הי רם,
ברשותי 120K שאני מעונין להשקיע באג"חים לתקופה של כשנה.
מהם האג"חים המומלצים ביותר בתקופה זו ואם היית במקומי, על כמה אג"חים שונים היית פורס את הסכום הנ"ל ?
תודה מראש
Printable View
הי רם,
ברשותי 120K שאני מעונין להשקיע באג"חים לתקופה של כשנה.
מהם האג"חים המומלצים ביותר בתקופה זו ואם היית במקומי, על כמה אג"חים שונים היית פורס את הסכום הנ"ל ?
תודה מראש
לאודי שלום,
הדבר תלוי ברמת הסיכון שאתה מוכן לקחת (אג"ח סולידי בתשואה נמוכה או אג"ח מסוכן בתשואה גבוהה),
לכן, אי אפשר לענות לשאלתך.
אם תבחר בסולידי, הפיזור פחות חשוב (עדיין כדאי לפזר בכל זאת),
אם תבחר ב"נועז יותר" צריך לפזר לדעתי לבערך 10-12 אג"חים של 10,000 ש"ח+ (משום שזה סכום מינימום לאג"ח בתוך שעות המסחר וכדאי לקנות קצת יותר מהמינימום כדי לא להיתקע במגבלת כמות אם רוצים למכור).
לסיום, עליך להחליט על רמות הסיכון ו/או התשואה הרצויה (קשורים זה בזה), תוכל לעיין בשאלות קודמות בפורום ,יתכן ותשובותי שם יסייעו במשהו.
בהצלחה.
הי רם
אני מכוון להשקעה סולידית (את מרכיב הסיכון יש לי כבר במניות)
אז מה הסולידי הכי טוב שאתה מכיר ?
שוב תודה
לאודי,
לדעתי בעיה בגלל הטווח הקצר,
ממליץ לך לא לגעת באג"ח סולידי שהמח"מ שלו ארוך, כי אם תעלה הריבית (בשלב מסוים בתוך השנה הקרובה זה כנראה יקרה) מחירי האג"ח הסולידיים ירדו, ככל שהמח"מ ארוך יותר הם יפלו יותר.
אג"ח סולידי לטווח שנה , אפשר למצוא משהו שיתן בערך את המדד, כלומר: תשואה ריאלית שבין 0 ל 1.
לכן, לטווח זה הייתי שוקל לשים חלק בגילון (ריבית משתנה וקופון כל 3 חודשים), ממליץ שתתיעץ עם יועץ בבנק, אולי ימצא לך איזה קרן מתאימה.