1 קבצים מצורפים)
יש מקום לכולם: דרושות נשים בשוק ההון
כיצד נשים יכולות לנצל את היתרונות הטבועים בהן על מנת להפוך לסוחרות טובות יותר מגברים: "תכונות כגון מולטי טאסקינג, זהירות בניהול סיכונים, וסבלנות המאפיינות נשים, הופכות אותן לסוחרות טובות"
קובץ מצורף 9691
עם השאיפה לשוויון מגדרי במאה ה-21 וכניסתן ההולכת וגוברת של נשים לשוק ההון, ולעולם הכספים, ניתן למצוא יותר ויותר נשים בתפקידי מפתח בתחומים הפיננסיים. למרות השינוי המיוחל, התפישה הרווחת היא כי המסחר בשוק ההון הוא תחום גברי שנשים מתרחקות ממנו.
"יש מחקרים המוכיחים כי נשים טובות יותר מגברים בתחום המסחר במניות", אומרת ליטל, מרצה למסחר בשווק ההון. "תכונות כגון מולטי טאסקינג, זהירות בניהול סיכונים, וסבלנות המאפיינות נשים, הופכות אותן לסוחרות טובות יותר בשוק ההון.
"לנשים, כאמור, יש יכולת לעשות כמה דברים במקביל - מולטי טאסקינג שמאוד חיוני לשוק ההון והמניות. בנוסף, יש להן פחות אגו מלגברים בדרך כלל, מה שמאפשר להם ללמוד מטעויות ולא להתקפל או להתעקש לסחור במניה למרות שייתכן ולא תניב תוצאות. הן טובות יותר בניהול סיכונים כיוון שהן זהירות יותר, ובהתאם לכך הן יכולות בקלות להפוך את המסחר בשוק ההון למקור פרנסה יציב ועקבי למשך שנים", היא מסבירה.
לשוק ההון הגיעה ליטל מיד עם סיום לימודיה לתואר שני MBA במנהל עסקים בהתמחות של מימון ושוק ההון במכללה האקדמית נתניה. "כשחיפשתי היכן ללמוד את התואר השני בתחום שוק ההון, בחנתי אוניברסיטאות ומכללות והחלטתי ללכת ללמוד במכללה האקדמית נתניה כיוון שקיבלתי המון המלצות על המכללה מחברים שלמדו שם. גם נודע לי שחברות שמגייסות מתחום שוק ההון מעדיפות בוגרים של המכללה, בגלל הכלים וההתנסות בפרקטיקה שהמכללה האקדמית נתניה מספקת לבוגריה".
- כיצד המכללה האקדמית נתניה מקדמת נשים לעסוק בתחום המסחר בשוק ההון?
"המכללה מאוד מעודדת נשים ללמוד את התחום ולעסוק בו. במהלך לימודי לתואר במכללה, אחד המרצים שוחח איתי, למד את הרקע שלי והציע לי לפתוח קורס בתחום שוק ההון לתלמידי תואר ראשון במכללה. העובדה שהוא בחר באשה שתעביר את הקורס הייעודי, מוכיחה עד כמה המכללה האקדמית נתניה מעודדת נשים לעסוק בתחומים הפיננסיים שנחשב גברי".
מקור הכתבה בגלובס