שלום,
מישהו מוכן לתת סקירה רחבה על תעודות סל .
תודה.
Printable View
שלום,
מישהו מוכן לתת סקירה רחבה על תעודות סל .
תודה.
יש המון חומר על תעודות סל ואפשר למצוא מידע רב בחיפוש קל בגוגל.
אם תרצה עזרה נקודתית או הסבר, אשמח לנסות ולעזור.
הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. ,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
יוסי,
וואלה, תשובה קצרה ופירסומת ארוכה.
ומה היתה התשובה? חפש בגוגל?
תבורך!
אם היתה שאלה ספציפית, אז הייתי יכול לענות.
שאלה כל כך כללית, היא בעייתית.
לכן, אני מציע בהחלט לחפש בגוגל. יש המון מידע איכותי ובאתרים רבים.
אני מציע שתנסה לחפש לפני שאתה פוסל את התשובה.
קבל קישור למדריך לתעודות סל
http://www.bursacenter.co.il/Articles.aspx?CatID=234
אני אחפש,
בדרך אני קורא ואז שואל,
אבל הפעם חשבתי שאולי יש מישהו שכבר "מומחה"
שיכול בעמוד אחד לסכם בקצרה את הנושא.
בכל מקרה אני אבצע מחקר וקריאה בנושא,
יהיו לי שאלות , לכן אני עוד אחזור :)
Deltot וכל מי שכול להסביר,
אני אנסה להתלבש על השאלה של צ'יקו ולנסות להבין את השבע האחרון בתעודות סל.
תעודת סל אמוה לעקוב אחר המדד בו היא משקיעה ולהניב תשואה לפי עליה \ ירידה של המדד.
בשבוע האחרון (מאז עדכון המשקלים של המדדים), תעודות הסל בהן אני משקיע אינן מצייתות לחוקים.
לדוגמא:
קסם ת"א 75 כפליים - ביום חמישי, ה-1 בחודש, כאשר המדד עלה בכ-1%, תעודת הסל סיימה כמעט ללא שינוי, או אפילו ירדה ב0. משהו אחוז.
היום, ה-4 בחודש, בעוד מדד ת"א 75 מישר לכיוון ה-0, תעודת הסל עדיין עומדת על 2%- יותר מפי 6 מהירידה של המדד עצמו ולא כפליים כמו שצריך.
יש עוד דוגמאות בתעודות הסל של הימים האחרונים,
אב השאלה היא כללית, האם ייתכן שעדכון המשקלות עוד לא התבצע בתעודות הממונפת, ועל כן הן ינן מגיבות בהתאם?
האם יש הסבר אחר לתגובה הבלתי צפויה הזו?
אולי מישהוא יסביר מהוא הערך ההוגן של תעודת הסל
שלום,
מכיוון שאינני עובד החברה המדוברת, אני יכול לנסות ולשער מה הם הסיבות ואותן אנסה לפרט להלן.
1. יש להבין שתעודות סל כפליים יומי/חודשי (יש שקוראים להן פי 2 או פי 3) הן תעודות המשתנות על פי אחוזים.
כלומר, במקרה של תעודות לונג פי 2, במידה ונכס הבסיס (המדד) עולה ב- 1%, התעודה תעלה ב- 2%.
במקרה של תעודת שורט פי 2, במידה ונכס הבסיס יורד ב- 2%, התעודה תעלה ב- 4%.
יש להבין שתעודות סל מסוג זה הן בעלות תוחלת שלילית. כלומר נשחקות לאורך זמן (עליה של 10% אינה שקולה לירידה של 10%).
2. כמו כל נייר ערך סחיר בבורסה (כדוגמת מניות), השינוי בנייר (באחוזים) נראה רק כאשר ישנה עסקה. במידה ובמשך שעה אין עסקה בתעודת הסל, ובמקביל המדד נע למעלה או למטה, לא תראה את השינוי בתעודה.
3. שער הסגירה בתעודת סל (כמו במניות) נקבע כממוצע עסקאות בשלב הנעילה. במידה ולא היו עסקאות רבות, יתכן מצב שבנעילה לא תהיה קורלציה מלאה בין התעודה למדד מבחינת שער.
4. כל האמור לעיל לא פוגע בתעודת הסל כיוון שלרוב תעודות הסל ישנו עושה שוק. עושה השוק צריך לעמוד בשווי ההוגן ולאפשר קניה ומכירה של ניירות ערך. במקרה שכזה, ברגע שתרצה לקנות או למכור, תעשה זאת בשווי הוגן ובעצם כך ישתוו האחוזים הרלוונטיים.
5. ישנו הבדל מהותי בין תעודות סל בעלות איזון יומי לתעודות בעלות איזון חודשי. על מנת שהמינוף (כפליים או פי 3) ישמר, על תעודת הסל לאזן את סך הנכסים בתעודה. בתעודות סל בעלות איזון יומי, בכל יום מאזנים את הנכסים כך שלמחרת המינוף בתעודה ישמר. בתעודות בעלות איזון חודשי, האיזון נעשה פעם בחודש (בד"כ ביום פקיעת האופ' על המעוף) ובמהלך החודש יתכן והמינוף ישתנה ויהיה גבוה יותר או נמוך יותר. יתכנו אפילו מקרים שהמינוף יהיה קרוב יותר לאחד מאשר לפי 2.
"הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד."
תגובה ל- erezk
הנ"ל משתנה בין תעודת סל אחת לשניה.
אני מציע לבדוק את הדברים באתרים של חברות תעודות הסל (לפי התעודה הרצויה).
"הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד."