כשיש קונצנזוס בבורסה, אל תשכחו להרהר גם בהפך
שלום
אין בכוונתי לקלקל את חגיגת השורטיסטים, אלא לפקוח את עיניהם לבל יישחקו רווחיהם שצברו בעמל רב עד היום. כל שאני מבקש הוא לוודא שפריצת התעלה מטה לא היתה פריצת שווא.
הפיקפוק והספק שאני מטיל נובעים מהדברים הבאים:
1. מתבשלת סטייה חיובית במעו"ף בגרף שעתי, אך אין התאוששות מוכחת עדיין.
2. היורו/דולר והאוזי/דולר נתמכו על קו המגמה באופן מדהים הבוקר.
3. השעה 8 בבוקר, וכרגע החוזים ירוקים.
אני לא ממליץ לקנות או למכור את השורט או את הלונג, ואני לא מדבר מפוזיציה, שכן אני על הגדר כרגע.
כביכול יש קונצנזוס לירידות, אך המצב אינו טרוויאלי. פריצות שווא הן דבר נפוץ בבורסה, ובבקשה שימו לב שזה לא יקרה.
אני אישית מבולבל מאוד מהאיתותים הסותרים, ושוב אני מזכיר למתחילים (ולי) שלפעמים להיות על הגדר זה הכי ריווחי. אני מאמין שהמעו"ף יחליט בקרוב אם להמשיך את דרכו מטה מ998 או להתמך מעל ה1000 ולהתאושש.
ממש כאילו חסרה עוד דחיפה אחת קטנה מטה ... אחרת הקונים יגיעו.
[attachment=2:y6hxouu1]1HR.GIF[/attachment:y6hxouu1]
[attachment=0:y6hxouu1]eurusddaily2.gif[/attachment:y6hxouu1]
[attachment=1:y6hxouu1]audusddaily.gif[/attachment:y6hxouu1]
מצטער, לא התכוונתי לקלקל את החגיגה. גם אני מחכה כבר ל"תיקון הגדול". אבל שורטים אני לא אקנה כרגע, כי זה יהיה נגד המגמה, ולדעתי השוק (הישראלי לפחות) הוא שוורי.
יש תקופות ברורות יותר ... מקווה שיהיה ברור יותר בקרוב מאוד.
בהצלחה לכולם,
wwoof.
Re: כשיש קונצנזוס בבורסה, אל תשכחו להרהר גם בהפך
WWOOF שלום
אשמח אם תתן פרשנות לאינדיקטורים שצירפת לגרף השעתי של המעוף:
RSI עם קן המגמה החוצה/עולה
MACD עם ההיסטורגמה במגמת עלייה
MACD רגיל
ובנוסף לנפח המסחר ללא מגמה
תודה רבה
Re: כשיש קונצנזוס בבורסה, אל תשכחו להרהר גם בהפך
שלום צ'ומפי
כל אינדיקטור שתחפש בgoogle, יניב לך תוצאות חיפוש אותן תוכל לקרוא ימים ולילות עם פירושים והשלכות שיוציאו אותך לבסוף מדעתך. ולכן אחסוך את זה כאן מאיתנו, שכן החומר כבר כתוב.
מניסיון
מר,
אני מייחס חשיבות נמוכה ביותר (כ20% בלבד) לאינדיקטורים טכניים.
מחזורי מסחר בבורסת ת"א בגרף שעתי לא אומרים מאום.
באופן ספציפי בפוסט זה עשיתי שימוש באינדיקטורים טכניים ע"מ לזהות סטייה חיובית בלבד, וגם כאן זה לא תמיד עובד, ודאי לא בגרף שעתי. עדיף בטווחי זמן גדולים יותר.
נתתי לנתון זה משקל של 20% בלבד בבואי לקבל החלטה, שכן בראש ובראשונה התנהגות הגרף, קווי מגמה, וקווים אופקיים הם הדברים המכריעים. מה שנקרא price action.
ריבוי אינדיקטורים=בלבול גדול.
הצלחות,
wwoof.