תעודות סל העוקבות אחרי מדדים בין-לאומיים
שלום לכולם,
ברצוני לרכוש נייר ערך שהוא תעודת סל העוקבת אחר מדד בין
-לאומי
נניח מדד הני קיי היפאני.
התעודה הרי נסחרת בבורסה בת"א ושאלתי היא מה היא הקורלציה בין המדד עצמו והמטבע שלו לבין תעודת הסל הנסחרת בת"א לפי המטבע המקומי (שקל) ולפי רמת הביקוש המקומית?
או במילים אחרות כיצד השינויים במדד בבורסה בחו"ל מתורגמים לערכו של המדד בת"א.
שאלתי השניה היא, במידה ונגבים דמי ניהול עבור המדד הספציפי, נניח 1% בשנה ואני מחליט למכור את ניירות הערך של תעודת הסל שרכשתי כבר אחרי חודש. האם אני מחוייב עדיין בעמלת דמי ניהול?
תודה רבה לכל המגיבים.
Re: תעודות סל העוקבות אחרי מדדים בין-לאומיים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי billy bumbler
שלום לכולם,
-לאומי
נניח מדד הני קיי היפאני.
התעודה הרי נסחרת בבורסה בת"א ושאלתי היא מה היא הקורלציה בין המדד עצמו והמטבע שלו לבין תעודת הסל הנסחרת בת"א לפי המטבע המקומי (שקל) ולפי רמת הביקוש המקומית?
שאלתי השניה היא, במידה ונגבים דמי ניהול עבור המדד הספציפי, נניח 1% בשנה ואני מחליט למכור את ניירות הערך של תעודת הסל שרכשתי כבר אחרי חודש. האם אני מחוייב עדיין בעמלת דמי ניהול?
תודה רבה לכל המגיבים.
1) תעודות הסל עוקבים אחרי מדד הבסיס ובדרך כלל גם צמודים למטבע של אותה מדינה. יש קורלציה, אך היא לא מושלמת בגלל ההצמדה למטבע. כמו כן, תעודות סל אלה לא מושפעות מהיצע וביקוש, אלא מעושה השוק.
2) אתה תשלם את החלק היחסי של העמלה על התקופה שהחזקת את התעודה.
יש תעודות, כגון "אינדקס סין שקלי", אשר מנטרלת את השפעת המטבע, ונותנת את המדד שהיא עוקבת אחריו, בשקלים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי NightShift
ציטוט:
פורסם במקור על ידי billy bumbler
שלום לכולם,
-לאומי
נניח מדד הני קיי היפאני.
תודה רבה לכל המגיבים.
1) תעודות הסל עוקבים אחרי מדד הבסיס ובדרך כלל גם צמודים למטבע של אותה מדינה. יש קורלציה, אך היא לא מושלמת בגלל ההצמדה למטבע. כמו כן, תעודות סל אלה לא מושפעות מהיצע וביקוש, אלא מעושה השוק.
2) אתה תשלם את החלק היחסי של העמלה על התקופה שהחזקת את התעודה.
תעודות סל הם נייר ערך לכל דבר
ולכן למרות עושי השוק הם מתנהגים בהתאם להיצע ולביקוש
קיים מושג שנקרא שווי הוגן שהוא מבטא את מה שתקבל אם תמיר את תעודת הסל לכסף
השווי ההוגן מבטא את מחירה ההוגן של תעודת הסל בהתאם למדד אחריו היא עוקבת (ומחיר המטבע אליו היא צמודה כאשר הי צמודה)
זהו מחיר יחוס בלבד
לרוב המחיר בפועל שונה מהשווי ההוגן בהתאם לביקוש או ההיצע
אני חושב (לא בטוח ) שהעמלה כלולה במחיר התעודה ולא נגבית בנפרד
נניח שביום מסחר מסוים בבורסה באחד העם רוב הסוחרים נבהלים מסיבה כזו או אחרת ורוצים להיפטר מתעודת הסל שברשותם ומחירה יורד במספר אחוזים.
לעומת זאת מאוחר יותר במהלך המסחר, נניח בברזיל אם מדובר בתעודה שעוקבת אחרי ברזיל, הבורסה שם עולה יפה בכמה אחוזים.
לכאורה תעודת הסל שנסחרת בת"א איבדה קשר עם הבורסה בברזיל. איך ניתן להסביר סתירה כזאת?
קודם כל, בדרך כלל מנפיק התעודה פועל כ"עושה שוק". במילים אחרות, מנפיק התעודה שם פקודות קניה ומכירה, שהממוצע שלהם שקול לערך התעודה האמיתי. באופן זה, אם אין קונים/מוכרים במחירים שבתוך התחום, אז מנפיק התעודה קונה/מוכר. וכך, מנפיק התעודה דואג שהערך של התעודה ישאר נכון.
בתעודות עם סחירות גבוהה, רוב המקרים מנפיק התעודה לא צריך להתערב. אבל בתעודות עם סחירות נמוכה, בהחלט יוצא שכשקונים/מוכרים, עושים זאת מול מנפיק התעודה ולא מול קונה/מוכר אחר.
דבר שני, סוחרים לא נבהלים סתם. אם הבורסה בארץ מתרסקת, אבל הסחורות לא זזות, אז סוחרים לא יזרקו בפאניקה תעודת סל של סחורות.
בצד הפיקנטי - בזמן הירידות הגדולות לפני שנה, תעודת 'קסם שורט יתר 50 פי 3' איבדה את הקשר עם המציאות, בגלל ביקושים אדירים. אקסלנס פשוט לא יכלו להתכסות בכמות השורטים שנדרשה כי נגמרו לה יכולות השאלת המניות לצורך ביצוע שורט. התעודה הגיעה למצב שבו נסחרה עשרות אחוזים מעל השווי ההוגן שלה. בסופו של דבר בוצע פידיון כפוי, והתעודה חדלה מלהתקיים.