Re: פרשת נח- העורב והיונה
מאוד הגיוני אגב כל הקטע הזה של "העורב חושד שמא נח, יבוא על אשתו. " (גברת עורבת).
ובכלל כל הדו-שיח בין נוח לחיות ממש מרתק אותי - ממש דוקטור דוליטול
העיקר שאתם מרוצים
חן חן לכם.
יש הסברים נוספים לדו שיח המרתק בין נוח לעורב..[אפשר לעין ברש"י או ב"אור החיים החיים הקדוש" וכן במדרש לעניין העורב.
ניסיתי לשתף אתכם בדבר קצר וקולע:)
שמחתכם, היא שמחתי!
שבוע טוב,
א'
יפה מאד תודה רבה יישר כוח !!! יש להבין כי כמה שאנו רודפים אחר הכסף בסופו של דבר לא ניקח כלום אלא רק מצוות ומעשים טובים
- אבל מה שאני לא מבין כאן, זה מדוע ולמה חשד העורב שמא נח יבוא על אשתו? מדוע ולמה לא חשד העורב בפיל ובהיפופוטם? שמא גם הם יבואו על אשתו? לא, זה בלתי אפשרי פיזית? אז עם נח זה כן?
- דבר אחר, הגיעו לתיבה אך ורק הנאמנים לבני מינם בלבד, כמו שנאמר: מִכֹּל הַבְּהֵמָה הַטְּהוֹרָה תִּקַּח לְךָ שִׁבְעָה שִׁבְעָה, אִישׁ וְאִשְׁתּוֹ, וּמִן הַבְּהֵמָה אֲשֶׁר לֹא טְהֹרָה הִוא שְׁנַיִם, אִישׁ וְאִשְׁתּוֹ, ואין אִשְׁתּוֹ אלא ביתו(=הבית שלו) ולא כל שכן אם היא אך ורק בת מינו בלבד.
- כלומר, כִּי כָּל בָּשָׂר אשר הִשְׁחִית אֶת דַּרְכּוֹ עַל הָאָרֶץ, ז"א כִּי כָּל בהמה חיה ועוף הנזקקין לשאינן בני מינן, לא זכו להגיע לתיבה, והם טבעו במי המבול(למעט הדגים אשר מילאו את פיהם מים) ...אז מה שאני לא מבין כאן, זה מדוע ולמה חשד העורב שמא מי שאינו בן מינו יבוא על אשתו? אז בהצלחה לפקיעה, תודה
אשרייך צדיק. נהנתי מאוד לקרוא! והחכמתי.
בס"ד- לרפואת מרים בת לאה
ידידי היקרים,
העורב לא באמת חשד שנוח יבוא על אישתו כפי שהסברתי בפיסקה האחרונה. הוא דאג למשימה של אליהו, שאם כעת מין הערבים ייכחד, לא יהיה מי שיכלכל את אליהו בזמנו.
זה יסביר היטב [בשם האבני אזל]: "העורב הוא סמל אכזריות וקשיחות הלב. שכן, האם נוטשת את אפרוחיה הקטנים ואינה דואגת למזונם [כתובות מט].
משראה העורב שנח שולחו החוצה, למרות שהמים עדיין ממלאים את העולם, חשד אותו באכזריות ובכוונה לסלקו מן העולם. וזהו "שהיה חושדו בבת זוגו"- שחשד נח, כי יש בו מידת אכזריות שבה מצטיינת בת זוגו..
ערב מבורך,
אודי כהן
חבר המכון הגבוה לתורה
אונ' בר אילן