שלום רם,
אני מניח שראית את הצעת הרכש ללידר,
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=482891
אני רואה כל מיני תמחורים אפשריים להצעה בתקשורת, רובם מתייחסים
משום מה, רק להיקף הסדרה 180 מש"ח ולא לערכה 220 מש"ח
איך היית מתמחר את ההצעה?
Printable View
שלום רם,
אני מניח שראית את הצעת הרכש ללידר,
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=482891
אני רואה כל מיני תמחורים אפשריים להצעה בתקשורת, רובם מתייחסים
משום מה, רק להיקף הסדרה 180 מש"ח ולא לערכה 220 מש"ח
איך היית מתמחר את ההצעה?
לאייזק,
לא ראיתי אך כעת הצצתי בחופזה לאור שאלתך,
לגבי המספרים ה"סותרים" נראה לי שהכוונה ל 180 מיליון ערך נקוב שהם כ 220 מיליון ש"ח חוב.
רצ"ב כתבה מדה מרקר לפיה יוצא לי בחישוב גס כדלהלן:
50 מ' מזומן, 35 מ' בסידרה חדשה, 50 מ' בשטר הון. יוצא 135 מ'.
תמורת ויתור של 85 מיליון יקבלו מניות כ- 15 מ', נשאר 70 "ויתור".
זה מהווה כ 32% מהחוב, לכן מתאים לערך מירבי של כ 78 א"ג לפי פארי של 115.
מתוך זה ערך המזומן שיקבלו כ 28 א"ג.
כוונתי לערך מירבי היא שהאג"ח שווה פחות מזה כי חלק מהתמורה היא לא במזומן או בבטוחה שערכה ברור.
אגב, נסחר כרגע בכ 58 א"ג לאחר עלייה יומית של 10%.
להלן הכתבה:
קרן ההשקעות ATE שבשליטת המיליארדר דן דוד תהפוך לבעלת השליטה בחברת לידר השקעות
17:42 | 28.10.2009 מיכאל רוכוורגר
קבוצתו של דני ברק, המשמש כיום כמנכ"ל בית ההשקעות לידר שוקי הון, הפסידה את הקרב על לידר ■ במהלך השבועיים הקרובים תנהל הנציגות מגעים עם דוד ונציגיו, כדי לסגור את פרטי ההצעה, שתובא לאחר מכן לאישור בעלי האג"ח והבנקים
אם לא יחולו שינויים של הרגע, קרן ההשקעות ATE שבשליטת המיליארדר דן דוד תהפוך לבעלת השליטה בחברת לידר השקעות (-6.28% , 152.1), שנכון להיום מצויה בשליטת חברת שרפ"ג של איציק שרם ויאיר פודים. את ההחלטה קיבלו לאחר התלבטויות קשות חברי הנציגות של מחזיקי אג"ח ד של לידר השקעות ויועציהם הכלכליים ג'וש רוזנצווייג ורויטל אבירם. הנציגות מורכבת מן הנציגים של אקסלנס, הראל ומנורה מבטחים. מחזיקי האג"ח מיוצגים על ידי משרד עו"ד קליר-בנימיני.
ההצעה של דוד גברה על ההצעה של דני ברק, המשמש כיום כמנכ"ל חברת הבת - בית ההשקעות לידר שוקי הון (0.0% , 1414.0) - ומחזיק ב-15.6% מבית ההשקעות, הנחשב לנכס האיכותי ביותר של לידר השקעות.
נכון להיום ללידר השקעות חוב של 220 מיליון שקל למחזיקי אג"ח ד, כ-135 מיליון שקל לבנק לאומי (-1.87% , 1472.0) ועוד חוב לא משמעותי לבנק מזרחי טפחות (-0.1% , 3117.0) וכן כנגד החברה עומדת התביעה שהוגשה על ידי קבוצת משקיעים בראשות רז שטיינמץ. מלבד לידר שוקי הון, מחזיקה לידר השקעות גם בחברת גרינסטון תעשיות, פולאר תקשורת, פולאר השקעות וכן לידר נדל"ן שבפעילותה במזרח ומרכז אירופה הושקעו מאות מיליוני שקל - והם אלה שבסופו של דבר הפילו את לידר.
