תמליל הצאט 07.02.2016 - הריבית והדולר לאן?
הצטרפת לחדר
(16:10) יקי11:ולא מוכר,מוסיף
(16:11) ines123:ויקי אבל אין שם מחזור
(16:14) גרוס:וזה מניה שלא סוחרים אות ההרבה
(16:16) יקי11:ו�
(16:23) גרוס:ובהצלחה יקי
(20:05) אלון פיאדה:וערב טוב לכולם, מייד נתחיל בצאט בנושא אג"ח, מוזמנים להעלות שאלות...
(20:06) גרוס:ושלום אלון
(20:07) ronny1181:וערב טוב אלון
(20:08) אלון פיאדה:ושלום וערב טוב �
(20:09) המכונה:ושלום אלון, יש מה לחפש בממשלתיות?
(20:10) אלון פיאדה:ומעבר ל"ביטחון" - לא ממש
(20:10) אלון פיאדה:ונסחרים בתשואה נמוכה באופן יחסי
(20:10) גרוס:ו2015 הייתה שנת שיא במכירת דירות, האם עדיין יש עניין להשקיע בנדלן?
(20:10) אלון פיאדה:ותשואה קרובה לאפס עבור המחמים הקרצים
(20:10) אלון פיאדה:והקצרים
(20:10) אלון פיאדה:וובמחמים הארוכים נותנים תחושה של תשואה בלבד
(20:11) אלון פיאדה:ושכן בטווח הבינוני - ריבית השוק תעלה - ומחיר השוק של האגחים יצנח
(20:11) אלון פיאדה:ואז נכון שמי שיחזיק לפידיון מובטחת לו תשואה
(20:11) המכונה:ולמה אתה בטוח שהריבית תעלה?
(20:11) אלון פיאדה:ואבל כניסה בשלב מאוחר יותר תניב תשואה עודפת על החלופה של כניסה בשלב זה
(20:11) אלון פיאדה:וולכן מה הטעם?
(20:11) itzik444:וערב טוב ! דעתך בדולר לאן ? האם בנק ישראל יבצע פיחות בסופו של דבר ?
(20:12) אלון פיאדה:ואני אישית יצאתי משוק הנדלן בישראל (למעט דירת המגורים) כבר ב- 2015
(20:12) אלון פיאדה:וולמרות שיש לי ידע בתחום, נושא הצאט הוא אגח ולכן אינני מעוניין להרחיב �
(20:12) אלון פיאדה:וריבית בנק ישראל תעלה
(20:13) אלון פיאדה:ובעקבות עליית הריבית בשווקים בעולם (בהובלת ארה"ב)
(20:13) גרוס:ותודה רבה אלון
(20:13) אלון פיאדה:ו[ושלא ימכרו לכם שהריבית בארה"ב יכולה לעלות ובארץ להישאר נמוכה או אף לרדת לתחום השלילי]
(20:13) אורי1972:ואפשר דעת לגבי
נורסטאר
אגח ח?
(20:13) אלון פיאדה:וכאשר ריבית בנק ישראל עולה (ואיתה ריבית הפריים)
(20:13) אלון פיאדה:והתשואה על פיקדונות עולה
(20:14) אלון פיאדה:וולכן התחרות לשוק ההון עולה - מה שמחייב מהתשואה על מחיר הקנייה של האגרות לעלות
(20:14) אלון פיאדה:ושכן אם אתה יכול לקבל בבנק על פיקדון לדוגמה 1% (לא המקרה היום) אז ברור שלא תקנה אגח שנותן תשואה נמוכה מכך, נכון?
(20:15) אלון פיאדה:וואם אתה יכול לקנות אג"ח מדינה שנותן 1% (או קצת יותר) [שוב במקרה העתידי - לא נכון להיום], במח"מ קצר - אתה לא תקנה אגח קונצרני (שסיכונו גבוה יותר) בתשואה נמוכה יותר...
(20:15) אלון פיאדה:ווכך אלא...
(20:16) אלון פיאדה:וכלומר כאשר ריבית השוק עתידה/צפויה לעלות ובהינתן שהריבית על קנייה ואחזקה של האגחים בשוק שואפת לאפס...
