארי 100 בעוד שמחיר האג"ח 200 בגלל האופציה להמירה.
מגיע יום הקום, כבעל האג"ח הייתי מן הסתם רוצה לממש את האופציה להמרה על ה50% שעומדים להיפדות לפני סיום המסחר, אולם אני לא חושב שיש לי אפשרות ל"סמן" את ה50% שיפדו ולהמירם ולהמשיך עם ה 50% הנותרים. ולכן לא נותרה לי ברירה אלה להמיר את כל האג"חים שלי, כי בסוף היום שווים יורד ל150
האם במצבים כאלה למעשה נמחקות סדרות אגחי"ם במועד הפדיון החלקי כי כולם\רובם ממירים?
תודה על הסיקורים, הניתוחים וההסברים בפורום, למדתי מהם המון.
שחר
Re: כיצד מתנהג אג"ח להמרה לפני מועד פידיון חלקי?
שחר שלום,
כל מה שכתבת נכון.
או במילים אחרות , המרה היא דרך חד סיטרית, כשהחלפת אג"ח למניה, האג"ח ש"מסרת" נמחק, אי אפשר להחליף מניה שוב לאג"ח להמרה.
אם אני מבין נכון אז במקרים מסויימים לדוגמה שהמניה טסה והאגח גבוה מהפארי שלו, אגח להמרה שלא מחלק קופון יכול להיות יתרון ולא חיסרון (טאואר אגח ג לעומת ה)
יניב,
קצת בלבלת ולא באשמתך,
אג"ח ג' של טאואר לא מעל הפארי, בחלק מהמקומות כתוב כך אך זו טעות כי הפארי האמיתי שלו יותר גבוה , הם לא מחשבים נכון כי תנאי אג"ח זה שונים, מחד זירו קופון ומאידך נותן בפדיון כ 30%.
העקרון באג"ח להמרה הוא בחינת הפרמיה מול התשואה לפדיון.
יש בחינה בערוץ הקונצרני (תשואה) ויש בחינה בערוץ המנייתי (המרה).
לעתים האג"ח טוב בשניהם, לעתים רק באחד מהם ויש מצבים שלא טוב בשניהם.
אג"ח ג / ה' של טאואר די דומים (ולא ארד כרגע לכל ההבדלים, קרא את כתבתי : מהו אג"ח להמרה ופירוט לאג"חים של טאואר), בקצרה אומר שלאג"ח ה' יש קופון אבל הפרמיה יותר גבוהה, ובקופון זה מתקזז.
בתקווה שהובן...
האמת היא שזו היתה שאלה תיאורטית במקרים שהאגח מעל הפארי (ידוע לי שזה לא המצב בטאואר, הדוגמה היתה על שני אגחים להמרה שאחד נותן קופון והשני לא). אך בכל זאת תודה על התשובה המהירה. כל יום אני לומד כאן משהו חדש.
תודה