מנית אברבוך - שאלה לשחקן או למבינים
שלום לכולם
לפני כמה שבועות קניתי מניות של אברבוך. ההערכה שלי הייתה שהמניה תיכנס למדד היתר וכך אני אתפוס את העליה משום שהמוסדיים יאלצו לקנות כדי "למלא את הסלים" קניתי בשער של 29.4 ש''ח שהיה נראה לי דיי אטרקטיבי ומאז המניה הידרדרה עד לשער של 17 ש''ח. האם יש למישהו כיוון או הערכה מה קורה שם?
Re: מנית אברבוך - שאלה לשחקן או למבינים
שלום
גם אני הייתי שמח לדעת?
אבל מספר נתונים על החברה לידעתך(אני מכיר את הענף בו היא פועלת)
החברה מוכרת 250 מיליון שח בשנה
לחברה יש מכפיל רווח של 37 לפי אתר ביזפורטל
למיטב ידיעתי האישית לחברה אין בעיית מזומנים והיא מגדילה מלאי סחורות כל הזמן
החברה בגידול של 20% מידי שנה
נראה כי אין שום סיבה לירידות של החברה
כרגע שווי החברה הוא 150 מיליון שח האם נראה הגיוני( לי לא נראה)
על פניו נראה שיהיה תיקון במניה עוד קצת סבלנות
אני לא ממליץ ומשיב מידע אישי בלבד וללא ידע מקצועי בשוק ההון
אכן נקודה למחשבה.. כשעקבתי אחר דיווחי החברה בבורסה ראיתי שכל הזמן בעלי השליטה קנו מניות לכן הם החזיקו את המניה בזמן האחרון הם הפסיקו לקנות ובכל מקרה הם לא יכולים להחזיק את המחיר.. בגלל הגידול במחזורי המסחר. נמשיך לעקוב ולראות. אם למשיהו יש עוד רעיונות אשמח לשמוע
- גולן, ההערכה שלך הייתה נכונה מאד, אבל יש תופעה ידועה של "Sell the news" כאשר המניה עולה הרבה ימים לפני כן, בציפייה שהמניה תיכנס למדד היתר, ואז באים המימושים והירידות כאשר זה קורה
- וחוץ מזה שהמוסדיים ימנעו מלקנות "ולמלא את הסלים" כאשר תיקון חזק ורצחני עובר על וול סטריט ואירופה, והתיקון לא פוסח על מדד היתר, והם ממתינים כדי לקנות אותה בשערי המינימום, או קרוב למינימום
- ולכן שאלת מיליון הדולר היא: "הואיל ובמחצית השניה של יום שישי, וגם ביום שני, יש 4 נקודות בלימה וקליטת היצעים, והדאו-ג'ונס נבלם ונקלטו ההיצעים בכל 4 נקודות התמיכה, אז האם זה אומר שתם התיקון? ושהחל שלב האיסוף?
- אבל מצד שני, עוד לא רואים את האור בקצה, כי גם אירופה הולכת בעקבות אסיה
LONDON, Nov 3 (Reuters) - European stock index futures fell on Tuesday, pointing to a weaker start for equities after Swiss lender UBS (UBSN.VX) posted poor quarterly results and UK's Lloyds Banking Group (LLOY.L) expected pretax loss for 2009.
Part-nationalised Royal Bank of Scotland (RBS.L) also announced it agreed key terms of UK asset protection scheme.
By 0717 GMT, the futures for the Eurostoxx 50 STXEc1, German DAX futures FDXc1 and French CAC futures FCEc1 were down 0.8 to 1.1 percent. (Reporting by Joanne Frearson)
- ובנוסף, על הבוקר יש היחלשות של המטבעות כנגד הדולר המתחזק, וזה אומר שסוחרי המטבעות צופים את המשך התיקון לוול סטריט, אז שמא אתמול היתה זו אך ורק מדרגת עצירה טכנית לקראת התחדשות הירידות ביום שלישי? היום נדע את התשובה, אז בהצלחה לכולם, תודה
המניה נופלת היום בחדות.. אני בהתלבטות אם לממש או לא..