(20:16) אלון פיאדה:והמסקנה המתבקשת היא כי מחירי האג"חים ירדו
(20:17) itzik444:והאם לדעתך לא צפויה תקופה ארוכה של ריבית 0
(20:17) אלון פיאדה:ושכן הקופון והתשלומים על האגח קבועים
(20:17) itzik444:וראה יפן
(20:17) אלון פיאדה:ווהמשתנה היחיד לפיכך שיכול להשפיע על התשואה לאחזקה הוא מחיר השוק
(20:18) אלון פיאדה:וואני מזכיר כי בשביל להעלות תשואה של כ-1% על אחזקה מחיר האחג בשוק צריך להשתנות ב-1% על כל שנת מח"מ
(20:18) adamt:וביג אגח ה בבקשה
(20:18) אלון פיאדה:וכלומר שינוי בריבית הנדרשת לאחזקה של אגח ב-1% בעל מחמ 10 = מחיר שוק של הנייר צריך לרדת בכ-10%!
(20:20) אלון פיאדה:ולגבי הדולר - שוב אנו בצאט בנושא אגח, אך מחיר הדולר נע ונד בין טווחים ברורים בהינתן מצב נורמלי
(20:21) אלון פיאדה:וכלומר בהינתן זמן ארוך מסיק אנו נראה את הדולר במחירים גבוהים ונמוכים מזה הנוכחי, אך כאשר נקודת האיזון נמצאת מעל ל-4 שקלים (4.30-4.40) התוכלת של הדולר לטווח הארוך צריכה להיות חיובית ביחס למחיר נוכחי.
(20:22) אלון פיאדה:ובנק ישראל רוצה באופן עקרוני דולר במחיר גבוה ממחירו הנוכחי כי תמיד שואפים לשיווי המשקל הידוע. נקודת האיזון אומנם זזה עם השנים, אך אנו עדיין לא בנקודת איזון של 4 שקלים בלבד. (לדעתי כמובן)
(20:23) אלון פיאדה:ואנו כבר בתקופה ארוכה של ריבית אפס.
(20:23) אורי1972:ואני חושב שהנגידה מסוגלת גם להוריד א הריבית לאפסים או אפילו שלילית
(20:24) אלון פיאדה:ולמעשה כאשר לוקחים בחשבון שכאשר הריבית עלתה בישראל ובעולם נשארה סביב האפס אז אנו מדברים על טווח ארוך הרבה יותר
(20:24) אלון פיאדה:ומי שזוכר באותה תקופה אמרתי כי העלייה היא "טעות" וכי יתקן חזרה למטה ורק "מנצל הזדמנות"
(20:25) אלון פיאדה:ולאחר מכן נודע לנו כי סטנלי פישר (מי שהיה אחראי לאותה תקופה של עלייה בריבית בישראל כאשר בכל העולם היא נשארה סביב האפס)
(20:25) אלון פיאדה:ובעצם תכנן את פרישתו והכין קרקע למחליפתו (הנגידה הנוכחית) ע"י נתינת כלים (החזיר כפי שקיבל - ניתן לומר)
(20:26) אלון פיאדה:וואכן ברגע שקיבלה את "המושכות" (וידוע כי פועלת בעצה של קודמה בתפקיד) הריבית בישראל ישרה קו וחזרה לרדת
(20:26) אלון פיאדה:וכעת מדברים על כך שלא תעלה
(20:27) אלון פיאדה:וואכן הפתיעה מעט שלא העלתה וישרה קו עם ארה"ב
(20:27) אלון פיאדה:וואף רמזה כי תמשיך להחזיק בריבית נמוכה ואף רמזה על כך שאין מניעה להורדת הריבית אפילו לתחום השלילי
(20:27) אלון פיאדה:ואינני מאמין כי אכן (לפחות לאורך זמן) יכול להחזיק מים
(20:28) אלון פיאדה:ונכון יש למדינת ישראל ולכלכלה הישראלית מספר נקודות יתרון
(20:28) אלון פיאדה:ואך לא יכול להיות לאורך זמן מנותק מהנעשה בעולם
(20:28) אלון פיאדה:והאם נראה אפשרי כי בארה"ב הריבית תיהיה 1-1.5% ובארץ תיהיה אפס או שלילית?!?
