Re: טרום פתיחה וטרום נעילה
- חיזקי, הצעות לקניה ומכירה "לא הגיוניות" ניתנות אך ורק לפתיחה ולטרום נעילה, ואך ורק למניות סחירות עם מחזור גבוה, כי אז העיסקא תתבצע בשער סביר, ונתינת שער "לא הגיוני" מבטיחה להם ביצוע, כי השער מתקבל בנקודת המכסימום לביצוע העיסקאות, וכל המכירות מתחת, וכל הקניות מעל, מתבצעות באותו השער
- אתה יכול לסחור במהלך הפתיחה והטרום נעילה, ואם הצעת הקניה שלך תהיה מעל לשער אז היא תתבצע באותו השער, ואם המכירה שלך מתחת לשער אז היא תתבצע באותו השער, ואם נתת בדיוק את אותו השער, אז יתכן גם ביצוע חלקי, אז אני מקווה שעזרתי, ובהצלחה, תודה
אני לא יודע אם הצלחת להבין את ההסבר של SASI, אבל מה שאני יודע:
אני ייתן את הדוגמא לסוף מסחר אבל מתנהגת אותו הדבר לתחילת מסחר -
נתחיל ממקרה של שער סגירה תיאורטי העומד על 1000
במקרה ותציע 1300 (ז"א 30% יותר) והמניה תסגר על 1100 העסקה שלך תתבצע לפי שער 1100 (ולא לפי הלימיט שלך 1300)
במקרה ותציע בשער 900 והמניה תסגור על 1100 לא תתבצי עיסקה.
אותו הדבר במקרה והמניה יורדת:
נניח שער תאורטי 1000 אתה מציע 990 והמניה נסגרת בשער 980 העסקה תתבצע לפי שער 980
חברים עשיתם קצת סלט.אף פעם לא ניתן ליהות ב 100 אחוז בטוח בביצוע בשלב טרום.גם אם תיתן 30 אחוז מתחת או מעל יש עניין של קדימויות. לעסקה צריך ליהות גם צד שני ואם אין קונה אז אתה יכול תת בירידה של אפילו 60 אחז אבל לא יהיה כלום.
דבר נוסף אל תתבלבלו בין שלב טרום נעיה לשער סגירה - זו דברים שונים.גם מבחינת קביעת שער נעילה אין זה נכון תמיד לומר שזו שער שבו מחזור עסקאות הגבוה ביותר.קיים גם מנגנון עש"ב.
אפשר לומר שבאמצעות שידור פקודה בשער נמוך אפשר להגדיל סבירות לביצוע אך לא יותר מזה.
לפעמים שידור פקודות כאלה זה נסיון להשפי על שער סגירה.