מס על קופת גמל - קרן מנהלים
הגעתי לגיל 62 וביקשתי לפדות קרן מנהלים בביטוח "כלל". מלאתי טפסים וכן התבקשתי להצהיר שינוכה מהסכום העומד לרשותי מס משנת 2000. כאשר הסכום העומד לרשותי נפדה התברר לי שנוכה מס בשיעור 35% מכל הסכום העומד לרשותי ולא משנת 2000 כפי שנאמר לי. האם הדבר חוקי?
האם יש אפשרות להתקזז על ניכוי המס האמור במס הכנסה על הפסדים שהיו לי במשך השנה?
Re: מס על קופת גמל - קרן מנהלים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dovrat57
הגעתי לגיל 62 וביקשתי לפדות קרן מנהלים בביטוח "כלל". מלאתי טפסים וכן התבקשתי להצהיר שינוכה מהסכום העומד לרשותי מס משנת 2000. כאשר הסכום העומד לרשותי נפדה התברר לי שנוכה מס בשיעור 35% מכל הסכום העומד לרשותי ולא משנת 2000 כפי שנאמר לי. האם הדבר חוקי?
האם יש אפשרות להתקזז על ניכוי המס האמור במס הכנסה על הפסדים שהיו לי במשך השנה?
חשוב להבין אם מדובר בקרן השתלמות או קופ"ג במסלול כזה או אחר לא משנה. אם מדובר בקופ"ג, היות ואתה לא בגיל פרישה (67) במידה ואתה מושך כספים אתה משלם מס בגובה 35% כ"קנס" של האוצר, היה טוב אם היית משאיר את הכסף לעד כמה שים עד הפנסיה.. לגבי שנת 2000, הם כנראה התכוונו לתאריכי הפקדות שונים בקרן ככה: כספים שהופקדו בקרן עד 2003 (תלוי מתי נפתחה) סגרים ל 15 שנה וכל פדיון לפני מחוייב ב 35% קנס, אם עוברות 15 שנים- אתה זכאי למשוך ללא מס.
כספים שהופקדו בין 2003-2006 - סגורים ל 15 שנה עדיין אך מחוייבים במס של 15%.
כספים שהופקדו בין 2006-2008 - סגורים ל 15 שנה עם 20% מס.
וסכספים שהופקדו מ2008 ואילך כבר סגורים עד הפנסיה בלבד, שם יהיו פטורים ממש שהו.
אם מדובר בקרן השתלמות זה משהו אחר לגמרי, תעדכן ואני יפרט בהתאם.
לגבי קיזוזי מס אני ממליץ לגשת לגופים שמוסמכים לבדוק החזרי מס - גם לגבי שכר ומסחר בבורסה, והם יוכלו לבדוק אם אתה זכאי להחזר כלשהו.
מקווה שעזרתי אלעדו1 :ugeek:
Re: מס על קופת גמל - קרן מנהלים - תשובה לאלעד
תודה אלעד על תשובתך הענינית.
מדובר לגבי קרן מנהלים - קופ"ג שקיימת משנת 1993. בשנת 2003 פרשתי לגימלאות וקיבלתי את הסכום מתוך הקופה שהיה פטור ממס ועל הסכום שנותר אמרו לי שלא כדאי למשוך כיוון שמשיכה לפני גיל 60 אני יחוייב ב- 35% מס וכשאגיע לגיל 60 הסכום פטור ממס. כיום הגעתי לגיל פנסיה 62 ולכן ביקשתי לגבות את הסכום שנשאר בחשבון ומגיע לי מכח החוק 15 שנה בחשבון וחוייבתי ב- 35% מס.
שוב אודה לך על התייחסותך.
אשמח לקבל יותר פרטים אודות הקופה, מה שם הקופה המדוייק שאוכל לדעת אם מדובר במעין ביטוח מנהלים או קופ"ג בלבד, ישנם הבדלים בין השניים.
בעקרון על הפקדות עד 2003 בקופ"ג שעברו 15 שנה ניתן למשיכה ללא מס וכו' לפי מה שכתבתי בתגובתי הקודמת.
המון תודות אלעד,
לבקשתך הפרטים:
כלל חסכון ארוך טווח
הפוליסה נקראת: חסכון עדיף/מיטב, סוג הפוליסה: מיטב מנהלים בביטוח "כלל".
הסתכלתי בפוליסה ולמטה יש הערה בזו בלשון:
"בהתאם להוראות ההסדר התחיקתי בקרן פנסיה חדשה, ערכי פדיון לתאריך 30.9.2008 או תאריך מוקדם יותר כוללים קנס פדיון. ערכי פדיון מתאריך 1.10.2008 ואילך אינם כוללים קנס פדיון. "
האם זה לא אומר שלא חל על הפוליסה מס?
תודה מיכל
ככל הנראה אכן מדובר בפוליסת ביטוח מנהלים עם צבירה הונית (קופ"ג)
להלן ההגדרה: ביטוחי עדיף: (מיטב) פוליסות לביטוח חיים, המשלבות בין חיסכון לריסק בהתאם לתמהיל שבחר המבוטח. חלק מהפרמיה מיועד לצורך רכישת ריסק, בעוד חלק אחר מופנה לצורך צבירת חיסכון. תכניות עדיף מיועדות למנהלי , לעצמאים ולפרט.
לפי מה שכתבת למעלה את לא אמורה לשלם מס/קנס מאחר ופדית את החסכון לאחר צאתך לפנסיה, המלצתי היא לפנות לחברה המבטחת ולבדוק מולם על שום מה הורידו לך כסף / קנס/מס..
אפשרות נוספת: לגשת לחברה שמתמחה בהחזרי מס לבדיקת התלושים האחרונים וכמו כן גם רווחים/הפסדים ממסחר בשוק ההון ושהם ייעשו בדיקה מקיפה אם את זכאית להחזר מס כלשהו (בד"כ זכאים לכמה אלפים)ובדגש על ההורדה בתכנית זו. אם את לא זכאית לחזר כלשהו את גם לא צריכה לשלם להם משהו.. אם את זכאית, הם גובים אחוז מסויים מגובה ההחזר שלך, כנראה ניתן ליקוח מול החברות השונות..
בהצלחה
Re: לאלעד - מס על קופת גמל - קרן מנהלים
אלעד !!
המון תודות לך על התייחסותך וכן על ההנחיות שהעברת לי.
אני אפעל בהתאם להנחיות.
מקווה שאכן יוחזר לי המס שהורידו.
שוב תודה
מיכל