-
אגח ב30 אלף
שלום לך רם תודה על הפורום המעמיק
כעת יש לי תיק של שבעים וחמש אלף וחציו מושקע במניות אני מתלבט אם לקנות כעת דירה עם משכנתא ולכן אולי אני אצטרך להוציא את הכסף כולו בטווח של שלושה חודשים+
לגבי המניות אני לא חושש כי אני בטוח שהשוק יעלה
אבל באגח אין לי מושג קלוש איך הדברים מתנהלים
ולכן הייתי שמח לקבל המלצה על אגח שההסתברות שתרד לטווח של שלושה חודשים היא אפסית ועם תשואה גבוהה ככל הניתן
אשמח אם ביכולתך לפרוס כמה שיותר שמות של אגח מכיון שאני דתי ומקפיד על איסור לקיחת ריבית וצריך לברר על כל אגח לגופו אם יש בה היתר עיסקה שמתיר את האגח
למשל כל האגחים של קרן נאמנות שוהם צמודה הם אגחים ללא איסור ריבית
סליחה על הבקשה המורכבת
תודה לך ולכל חברי האתר המצויין הזה
-
Re: אגח ב30 אלף
שלום SHLLEN
אין אג"ח שייתן לך תשואה חיובית וודאית ב 3 חודשים (יש אפשרות גם להפסדים),
אם אתה מכיר מניות שבטוח יעלו בזמן זה מצבך טוב (כי אני לא מכיר).
מצטער.
-
תודה על התגובה המהירה
כפי שהנך מבין אני מוכן לקחת סיכון וכמו שמובן מכך שאני מחזיק
את כספי במניות
הנימה שנקטתי בה הייתה מדי סוחפת שאני בטוח שהשוק יעלה ושאני צריך אגח עם סיכון אפסי
אבל כוונתי היא איזה אגח הייתה ממליץ לרכוש עם סיכוי שתוך שלושה חודשים אני אוציא את הכסף ועם דרגת סיכון נמוכה אך לא ברמה של בנקים
תודה
-
שלום SHLLEN
באמת שאין דבר כזה, דע לך שלטווח הכל כך קצר יש גם אג"חים עם תשואה שלילית קטנה, לאלה שרוצים לשמור רק את ההצמדה למדד.
אם אתה מחפש אג"חים לחודשים בודדים עם רצון או סיכוי לרווח, יהיו אלה המסוכנים ביותר, ולא לאלה התכוונת.
באג"חים סולידיים, כדי להיות בטוח שלא תפסיד, נקודת ההנחה היא שאתה נשאר עד פדיון. התנודתיות הקיימת בסולידיים יכולה להביא אותך בטווח הקצר שהגדרת לרווח או להפסד במידה שווה.
במקרה שלך לפי הנתונים שהגדרת , תחום האג"חים להערכתי לא מתאים לך.
-
שלום,
מסכים עם מה שכתב ראם.
אך ברצוני להדגיש מספר נקודות:
1. דרושה זהירות ודריכות : לשלושה חודשים, אין שום ביטחון ששוק המניות יעלה, כולם מדברים שכנראה יבוא תיקון מטה, אם לא החודש או בדצמבר אז בתחילת ינואר = וזה הטווח של השלושה חודשים שלך.
2. אכן אין אגח סולידי ללא סיכון שיניב תשואה מהירה.
3. כדאי לחשוב על אופציה של מט"ח, ככל הנראה לא דולרית.
-
תודה רבה
טוב שיש אנשים טובים בארץ שלנו