תמליל הצאט 05.03.2017 - צפי אגחים ממשלתיים
הצטרפת לחדר
(20:11) אלון פיאדה:ושלום לכולם וערב טוב
(20:12) אלון פיאדה:ומצטער על האיחור - בעיית התחברות קלה
(20:12) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאט בנושא אגח
(20:12) אלון פיאדה:ומוזמנים להעלות שאלות
(20:14) tatoo:וערב טוב אלון , ערב טוב לכולם �
(20:15) tatoo:ומניות בכורה ,למה כדאי ? אם בכלל
(20:21) אלון פיאדה:ושאלות לגבי אגח אין?
(20:23) tatoo:וכיוון שהן שילוב של מניה ואגח, והכנראה יהיו הנפקות ,צצה השאלה
(20:25) tatoo:ואבל כמובן אפשר לוותר על השאלה
(20:29) אלון פיאדה:ומניית בכורה אינה שילוב של אגח ומנייה... היא נותנת זכויות שונות (תלוי בסוג ובהגדרה) לדוגמה בהצבעה
(20:30) tatoo:והבנתי ,תודה
(20:30) אלון פיאדה:וייתכן שאתה מתכון לאגח להמרה?
(20:30) tatoo:ולא. דיברנו עליהם בצט קודם
(20:30) אלון פיאדה:ואם כן - אני מפנה אותך לצאט בנושא שניהלנו בעבר, ניתן למצוא שם מידע רב שמימנו ניתן להתחיל
(20:31) גרוס:וערב טוב אלון
(20:31) גרוס:ומה הנושא היום?
(20:33) שני:והיי אלון
(20:34) שני:ולמה לדעתך לא כדאי לקחת לקחת מקמ?
(20:35) אלון פיאדה:ולא אמרתי שלא כדאי לקחת, רק שבמועד הנוכחי התשואות אליו מאוד - מאוד נמוכות ולא בטוח ששווה את ההתעסקות.
(20:35) אלון פיאדה:ויש שיומרו כי גם עשירית האחוז עדיף על כלום
(20:36) שני:ואז תכלס זה כמו להחזיק מזומן
(20:36) אלון פיאדה:ואני אומר כי כאשר לוקחים בחשבון עמלות בחלק מהמקרים ניתן להישאר גם עם תשואה שלילית (ובכל מקרה מקטין את הסכום)
(20:36) אלון פיאדה:ואך חשוב מכך - לא מדובר ב"מתנת חינם"
(20:36) אלון פיאדה:ושכן נועל את הכסף ולא משאיר אותו זמין לכל צורך
(20:36) גרוס:ומה כבר הסיכון שיש במקמ? או באגח מדינה בכלל?..
(20:37) אלון פיאדה:וכן - כמו להחזיק מזומן עם חיסרון שהוא לא בהכרח זמין לך כל הזמן
(20:38) אלון פיאדה:ובאגח, בעיקרון גם בטווחי זמן קצרים יכול לרדת באופן תיאורטי, כמובן שאם לא נממש אז לא קרה כלום, אבל ה"תשלום" במקרה זה יהיה בשביל נעילת הכסף
(20:38) אלון פיאדה:וכאשר מדברים על פחות מעשירית האחוז בחלק מהמקרים פשוט נראה לי כי סותר את המטרה
(20:38) גרוס:ויש פקדונות שנותנים יותר, יש אפילו מסלולים בבנקים שמתגמלים על פלס
(20:39) אלון פיאדה:וכמו כן שוב - כאשר לוקחים בחשבון את העמלות שחלק מהמשקיעים משלמים (קנייה - מכירה - החזקה - שורה), אז לא
באמת
נשאר משהו ואף יכול להיות שלילי
(20:39) אלון פיאדה:ולגבי הפלוס - אני מכיר רק בבנק איגוד, ובכל מקרה עד גובה המשכורת בלבד, כך שלא
באמת
מדובר במכשיר להשקעה
(20:40) שני:ואני לא, אבל תאורתית אם אני רוצה לעשות הפסקה במסחר, איפה עדיף לשים את הכסף לטווח בינוני?
(20:40) אלון פיאדה:ויש פקדונות שנותנים יותר - לא בטווחי זמן של "זמינות מיידית" (פתיחה נניח תוך מספר חודשים של נייר - פקיעה, או במקרה של פקדון פתיחה למשיכה אחרי חודש על בסיס יומי)
(20:40) שני:ואני
האמת
רוצה לשים פשוט בצד, שוקלת אפילו נכס
(20:41) אלון פיאדה:ולא בטוח שכדי לשים לטווח בנוני - שכן את לא
באמת
יודעת האם ומתי
באמת
תצטרכי את הכסף ואם פתאום יהיה הזדמנות (לדוגמה כמו שהיה [ויש שיומרו שעדיין קיים] - במניית טבע)
(20:42) אלון פיאדה:ונכס זה כבר משהו אחר, אבל זה לא נושא הצאט הזה :)
(20:43) אלון פיאדה:ובאופן עקרוני אני בעד - ואכן כפי שכתבתי בעבר אני עצמי הסטתי את מרבית ההון לכיוון זה
(20:44) גרוס:ואתה לא צופה ההתפוצצות בקרוב?
(20:45) אלון פיאדה:ולא הייתי אומר התפוצצות (למרות שיש הסתברות גם לתרחיש זה), אבל בטווח הארוך בהחלט סביר כי נראה ירידות (ובטווח הארוך יותר עליות ביחס למדדים של היום)
(20:46) אלון פיאדה:וולכן אני כבר זמן מה אומר כי עדיף להמתין בחוץ
(20:46) גרוס:וגם אם ביבי נופל?