(20:29) אלון פיאדה:וזה יגרום לכל הכסף הזר לצאת מישראל - ואז איפה ניהיה...
(20:29) אלון פיאדה:וכרגע הדבר משרת אותנו כמובן
(20:29) אלון פיאדה:וצריך לזכור כי בנק ישראל רכש הרבה מעוד כסף זר (דולרים)
(20:30) אלון פיאדה:וומידי פעם נזכרים בעיתונות הכלכלית להזכיר לנו כי "ההרפתקאה" של רכישת בנק ישראל "הסבה הפסדים של מילארדים" לישראל (הגרשיים שלי - לא במקור)
(20:30) אלון פיאדה:ווכמובן שמדובר בשטויות
(20:31) אלון פיאדה:ובעוד שנה-שנתיים (מקסימום קצת יותר מזה) תראו באותה עיתונות כלכלית כתבות הפוכות
(20:31) אלון פיאדה:ושל איזה מהלך מבריק זה היה... וכמה כסף בנק ישראל "הרוויח" מכך.
(20:31) אלון פיאדה:ווזאת בדיוק הסיבה שהריבית (כרגע) נשארת נמוכה
(20:32) אלון פיאדה:ווזאת גם הסיבה (כמעט היחידה) שהדולר עלה מ-3.2 לאיזור ה-4
(20:33) אלון פיאדה:והדולרים שבנק ישראל קנה נעשו בסכומים גדולים בערכים משתנים, והוא ימשיך להחזיק אותם (אם לא תעשה טעות מצידם) עד שמחירי המימוש בשוק יהיו גבוהים יותר
(20:33) אלון פיאדה:ואז יוכל בנק ישראל להוריד את הנזילות של השקל (לממש את "השקעתו במטבע הזר") - ובכך לייצר "רווחים" (להישאר עם עודפי מטבע זר ).
(20:34) itzik444:ואז גם העלת ריבית נוספת בארהב לא תגרור עלית ריבית בישראל
(20:35) אלון פיאדה:והעלות = הריבית שבנק ישראל משלם על החוב המונפק שאיתו רכש את המטבע הזר (אך עלות זו היא מנוע לכלכלה בפני עצמה -ולכן יש בה גם נקודות לחיוב).
(20:35) אלון פיאדה:ולאורך זמן כמובן לא יוכלו להשאיר את הריבית נמוכה
(20:35) אלון פיאדה:ואם בארה"ב יעשו עוד העלאה או שתיים, והריבית שישראל לא תשתנה הדולר יקפוץ כלפי מעלה
(20:36) אלון פיאדה:וואז כמובן עתידים לשנות את הריבית - או שהדולר ימשיך להעלות (מה שבנק ישראל לא רוצה - מחזיר אתכם להתייחסותי לגבי נקודת השוויון)
(20:36) itzik444:והעלה של הריבית בארהב משרתת את בנק ישראל,
(20:37) אלון פיאדה:ואז כן - אנו יכולים (לזמן מוגבל) להחזיק את הריבית נמוכה יותר גם אם העלה נוספת (קטנה) של הריבית בארה"ב, אך מעבר לכך, ככל הנראה, ובהנחה שה"חברה" בבנק ישראל נוקטים בטקטיקה שציינתי כאן (ואני לא מאמין שהם סתם עושים שם שטויות
ופועלים
בצורה "רנדומלית")
(20:38) itzik444:ולמה לא רוצים. דולר גבוהה מתאים לכולם
(20:38) אלון פיאדה:והריבית בישראל תעלה בחפיפה לעלויות הריבית בארה"ב.
