סוג אג"ח וסוג הצמדה מומלצים לתקופה הקרובה
רם יקר,
אודה אם תוכל להסביר בקצרה אילו מסלולי הצמדה עדיפים כרגע בשוק, ואיזה סוג אג"ח....נאמר והתשואה הצפויה והמח"מ דומה בין האיגרות .
לדוגמא :
1.סוג אג"ח קונצרני - לא צמוד בריבית משתנה
סוג הצמדה שקלי
ריבית נקובה: XXX
סוג ריבית- משתנה
2. סוג אג"ח קונצרני - לא צמוד
סוג הצמדה- שקלי
ריבית נקובה: XXX
סוג ריבית- קבועה
3. סוג אג"ח קונצרני - צמוד מדד
סוג הצמדה- מדד
ריבית נקובה -XXX-%
סוג ריבית- קבועה
Re: סוג אג"ח וסוג הצמדה מומלצים לתקופה הקרובה
כמובן שאני לא רם אבל אני אנסה לעזור.
לפי הבנתי הציפיה היא להעלאות ריבית ומשתמע מכך:
אגח ממשלתי צמוד מדד (גליל) ואגח ממשלתי בריבית קבועה (שחר) לא מומלצים. הגלילים ירדו בהעלאות ריבית והשחרים יציגו תשואה נמוכה בסביבה של ריבית גבוהה. האופציה המועדפת היא אגח ממשלתי בריבית משתנה (גילון) שתשואתו תעלה עם העלאת הריבית.
מבחינת אגח קונצרני צמוד מדד בדירוג גבוה עליה בריבית תוריד אותו כגודל העליה * המח"מ ולכן עדיף אגח עם מח"מ קצר. העדיפות למח"מ קצר נובעת גם המעובדה שיציאה לפני תקופת הפירעון תוביל להפסד הון.
בכל מה שקשור לאגח קונצרני בדירוג נמוך שמחירו רחוק מהפארי, העלאת הריבית תשפיע פחות (גם כאן מומלץ מח"מ קצר).
דרך אגב למרות הציפיה להעלאת ריבית עדיין כדאי לשמור על לפחות 50% צמוד מדד
מקווה שעזרתי
תודה על התשובה .
גם לדעתי הריבית רק תעלה ולכן אני מחפש את האפיק שיפגע הכי פחות(יניב הכי הרבה), ואת סוג האג"ח הכי מתאים בעדיפות למח"מ בינוני דווקא. שיקלי , ריבית משתנה , סוג הצמדה וכו'. פחות ממשלתי ( יותר קונצרני).מה נראה לך המסלול הנכון יותר היום?
שוב תודה ויום טוב
אין מסלול יותר טוב. תיק השקעות צריך להיות מגוון משמע גם צמוד מדד גם שקלי ועם ציפייה להעלאת ריבית אפשר גם ריבית משתנה. עדיפות לצמוד מדד ושקלי (בערך 50% מדד, 40% שקלי, 10% ריבית משתנה). עדיף שהצמודי מדד יהיו במח"מ קצר יותר (אם הכוונה היא להישאר עד הפירעון אז אין משמעות)
אני ממליץ על מח"מ קצר לשנה שנתיים הקרובות ואחרי זה ניראה.
אם ראית מה הולך בבורסה בימים האחרונים, ויש אומרים בחודשים האחרונים,
ותיקח בחשבון שיש הרבה גורמים שיכולים להשתנות.
העלאת ריבית, אינפלציה, מודל צ'יליאני שישנה את מבנה הביקושים וכתוצאה מכך את מבנה המחירים, התאוששות בצורת W ולא בצורת V מהמשבר,
ואלף ואחד תרחישים אפשריים, המערכת היום רחוקה מלהיות יציבה.
באגח במח"מ קצר אתה צולח את האי ודאות הזאת עם נייר שיש לו ערך אובייקטיבי.
ישתגע העולם, אם החברה בסדר, האגח שווה את הפארי שלו - נקודה.
שנה שנתיים לפדיון אפשר וסביר לחכות.
וגם אם ההשקעה פיספסה, עדיין אם אין הסדר או פשיטת רגל (שזה נטו עבודה שלך לראות מה הולך עם החברה ולבדוק קצת בציציות לפני שאתה קונה, לברר שיש בטחונות או שיש לחברה תזרים מזומנים יציב.)
גם אם פיספסת בגדול קנית ניירות ביוקר, והכל, עדיין סביר מאוד להניח שתגיע לפדיון ותקבל בדיוק את מה שתכננת לקבל.
מסכים עם גיל. בתקופה כזו של חוסר יציבות הגורם העיקרי שאני מסתכל עליו הוא המח"מ. עדיף לוותר קצת בריבית וללכת עם הביטחון של מח"מ קצר.
שלום לננו ולכל המגיבים והקוראים.
