ביו-טק, דואלית, . דישדשה באזור ה-1900 אחרי הדוחות ובשבועיים האחרונים נפלה ל-1750. מחזורים נמוכים יחסית בארץ ובנאסדק, עד למהלך המכירות, שהמחזורים עלו משמעותית.
הייתי שמח לתובנות על המניה.
Printable View
ביו-טק, דואלית, . דישדשה באזור ה-1900 אחרי הדוחות ובשבועיים האחרונים נפלה ל-1750. מחזורים נמוכים יחסית בארץ ובנאסדק, עד למהלך המכירות, שהמחזורים עלו משמעותית.
הייתי שמח לתובנות על המניה.
ערב טוב.
שלא במקרה הירידה המשמעותית הגיעה לאחר הדו"ח ויש לכך סיבה מצוינת:
מזור הבטיחה כל העת למשקיעים שהיא תתרחב בהיקף המכירות. חדירה לאסיה, כניסה לעוד שווקים
עוד הסכם הפצה וכן הלאה. בפועל הדוח האחרון במידה רבה קטע את החלום - ירידה של כמעט 20%
בהכנסות, עליה בהוצאות התפעוליות והפסד נקי של 5.2 מליון דולר .
כל זה קורה ברבעון בו החברה הקפיצה באופן ניכר את עלות מערך המכירות והשיווק בחברה, מהלך לו
המתינו המשקיעים ובפועל לא רק שמערך זה לא מוכיח עצמו אלא שנדמה כי הוא רק מכביד. אני שומע
מעמיתים מוסדיים כי מדובר בחברה טובה אך בעלת פוטנציאל צמיחה מוגבל שכן המכשור אינו המוני
(במובן הרפואי מקצועי כמובן) ולכן קצב הגידול מוגבל בשל היקף השוק. כשחברה שכזו אינה שמה על
המדף עוד פיתוחים מעניינים רקע לפני פריצה קל להבין מדוע היעדר המוסדיים מוביל לירידה ואם לשפוט
עפ"י הדוח האחרון שווי החברה הוא קרוב יותר ל 1650 מאשר ל 1700 בו היא נסחרת כעת לאחר ירידה
רצופה של 40%.
תודה רבה על המענה.
נכון שהחברה היא one trick pony. המנייה עצמה כרגע באזור המחיר הכי נמוך שלה אי פעם, ובימים האחרונים היא בתנודות מאוד חריפות בנאסדאק (נסחרת ביחס 2:1). האם יש הסבר רציונאלי להתנהגות כזאת?
עריכה: לאחר בדיקת יתרות השורט, נראת עליה מ-780 אלף בנובמבר ל-880 אלף לפי נתונים משבוע שעבר. ייתכן וחלק ניצלו את עדכון המדדים לסגור פוזיציות, אבל ביחס למחזור הממוצע של המנייה השורטיסטים ימשיכו ללחוץ חזק למטה.