(20:40) אלון פיאדה:ודולר גבוה לא מתאים לכולם - הוא מייקר מוצרים מיובאים (רבים ממוצרי הצריכה), מוריד תחרות מול מוצרים שמיוצרים בארץ (ובסוף אנו חברה די ריכוזית עם הרבה מונופולים) ודוחף יצור ישראלי לחו"ל (שם ניתן לקבל מחירים טובים יותר בגלל הפרשי מטבע)- וכל אלו גורמים לעליית מחירים והורדת רמת החיים בישראל
(20:41) אלון פיאדה:ווזה לא טוב לאף אחד (כמעט � )
(20:43) אלון פיאדה:ודרך אגב לדולר גבוה עוד הרבה השפעות שליליות מעבר לצרכן הפרטי - הוא לדוגמה מגביל את היכולת של חברות לבצע השקעות פנימיות (לדוגמה להרחיב קוי יצור או לחדש מכונות) והוא לא טוב למשקיעים הישראלים כי מייקר את עלות הרכישות (לעומת טוב למי שכבר מושקע, אך בערכים מוחלטים זה פחות טוב באופן יחסי - לא ניכנס לזה כאן).
(20:44) אלון פיאדה:וולאחר שנגענו מעט בנושאים חיצוניים - בואו ננסה לחזור לנושא הצאט - אגחים
(20:46) אלון פיאדה:ונשאלתי פה למעלה על:
נורסטאר
אגח ח, ו-ף הביתאג"חביג אגח המבט כללי
צפה בנתונים בזמן אמת
נתונים בעיכוב של 20 דקות שלב מסחר ותאריך: סופי | 07/02/2016 16:24
ביג
אגח ה
(20:46) אלון פיאדה:ומצטער (העתק הדבק לא טוב) �
(20:47) אלון פיאדה:ונשאלתי פה למעלה על:
נורסטאר
אגח ח, ו
-ביג
אגח ה
(20:48) אלון פיאדה:ולפני שאני עונה אני חייב לשאול (את מי שהעלה את השאלות) למה דווקא בחרתם בניירות אלו?
(20:48) אלון פיאדה:ולמה דווקא החברות הנ"ל?
(20:48) אלון פיאדה:וולמה דווקא הסדרה הנבחרת מתוך כל הסדרות של החברה?
(20:48) אורי1972:וכי מחזיק
(20:48) אלון פיאדה:וללא תשובות לשאלות אלו מעט קשה לענות...
(20:48) גרוס:ואמרת כמה מילים על נדלן וזו המניה שנראת לי מעניינת
(20:49) אלון פיאדה:וOK - אז למה קנית דווקא את סידרה זו ודווקא את חברה זו?
(20:50) אלון פיאדה:ובואו נסתכל על
ביג.
..
(20:50) אלון פיאדה:ובעוד מדובר בחברה שעל פניו נראת בסדר - היא לא חסרת סיכונים...
(20:51) אלון פיאדה:והחזקה בנייר שנותן תשואה על אחזקה של 1.16% עם מחמ של כמעט 5 (לאחר מה שכבר הסברנו למעלה) ובמחיר גבוה ממחיר מתואם - מה המטרה?
(20:52) גרוס:ומאמין בחברה ולא רוצה להסתכן במניות
(20:54) אלון פיאדה:ובסדר, מאמין מאמין, אבל מה נותן לך מוטיבציה להשקיע בנייר שהרווח המקסימלי שלו לאורך זמן שואף ל-1% +מדד?
(20:55) גרוס:וzu cshue vatkv akh
(20:55) גרוס:וזו בדיוק השאלה שלי
(20:58) אלון פיאדה:ואתה שואל אם כדאי להחזיק? אני שואל למה אתה מחזיק? מה המטרה?
(20:59) גרוס:ואני שואל האם כדאי להחזיק
(20:59) אלון פיאדה:ואם אתה אומר - אני מאמין בחברת
ביג
יותר ממה שאני מאמין במדינת ישראל
(20:59) אלון פיאדה:וחברת
ביג
תשרוד ותחזיר את חובותיה גם אם מדינת ישראל לא תעשה זאת - אז כן...
(20:59) אלון פיאדה:ואבל ברור שזה לא המצב
(20:59) אלון פיאדה:וואגח מדינה במחמ 5 שנים לא נסחר הרבה מתחת לריבית הנתונה למעלה
(21:00) אלון פיאדה:ואבל אני שואל שאלה מקדימה לכל זה!