ננו - לדעתי קיבלת תשובות טובות.
יניב- אני מסתייג מהגילונים, הריבית נמוכה מידי, נכון שהיא משתנה
אבל היא עדיין לא שומרת ערך ריאלי (נמוכה מהמדד). למעשה כל הממשלתיים לא משהו לדעתי.
שקליים סולידים לא אהודים עלי בתקופה זו , גם לא צמודים וגם יפלו בעליית הריבית, (כמו הממשלתיים).
בקונצרני הסולידי עדיף צמוד או בריבית משתנה.
לננו- שאלתך לטעמי כללית מדי,ולכן התשובות כלליות גם הן.
אתה צריך להתאים את המח"מ /מועדי הפירעון לתזרים בו אתה מעוניין.
כפי שנאמר, יציאה באמצע מסולידי יכולה לגרום להפסד הון.
הגדר רמת סיכון מול תשואה , דאג לפיזור, ככל שיותר "מסוכן" יש לפזר יותר, תוך התחשבות בסכומי מינימום למסחר ו/או בעמלות.
בהצלחה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gimani
כמובן שאני לא רם אבל אני אנסה לעזור.
לפי הבנתי הציפיה היא להעלאות ריבית ומשתמע מכך:
אגח ממשלתי צמוד מדד (גליל) ואגח ממשלתי בריבית קבועה (שחר) לא מומלצים. הגלילים ירדו בהעלאות ריבית והשחרים יציגו תשואה נמוכה בסביבה של ריבית גבוהה. האופציה המועדפת היא אגח ממשלתי בריבית משתנה (גילון) שתשואתו תעלה עם העלאת הריבית.
מבחינת אגח קונצרני צמוד מדד בדירוג גבוה עליה בריבית תוריד אותו כגודל העליה * המח"מ ולכן עדיף אגח עם מח"מ קצר. העדיפות למח"מ קצר נובעת גם המעובדה שיציאה לפני תקופת הפירעון תוביל להפסד הון.
בכל מה שקשור לאגח קונצרני בדירוג נמוך שמחירו רחוק מהפארי, העלאת הריבית תשפיע פחות (גם כאן מומלץ מח"מ קצר).
דרך אגב למרות הציפיה להעלאת ריבית עדיין כדאי לשמור על לפחות 50% צמוד מדד
מקווה שעזרתי
יניב שלום
אני מחזיק בתיק ת.ס על גלילים מח"מ 5-7 שנתנו לי כבר תשואה יפה של מעל 25%
(אני מחזיק אותם די הרבה זמן , מעל שנה לדעתי)
אני גם מחזיק גילונים שלא עשו כלום בחודשים האחרונים, ברור שהריבית תעלה אבל בינתיים
זה נדחה מחודש לחודש.
האם לדעתך זה הזמן להחליף את הגלילים בגילונים?
שאלה נוספת ברשותך, סביר להניח שהריבית תעלה במידה ויהיה מדד גבוה, האם עלית המדד לא אמורה לקזז את עלית הריבית, באג"ח הצמוד?
תודה
דוי
לדבי שלום,
עליית המדד לא מקזזת את עליית הריבית, הייתי אומר כך: הריבית והמדד משפיעים כל אחד בנפרד ושניהם גם יחד.
באם שניהם יעלו, הגליל "מחוסן" מפני המדד בהיותו צמוד, אך אינו מחוסן מפני הריבית שהרי אם היא תעלה צריך להגדיל תשואה וזה מתקיים ע"י הורדת מחיר. לפיכך, הגליל "יחטוף פעם אחת".
השחר, שאינו צמוד, "יחטוף פעמיים", ההפרש בריביות בין הגליל לשחר מגלם בעצם את המדד ואם המדד יעלה ההפרש לא יספיק.
ולכן, מי שמצפה לעליית ריבית (ואני טוען שזה יקרה), והתוצאה של זה ברורה, אז נדמה לי שאין שאלה.
דבר נוסף הוא המח"מ, ככל שהמח"מ ארוך ה"מכה" תהיה יותר כואבת.
נכון שעליית המדד נדחית "מחודש לחודש", מי שמעוניין לדעת מתי זה יקרה בדיוק, צריך לשאול רק אדם אחד והוא מר פישר, אך אינני בטוח שהוא כבר החליט ואם כן חוששני שלא יגלה.
התשואה שציינת שהשגת בשנה היא פנטסטית ולכן אני הייתי מממש.
לשיקולך.
רם, תודה על ההתיחסות
אני מבין מתשובתך שאם אני , לצורך הדוגמא, מחזיק גליל עם מח"מ 7
המדד עולה נאמר ב 1%
הריבית עולה נאמר ב 0.25%
יוצא שהאג"ח מרוויח/מפסיד 0.75%- =(0.25%*7)-1% (תאורטי כמובן, בלי היצע וביקוש)
האם זה נכון?
תודה