החל ממחר הנציגות תנהל משא ומתן בלעדי מול צחי אפלויג, נציגו של דן דוד בישראל, בכדי לסגור את הפרטים הסופיים של ההצעה וכן לקבל את הסכמת בנק לאומי לגבי המתווה שיוגש בשבועות הקרובים לאישור באסיפת בעלי אג"ח ד.
אז מה כוללת בעצם ההצעה של דוד? הוא מתכנן להזרים באופן מיידי לחברה כ-60 מיליון שקל תמורת קבלת 50.1% ממניות לידר השקעות. מתוך סכום זה 50 מיליון שקל ישולם באופן מיידי לבעלי האג"ח. בנוסף לכך תונפק סדרת אג"ח חדשה של כ-35 מיליון שקל לתקופה ארוכה, כך שהביטחונות בגינה יהיו המניות של לידר שוקי הון.
כמו כן יונפק שטר הון לטווח ארוך, שיהיה ניתן להמרה למניות החברה בהיקף של 50 מיליון שקל. תמורת הויתור על יתרת החוב של 85 מיליון שקל יקבלו בעלי האג"ח בין 25%-16% ממניות לידר השקעות, ששוויין כיום בשוק נע בין 11 ל-18 מיליון שקל. לפי ההערכות, המחיר על הטעויות שמשלמים שרם ופודים הינו איבוד שליטה וירידה להחזקה של 20% בלידר. ייתכן כי יאיר פודים יישאר בתפקיד ניהולי בחברה וצחי אפלויג, ששימש בתפקיד בכיר בחברת פולאר השקעות שהיתה אז בשליטת לידר, עשוי להתמנות לתפקיד יו"ר לידר השקעות.
ההצעה הראשונית של ברק דיברה על רכישת 25.1% מהמניות של לידר השקעות במסגרת הקצאת מניות שתבוצע בעתיד, ששוויין כיום הוא 18 מיליון שקל. כמו כן, הציע ברק שיוקצו לו כתבי אופציה הניתנים להמרה למניות לידר השקעות במשך כמה שנים, כך שאחזקתו בחברה תגדל ל-50.1%. ברק הציע למחזיקי אג"ח ד' של לידר אחזקה עשרות אחוזים במניות לידר השקעות.
ברק הציע עוד כי לאחר רכישת השליטה בלידר השקעות הוא ירכוש 33% ממניות בית ההשקעות לידר שוקי הון, כך שלידר השקעות תיהפך לחברה אחות של לידר אחזקות. ההצעה של ברק כוללת גם העברת 18% ממניות לידר שוקי הון למחזיקי אג"ח ד', ששוויין כיום הוא 30 מיליון שקל.
ההצעות של דוד וברק היו מאוד דומות וחברי הנציגות התלבטו עד לדקה ה-90 איזו הצעה מן השתיים להעדיף. בסופו של דבר בחרו בזו של דוד מתוך הערכה כי בנק לאומי יעדיף את דוד על פני ברק. עדיין לא ברור אם ברק יישאר בתפקידו כמנכ"ל לידר שוקי הון, אך במידה והוא ירצה לשמור על אחזקותיו בבית ההשקעות הוא יצטרך להותיר מאחור את הקרב שניהל מול דוד, ולהישאר בתפקיד שנה נוספת - זאת במסגרת תנאי החוזה שלו.
ברק סרב להגיב להתפתחויות ובסביבתו ציינו כי למרות שהיה מוכן נפשית הוא לקח בחשבון את האפשרות כי בסופו של דבר יפסיד במכרז. לא ניתן היה להשיג את תגובתו של דן דוד ונציגיו. בסביבת דוד ציינו אתמול כי הם מתכוונים לעבוד קשה ולהוכיח לכולם כי הם מסוגלים להשביח את לידר השקעות ולהחזיר אותה לימיה היפים.
חלק מן הגורמים בשוק ההון המכירים שנים את שרם ופודים ציינו כי ההתנהלות של ברק נתפסה אצלם כ"בגידה במישהו שהם גידלו אותו והפכו למיליונר". התחושה שלהם הייתה כי "ברק דאג רק לאינטרסים שלו וללידר שוקי הון, בעוד ששאר הפעילויות לא היו בראש סדר ענייניו." לא ניתן היה להשיג את תגובתם של יצחק שרם ויאיר פודים לידיעה.