(21:00) אלון פיאדה:והאם בשביל 1% + מדד כדאי בכלל להשקיע?
(21:01) אלון פיאדה:ואם אתה מקבל את הניתוח שריבית השוק צריכה לעלות בשנתיים הקרובות - אז בטווח הזמן שלפני הפרעון אתה תפסיד כסף (על הנייר)
(21:01) אלון פיאדה:וכלומר במידה ותצטרך לממש את השקעתך לפני תקופת הפרעון אתה מבטיח לעצמך הפסד
(21:01) אלון פיאדה:ו(גם בנייר של
ביג
וגם באגח מדינה)
(21:02) אלון פיאדה:ובאגח מדינה גם ראינו את זה בחודשים האחרונים - שכך פער הריביות (ריבית שוק לעומת ריבית על אחזקה) היו נמוכות יותר [בחלק מהמקרים הריבית על האחגח היתה אף שלילית - אבל יש לקחת בחשבון גם את תשואת המדד]
(21:03) אלון פיאדה:ואני אינני מאמין כי השקעה בריבית נמוכה כדאית למשקיע ואני מעדיף להמתין מחוץ לשוק במקרים אלו (כפי שפירטתי בהרחבה פעמים רבות בעבר)
(21:04) אלון פיאדה:ואותו הדבר (כמעט) נכון גם עבור
נורסטאר
אגח ח
(21:04) גרוס:והבנתי, תודה רבה
(21:04) אלון פיאדה:ואומנם הוא נושא תשואה על אחזקה גבוהה יותר (כמעט 3%)
(21:05) אלון פיאדה:ווהמחמ שלו קצר יותר (מעט מתחת לשנתיים וחצי [מחצית מהנייר הקודם])
(21:05) אלון פיאדה:ואך הוא שקלי!
(21:05) אלון פיאדה:ומה שאומר שלא נושא "ביטוח" של עליית מדד (שנכון לעכשיו אומנם לא בטוח שצריך אותו, במיוחד לאור המחמ הקצר)
(21:06) אלון פיאדה:ואך מי שעוקב אחרי יודע שאני תמיד נותן עדיפות לאותו "ביטוח"
(21:06) אלון פיאדה:ובמיוחד כאשר אנו מדברים על תשואות נמוכות.
(21:06) אורי1972:ובקיצור מכירה...
(21:07) אלון פיאדה:ושכן מספיק מדד של 1.5% לשנה בשביל לאפס את ההבדל - ואנו לא
באמת
יכולים לדעת מה יהיו המדדים בעתיד (גם אם כעת הם נמוכים באופן יחסי)
(21:07) אלון פיאדה:ווכן - ביטוח גם הוא שווה משהו �
(21:07) אלון פיאדה:וונגמר לנו הזמן...
(21:07) אלון פיאדה:וואני לא רואה שעלו עוד שאלות נוספות
(21:07) ronny1181:ותודה רבה\, היה מאוד מעניין
(21:08) אלון פיאדה:ואז לא אבקש שאלה לסיום �
(21:08) אורי1972:ותודה רבה אלון, שבוע טוב�
(21:08) אלון פיאדה:ומזמין אתכם לצאט של שבוע הב
(21:08) אלון פיאדה:והבא
(21:08) אלון פיאדה:ותמליל הצאט כמובן יעלה מייד לפורום
(21:08) adamt:ותודה אלון, שבוע טוב לכולם
(21:08) אלון פיאדה:ואבל בגלל שאנו מנסים לבנות כאן קהילה - אשמח אם תזמינו אנשים לצאטים הבאים
(21:09) אלון פיאדה:וכל יום ראשון (אם אין הודעה אחרת) בשעה שמונה בערב - נפגשים בצאט, שאלות ותשובות בנושא השקעות אג"ח (ובכלל - כפי שנוכחנו היום)
(21:09) אלון פיאדה:ואז עד לפעם הבאה
(21:10) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם ערב טוב
(21:10) אלון פיאדה:וושבוע מסחר מוצלח
(21:10) אלון פיאדה:ולהתראות