שבת שלום ומבורכת-סיכום שבועי לתאריך 6.2-שימו לב לא להתבלבל
בשיחה שלי בצ'אט עם שחקן מעוף היקר, שאלתי אותו לגבי הסקירות שלי, והאם יש לו ביקורת בונה, ואחד הדברים שהוא אמר לי הם שפעם אני אומרת עליות ופעם ירידות ואמרתי לעצמי, שאולי בסקירות שלי (שבדרך כלל משקפות את מחשבותי והלך רוחי) אינני חדה מספיק ואינני מבהירה את עצמי מספיק, אז ככה לכל אורך השבוע אמרתי במילים מפורשות שישנה אוירת ציפיה לתוכנית של אובמה, שאת התוצאות שלהן ראינו במהלך השבוע, אין ספק שהאוירה יותר אופטימית משהיתה, כל חדשות קטסטרופליות שהיו ותהיינה כרגע מטאטאים מתחת לשטיח (זוכרים את בת היענה?)עצם רמת הציפיה, התעלמות מההודעות הקשות, גורמת לשווקים לנדנדות בנטיה לעליות וזה צפוי, מגיעה הודעה גרועה השוק יורד או מדשדש ואח"כ התעלמות ושוב עליות.לא נתעלם בגרף השנתי מהקו מגמה העולה באיטיות עם הקו מגמה היורד שבעוד מס. ימים אל תתפסו אותי במילה יפגשו ונגיע לפרשת דרכים, בו השוק יאמר את דברו דרומה או צפונה. דעתי האישית היא שהכל כמובן תלוי באובמה ובקידום התכניות שלו במהירות המירבית תוך מתן קרקע בטוחה לשכבות החלשות בינוניות, שימוש ב"בנק הרע", וכמובן בעוד נושאים בוערים שעליו לטפל בהקדם האפשרי. לכן טענתי ואני טוענת עדיין שחודש פברואר מרץ הם חודשים מאד קשים, והכוונה היא לא האם הבורסה תעלה או תרד נקודתית, אלא לאן פנינו מועדות בעקבות מה שנעשה בעולם כולו לטיפול בבעיות הרבות.אז כגודל הציפיה יכולה גם להגיע האכזבה, לפי עניות דעתי ודעתי האישית בלבד ואין פה שום המלצות, התוכנית תיכנס לפועל אבל יקח לה זמן ויכול להיות שהרבה יותר זמן ממה שחושבים, והנתונים הקשים ימשיכו להגיע ולהכות ולחלחל, האם האמריקאים יתעלמו וימשיכו להתעלם אני לא יודעת תשאלו אותם. אבל, אם אני לא טועה, כשירגישו את זה בכיס ובאוכל אולי הם יתעוררו, ואז תבוא הנחיתה הכואבת. אז לבינתיים האופוריה תמשיך אולי נראה יותר עליות מאשר ירידות, אבל בשורה התחתונה אני עדיין לא חושבת שהשוק בשל לשינוי מגמה, לכן תנהגו במשנה זהירות, אל תחשבו שכמה ימים של עליות או כמה שבועות הופכים את הקערה על פיה ומהיום אנחנו נראה רק שוק עולה ומתפוצץ למעלה, אנחנו יכולים להגיע למדד 800 ולהתרסק באותה מידה לתחתית חדשה, אז פשוט רק זהירות יד על הדופק, לקיחת רווחים במרווחים קטנים, כי עדיף שקל בכיס מאשר שניים על העץ. או כמו שאני תמיד אוהבת להגיד לאסוף בכפיות ולא להפסיד בדליים. אז כמו תמיד שלכם עליזה :d :d :d