(20:47) שני:וזו אגב שאלה טובה, איך אגח ממשליתיות צריכות להגגיב על נפילה של ביבי?
(20:47) שני:ותסכימו איתי תרחיש אפשרי ביותר עם החקירות שיש לו
(20:47) אלון פיאדה:וועדיין הזדמנויות קיימות. בטווח הבינוני - ארוך, ברור שטבע תיהיה במחירים גבוהים יותר, כך גם מניות הגז לאחר שתבוצע ההשקעה והתמלוגים יתחילו לזרום. כך שיש פתרונות לטווח הארוך למי שלא מפחד מתנודתיות
(20:48) אלון פיאדה:ואגח ממשלתיות ירדו, אבל הירידות שלהן מובטחות בכל מקרה שכן הריבית לא תוכל להישאר נמוכה כל כך לטווח זמן ארוך, במיוחד לאחר האיתותים שהתקבלו לאחרונה מהפד. עליית ריבית בארה"ב ופתיחת הפער שכבר קיים בין הריבית בשוק הישראלי לשוק
הבינלאומי
- לא יכול להחזיק לאורך זמן
(20:49) שני:ופד בפרוש רוצה לעלות ריבית
(20:49) אלון פיאדה:ונכון, השקל כמטבע הוא חזק מאוד כעת, - מה שיכול לדחות את עליית הריבית בישראל עוד קצת, אך לאורך זמן פערי הריבית יצטרכו להיסגר
(20:49) אלון פיאדה:וכאשר הם יסגרו מחירי השוק של האגחים הממשלתיים יתקנו למטה
(20:50) אלון פיאדה:ווככל שהמחמ שלהם ארוך יותר התיקון יהיה דרסטי יותר
(20:50) גרוס:ואז יש טעם לחכות דווקא
(20:50) אלון פיאדה:ו"הבעיה" היא שאני אומר את הדבר כבר חודשים ארוכים - ויש מי שמאבד את הסבלנות.
(20:51) גרוס:ואפשר להבין..
(20:51) אלון פיאדה:והאגחים הממשלתיים עלו בעוד 3-5% (חלקם אפילו ב- ואף יותר מכך10%) מאז שאמרתי את הדברים
(20:52) שני:ומה דעתך על רשיכות של בנק ישראל?
(20:52) שני:והכוונה לדולרים
(20:53) אלון פיאדה:ואך זה רק מעצים את הבעיה, תקרת הפלדה, גם אם התגמשה מעט (שכן חלק מהאגחים הממשלתיית נסחרים בתשואה שלילית)) - לא יכולה להישבר, אף אחד לא יקנה אגח עם תשואה שלילית של 2-3% למעט במקרה שניכנס לתשואות שליליות בשוק - ואז הקטסטרופה תיהיה הרבה יותר גדולה מכך שלא "ניצלנו את ההזדמנות" לעשות מספר אחוזים באגחים הממשלתיים.
(20:54) אלון פיאדה:והרכישות מנקודת המבט שלי חיוביות מאוד, הגדלת רזרבות המטח של ישראל זה דבר חיובי לדעתי, אני רק הייתי רוצה לראות את זה קורה ע"י הנפקת מטבע (שקלים) ולא ע"י גיוס חיוב, אבל אני כמובן לא חשוף לכל הנתונים והשיקולים שיש לבנק ישראל
(20:55) אלון פיאדה:ואמרתי את זה עוד בתקופתו של סטנלי, כאשר היתה ביקורת על "ההפסד" עקב הרכישות
(20:56) אלון פיאדה:ומעניין שאף אחד לא פצה את פיו מבין אותם עיתונאים כאשר הדולר שוב נשק ל-4 שקלים (גם אם היום הוא כבר לא שם) - מה שאומר שבאותה תקופה אותם "השקעות" היו ברווח (כמובן שזו מלכתחילה נקודת הסתכלות לא נכונה, אבל לא נרחיב על זה כאן).
(20:57) אלון פיאדה:ושאלה לסיום?
(20:58) אלון פיאדה:ואם כך, נסיים פה.
(20:59) אלון פיאדה:וקצר, אך מעניין (כך לפחות אני מקווה)
(20:59) שני:ומאוד מעניין
(21:00) שני:ואשמח אם תוכל לעלות את הצ'אט פורום
(21:00) אלון פיאדה:ואז עד לשבוע הבא (תבדקו אותי ביום ראשון - יכול להיות ששבוע הבא לא יהיה צאט בגלל חג הפורים)
(21:00) שני:ופספסתי את החלק הראשון :(
(21:00) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם שבוע
(21:00) אלון פיאדה:ומייד נעלה את תמליל הצאט לפורום למי שהפסיד :)
(21:00) גרוס:ותודה רבה אלון, היה מאוד מעניין
(21:00) גרוס:ושבוע טוב ומוצלח�
(21:00) אלון פיאדה:וומסחר מהנה ורווחי
(21:00) tatoo:ותודה ושבוע מוצלח לכולם �
(21:00) שני:ושבוע טוב, ובהזדמנות
באמת
רוצה להודות לך על המקצועיות
(21:01) אלון פיאדה:ושמחתי לעזור ותודה על הפירגון �
(21:01) שני:והצ'אט ים שלך מאוד מעניינים תמיד, וכל פעם השאלות מגיעות מכיוונים שונים
(21:01) שני:וולוקחות את הצ'אט לכיוונים שונים, זה ממש כיף
(21:01) שני:ו�
(21:02) אלון פיאדה:וזה גם כיף לי - צריך לחשוב על דרך להעביר את זה לאופליין. יכול להיות שנעשה איזה יריד משקיעים, לכו תדעו...
(21:02) אלון פיאדה:ואז... נשתמע...