-
צ'אט עם שחקן 26/2/2015
(15:38) שחקן מעוף: צהרים טובים לכולם.
(15:38) גרוס: יש כבר צפי לחודש הקרוב?
(15:38) שחקן מעוף: כהרגללנו מספר מלים על החודש ועל הערכות לחודש מרץ.
(15:38) p&p: שחקן האם הסטיות אמורות לרדת חזרה היום (הם עלו יותר מאחוז)<?
(15:38) אורי1972: שחקן, החודש נהיה תלויים יותר בחו"ל? או שמהבחירות ?
(15:38) שחקן מעוף: בגדול, אנחנו מחלקים את החודש ל2 - עד נתון התמ"ג ולאחריו. נתון התמ"ג בהחלט היה הפתעה רצינית ולאחריו ראינו התכסות שורטים במניות הבנקים
(15:39) שני: שלום,
טבע
ופריגו
בבקשה
(15:39) שחקן מעוף: מהלך מתבקש לאור צמיחה נאה ועדין מעט מוגזם במגזר שהוא החלש כעת בשוק והציבור משום מה מתעלם מאזהרות רווח (ובהקשר זה שימו לב כי מוסדיים מממשים).
(15:39) מומחה: שחקן האם מעריכים ריבית אפסית בחודש הבא?
(15:39) שחקן מעוף: לאחר נתון התמ"ג הגיעה תנועת התכסות שהפכה לסקוויז של שורטיסטים במניות הבנקים וכפועל יוצא סקויז של סוחרי מעוף.
(15:40) שחקן מעוף: בשביל להשלים התמונה הורדת הריבית סגרה הסיפור ולאחריה ההודעה בדבר צפי להורדה נוספת.
(15:40) yuvals: שחקן האם אתה צופה ירידות במחירי הנדלן בעתיד הנראה לעין?
(15:40) שחקן מעוף: תמוה זו הגדרה עדינה למהלך לאור מלחמה ציבורית ביחס למחירי הנדלן ועדין איכשהו בנק ישראל חומק מהרדאר.
(15:41) קרלוס: שלום, בדולר נראה ש4 התנגדות?
(15:41) vayo88: תל בונד ואגח מדינה
(15:41) שחקן מעוף: עבור שחקני המעוף שגילגלו מוקדם יחסית מודבר בחודש שליליל ועדין הבעיה היא קטנה יחסית למרץ = מרכז פוזיציה בשל גלגול מוקדם יחסית יהיה סביבות 1470 ואנחנו נכון לעכשיו ממש לא באיזור.
(15:41) המכונה: שלום שחקן, גבולות לשוקת בינונית בבקשה
(15:42) שחקן מעוף: גרוס - מניחים ירידה מהירה לסביבות 1500 אבל שבירה לא כזו מהירה. העולם יותר מדי אופורי בשביל שבירה מהירה ואנו נטולי נכס בסיס בשבוע הקרוב.
(15:42) שני: פרוטרום האם צפוייה להמשיך לעלות?
(15:42) שחקן מעוף: P -הסטיות לא ירדו היום. מחד צפי מימוש ומאידך תנועה של 70 נקודות ותנועה יומית ממוצעת פי 4 ממה שהתרגלנו. אם ירדו זה רק בתחילת השבוע.
(15:42) אורי1972: מה דעתך על אוכפים החודש? או ששוקת עדיפה?
(15:42) שחקן מעוף: אורי - אני חושב שהבחירות לא ממש מעניינות את השוק. להוציא אפשרות הפתעה והפסד של הימין מה שכרגע לא סביר - השוק יתעלם וישען על ארביטראז וחו"ל
(15:43) שחקן מעוף: לא מומחה. אנחנו חושבים שבנק ישראל מנסה להיות דראגי ולמתוח הודעה אבל לא ימהר להוריד לריבית שלילית לפחות לא בשתי ההחלטות הקרובות
(15:43) שחקן מעוף: גם כך מתישהו יתעוררו ויבקרו את המהלך קשות ולכן ימשכו עד כמה שניתן מבחינתם
(15:43) אנליסט: שחקן, מה לגבי נייס? נראה שעדיין חיובית
(15:43) yanivf3: שחקן נראה שרק עולים..גם פרצו את השיא הקודם
(15:43) smichae2: אתה מסכים שמדד הבנקים טכנית לפני קריסה
(15:43) smichae2: ?
