-
המעו"ף והיורו דולר
שלום,
[attachment=2:1jj90e4l]eurusdDaily.GIF[/attachment:1jj90e4l]
היורו/דולר הוא האינדיקציה שלי לחוזקו או חולשתו של הדולר.
יש אומרים שחולשת הדולר טובה לשווקים שווריים, וחוזקו טוב לתיקונים, דובים או דביבונים בשווקים.
אני מדגיש - אין קשר לדולר/שקל. אני כלל לא מתייחס אל הדולר/שקל ואינני מסוגל לנתח אותו.
ביום רביעי, שב הצמד לבדוק את קו המגמה. ביום חמישי קפץ הצמד כ150 פיפס מעלה. ביום שישי שב הצמד לסורו חזרה אל קו המגמה ונבלם. בסיכום שבועי התחזק הדולר באופן המשמעותי ביותר מכל השבועות ב6 חודשים האחרונים.
[attachment=1:1jj90e4l]MaofDaily.GIF[/attachment:1jj90e4l]
באופן דומה ליורו/דולר, המעו"ף ינסה להאבק על כבודו ולהשאר בתעלה מעל קו המגמה. כיום תמיכת התעלה עומדת על 1000-1004. זהו גם רף פסיכולוגי, וקו תמיכה אופקי.
בפוסט "תמונת מצב" צירפתי את הגרפים השבועיים של הנאסד"ק, הדאו, סנופי, והפוטסי. כולם חסומים ע"י קו מגמה יורד.
viewtopic.php?f=84&t=3511
viewtopic.php?f=84&t=3512
הדולר נראה כאילו עומד להתחיל את התחזקותו, אך קו המגמה של היורו/דולר עדיין לא נפרץ מטה.
לכאורה המצב נראה מדאיג, אך כדי להוסיף קצת בלבול, אזכיר שהמעו"ף עדיין לא שבר את התעלה מטה, ובאותה מידה שיש מוכרים שיסתערו על שורטים ויהיו בטוחים שהם עושים את הדבר הנכון, אני בטוח שיש מספר לא קטן של קונים שיהיו בטוחים שזוהי נקודת כניסה מושלמת ללונג.
מי ינצח? הקונים או המוכרים? אין לי מושג. אני מעדיף להמתין למוצא פיו של השוק.
למתחילים שבינינו (כולל אותי), לשבת על הגדר זו לפעמים האסטרטגיה הנכונה ביותר.
בהצלחה לכולם והחלטות נכונות לרוב,
wwoof.
נ.ב. רק לשם הלימוד, מי שמאמין בניתוח טכני וגם מאמין בלונג, מוזמן לחפש סטייה חיובית במתנדים בגרף שעתי או גרף 4 שעתי, במידה והמעו"ף ייבלם על קו המגמה ב 1004 ויתאושש.
גרף שעתי שאולי אולי אולי עשוי להראות כך, ואני מדגיש אולי!:
[attachment=0:1jj90e4l]1HR_1.GIF[/attachment:1jj90e4l]
-
Re: המעו"ף והיורו דולר
ווף תודה רבה על הניתוח
פשוט תענוג לראות את ההשקעה
יישר כח!!