אולי דווקא ראלי ולא ירידות???
אני שומע הרבה קולות בזמן האחרון כאשר מרביתם מדברים על הירידה הצפוייה בשוק
האמת שזה כבר ככה מתחילת השנה
אבל בינתיים השוק לא מקשיב ודווקא מגיב בעליות
אז לדעתי האפקט הפסיכלוגי עבר וכעת המשקיעים מבינים כי רק הבורסה יכולה לתת להם תשואות טובות
לדעתי אנחנו בעיצומו של תהליך עליות שלא עומד להסתיים בקרוב אלא הולך להמשיך להפתיע
דבר נוסף שמאוד מעניין וראיתי כבר כמה התיחסויות לגביו הנו מניות הביוטכנולוגיה
האם הן הבועה הבאה???
מרבית התיק שלי מושקע בכאלו שנקראות מניות חלום שבשנת 2008 היו מניות חלום בלהות והפסדתי קרוב ל50% מהתיק שלי
והיום אפילו לא עבר חודש בשנת 2009 ואני החזרתי את כל ההפסדים ואפילו מורווח 9%
אשמח לשמוע את דעותיכם בעניין
שיהיה אחלה יום
Re: אולי דווקא ראלי ולא ירידות???
דעתך מעניינת ותודה על הגילוי דעת, שותפה לדעתך שיש משהו אחר ושונה באויר(ראה סקירתי מאתמול), יחד עם זאת אל לנו ליפול למאחז העיניים הזה שעלול להטעות את המשקיעים, והבורסה עוד תדע עליות ומורדות לפני שתתייצב. לגבי מניות הביוטכנולוגיה, אכן יכול להיות שהן הדבר הבא...... שיהיה בהצלחה לכולם.
יכול להיות מעניין...
יש לכם דוגמאות למניות ביו-טכנולוגיה מומלצות? כאלו שיש להם מוצר טוב ביד ?
חברים יקרים שלום,
אולי יש שינוי באויר ואולי אין. דבר אחד בטוח הנדנדה הקבועה בתקופה האחרונה אינה מאפשרת לאיש לצפות את השוק. אם כך הם פני הדברים תחום הביוטק מהווה אלטרנטיבה מעניינת.
ריבוי חברות ביוטק ששיחררו הודעות לאחרונה הוא רב וכך גם כמות העליות המטאוריות. אני חושב שגישת המשקיעים שנחשפים לראשונה למניות כאלה חייבת להיות שונה מגישתם הסטנדרטית הכוללת ניתוח מסודרוסטנדרטי אשר מבצעים לחברות אחרות בתחומים אחרים.
תחום הביו הוא תחום של חלום. אנשים שהיו תמיד ה"פריקים" בברנג'ה הופכים פתאום לגיבורים חלוצים שמובילים לרעיונות מהפכניים. כמו כל "חלום" בתחום הזה עליות מטאריות מלוות באחוז גבוה פי כמה של צניחות חופשיות.
כאשר ניגשים להשקעה במניות כאלה, מומלץ לברר כמה נקודות, אשר יאפשרו תגובה מהירה, בניהן:
1. האם החברה שייכת לתחום הMedical devices או לתחום התרופות.- אישורי ה FDA פשוטים יותר במקרה של Devices.
2. מהו המוצר? האם הוא פולשני? - ככל שפולשני יותר- יותר זמן ויותר קשה לאשר
3. האם התרופה גנארית או אתית- אתית סיכון גבוה יותר וסיכוי גבוה יותר
4. אם מעניין אותנו להשאר הרבה זמן בהשקעה בחברה - ואני לא ממליץ על הגישה הזו, יתכן וכדאי להכיר את ה Pipe line של המוצרים.
5 מיהם השותפים והמשקיעים- כדאי גם לברר שלא מדובר בכמה Angels תמהוניים אלא ממש קרנות רציניות.
6. מה השלב שבו נמצאת החברה מבחינת ההתפתחות, האם כבר שיחררו מוצרים וכו'.
כמובן שיש הרבה שאלות נוספות שיכולות להבהיר את המצב ולשפוך אור על היחס סיכון/סיכוי.
באופן כללי, ימים ספורים לפני שחרור ההודעה ישנה התנפלות שנובעת משמועות ועם השיחרור, ישנה עלייה מטאורית. שימו לב וסיקרו את החברה ואת המוצר במהירות אך גם באחריות. היו זריזים בתנועות זהו את המגמה וזירמו איתה. אם בחרתם להישאר לתקופה ארוכה במנייה, היו מוכנים שברגע שהמנייה תאבד את עניין הציבור וההיתלהבות, היא תרד באופן קבוע.
שוב, יש לזכור כי המניות הללו הן סופר מסוכנות ומומלץ בחום להשקיע סכומים קטנים ככל הניתן בהן.
המון בהצלחה
למען הגילוי הנאות, אני בעצמי מושקע במספר חברות ביוטק ולכן ממליץ מתוך פוזיציה.
גלושששששששששש סקירה מאלפת תודה רבה, דרך אגב אני מסכימה איתך בנושא הביוטק, כאלטרנטיבה חילופית לדברים אחרים שיהיו פסה
אהלן חברים,
תודה על הסקירות שלכם, ממש מעניינות ומעשירות.
בהצלחה לכולם.
אלינור
גל ועליזה ידידי מעניין מאוד כרגיל לשמוע את דעותיכם המשיכו כך :)
קבלו מניה מעניינת בשם אבוג'ן
זו חברה שעוסקת בשינוי גנטי של זרעים,כשלמעשה יש לה את הצופן הגנטי של הזרעים,
דוגמא לשינויים גנטיים שהם מבצעים:יבולים עם מעט מים=חיסכון,יבולים עם מעט דשנים =חיסכון,יבולים שיכולים לצמוח גם בקרקע לא פוריה=חיסכון.