איש העסקים דן דוד בן ה-80 היה הראשון שייבא לישראל את מכונות הצילום האוטומטיות בתחילת שנות ה-60. ב-1961 הוא הקים בישראל את פומט, שייצרה ושיווקה מכונות צילום. במשך השנים העמיק דוד את מעורבתו בחברת פוטו מי אינטרנשיונל הבריטית, עד שמונה ליו"ר החברה ב-1992. ב-2006 עזב דוד את התפקיד ומונה לנשיא לכל החיים וחבר דירקטוריון.
בעבר התמודד דוד על רכישת בזק, יחד עם קבוצת פגאסוס האמריקאית, דוד עזריאלי, קרן רוטשילד ופולאר, אך הקבוצה לא זכתה. הוא אף ניהל מגעים מתקדמים לרכישת פורטל האינטרנט וואלה, שלא הבשילו לידי עסקה.
הקשר העיקרי של דוד עם ישראל הוא באמצעות קרן דן דוד, אותה ייסד בשנת 2000 ותרם לה 100 מיליון דולר. הקרן מעניקה פרסים לחוקרים מתחום המדע, הכלכלה וההיסטוריה וכן לבני נוער. הקרן משתפת פעולה עם TheMarker בפרויקט Easy Start, שנועד לתת הזדמנות כלכלית ליזמים צעירים בעלי רעיון חדשני.
תודה רם,
למי צריך להאמין, לכתבה או למאיה?
לפי הפרסום במאיה כלל לא ברור ש-50מ' מזומן מיועד לבעלי האגח
מתוך ה-58מ' מזומן שמיועדים גם לנושים לא מובטחים נוספים.
כמו כן, הסדרה החדשה (ללא החלק שמוקצה לרוכש - 25מ')היא על
סך 30מ' בלבד ולא 35מ' כמו בכתבה.
אני מבין שיש לכתב נתונים נוספים, כמו למשל שהסדרות החדשות יונפקו לטווח ארוך
כשאחת מהן תהיה שטר הון, האם מאיה לא אמור להיות מקור ראשוני ואמין?
לאייזק,
המקור האמין ביותר=מאיה.
ההפרש קיים אך לא גדול, גם הנתון של 15 מ' ערך מניות הוא משוער.
יש עוד פרטים חסרים, למשל: מה יהיו תנאיה של הסידרה החדשה? תהיה תוספת ריבית? ועוד???
אי לכך הנתונים הקיימים כרגע נותנים תמונה כללית ולא על חודה של אגורה.
ערב טוב.
רם,
לפי החישוב שלי עפ"י מאיה אני מקבל 66 אג'
מזומן 50מ'
סדרות חדשות 30+50 = 80 מ'
מניות 15 מ'
סה"כ 145מ' מתוך חוב 220מ'
פער של 12אג' שזה כמעט 20%
נורא מסובך לקבל החלטת השקעה בפערים כאלה.
אני מנסה להבין רק אם יש לי טעויות הבנה או ניתוח של מתחילים.
תודה על ההתייחסות
אייזק ידידי,
קח את הסכום שיקבלו וחלק לכמות האג"חים (ע.נ.= 180 מיליון) ואז תמצא כמה כל 1 ע.נ. שווה.
האם מסתדר?
מכיוון שאתה מחפש את השווי באגורות, צריך לבדוק לפי הע.נ. ולא לפי המתואם.
תודה רם ו-xtreeq,
אם לחלק ב-ע.נ. זה החישוב הנכון והמקובל בהסדרים אני רק יכול לקבל
אבל לא באמת מצליח להבין למה תימחור הוגן לא אמור להיות יחסי למתואם.
באפריקה, החוב המדובר 7.4 מיליארד הכוונה גם לע.נ.?
לאייזק,
מה שבאמת חשוב זה שבסוף תדע כמה שווה 1 ע.נ. של האג"ח, לפי זה תוכל לדעת האם כדאי לקנות (אם אתה בחוץ) או האם כדאי למכור ובכמה ו/או מה "גודל התספורת" שעשו לך(אם אתה בפנים).
נניח ש 1 ע.נ. שווה היום לפי פארי 110 וההסדר נותן בסוף 90, תשווה לע.נ. (100) או שתשווה לפארי כרצונך, אבל בסוף זה נשאר 90.