(15:44) שחקן מעוף: יובל - כן = תהיה קטסטרופה במחירי הנדלן הסיבה היחידה שזה מתעכבב היא הורדת ריבית פעם אחר פעם. נניח עוד הורדה של ישירית = רק דוחים את הקץ.
(15:44) גרוס: בנקים אמורים להפתיע אחרי כל האזהרות רווח?
(15:45) שחקן מעוף: קרלוס - 4 לא התנגדות ולדעתי הכיוון הוא חזרה אל מתחת ל 3.9.כל המעהלך הוביל ל 2% קפיצה אבל הדולר בעולם עדין מתחזק מול היורו ולכן אין סיבה שלא נדעך חזרה.
(15:45) אורי1972: אופקו שווה טווח ארוך או רק סיבובים?
(15:45) vayo88: מה קורה בקרנות האם?יש יצירה
(15:45) שחקן מעוף: תלבונד ואגח מדינה = בעקבות הורדת הריבית קיבלנו תנועה נאה ועדין היא בגדר תיקון ולא שיאים חדשים. התלבונד זה סוף פסוק וכרגיל מדד 20 יתחיל לגלוש לכיוון 320
(15:45) eyal-k: בשביל להוריד את מחירי הנדלן צריך לבנות כמו משוגעים,בכל ממשלה שלא תבוא ולא משנה מי יעמוד בראשה זה יקח זמן.....
(15:46) דוידיק: שלום שחקן, מה דעתך על טסלה?
(15:46) eyal-k: ואף אחד לא יחלק דירות מתנה...
(15:46) שחקן מעוף: אגח מדינה - אני יותר זהיר. לדעתי טרם הסתיים המהלך במיוחד כעת שברור שבנק ישראל יריד אעוד והשאלה בעיקר מתי. גם שם לא הייתי נכנס כעת אך גם לא מממש
(15:46) שחקן מעוף: אורי - יש עליה כרגע בסטיה = זמן טוב לשוקת לא לאוכף. מספיק שתתקן טכנית 80 נקודות וכבר עתה מחוץ לגבול האוכף
(15:46) eyal-k: זה יקח הרבה זמן....
(15:47) שחקן מעוף:
נייס
- חברה מצוינת אבל תנכה את השפעת הדולר ותיוכח שהשבועות האחרונים פחות מרשימים מכפי שנדמה
(15:47) קרלוס: מה לגבי ההנפקה האחרונה של תשובה ? בגדול זה אגח שהיא מתנהגת כמו מניה?
(15:47) eyal-k:
דלק קבוצה
בהתייחס להסכם המתגבש עם המדינה....
(15:47) שחקן מעוף: יניב - אין ויכוח מול השוק אך מבחינתנו השאלה היא שוב מה עוד יתמוך ברמה הזו. הדולר מיצה עצמו מעבר לים כבר בשיא ואני מתקשה לראות איך בקצב מימוש הנוכחי של המוסדיים לא חוזרים ל 1500
(15:47) שחקן מעוף: למטה מזה כבר נצטרך עזרה מהעולם אבל 1500 זה בהחלט סביר
(15:48) שני: נדלן - לונג?
(15:48) שחקן מעוף: מיכה - פחות מהבחינה הטכנית (זה כבר לוי עובדיה = מנצל את ההזדמנות שוב לאחל רפואה שלמה) ויותר מהפן הפונדמנטלי - הדוחות פשוט גרועים
(15:48) שחקן מעוף: ועדין זה לא סנטימנט לקריסה אלא בסה"כ לחזרה מתחת ל 1200
(15:48) p&p: שחקן מה סיכוי שהשוק יחזור לכיוון 1510 היום?
(15:48) מומחה: מה הערכות לגבי סנופי?
(15:48) שחקן מעוף: אופקו - רק סיבובים. יותר מדי גבוהה ואם אתה שורי עדיף כבר מדד הביומד
(15:49) vayo88: האם יש יצירה בקרנות?
(15:49) שחקן מעוף: יש יצירה בקרנות מאז הורדת הריבית אבל בסיכום שבוע להערכתי נראה פלוס לא דרמטי במיוחד
(15:49) שחקן מעוף: אייל - זה לא עניין של לבנות. אני לא חושב שיש חוסר בהיצע כמו שפשוט עיין של העלאת ריבית ואז יתפנו לך עשרות אלפי בתים...
(15:49) alex55: היי שחקן, אפשר כמה מילים על AAPL? עדיין שורט?
(15:49) יובל_מור: נפט ימשיך לדשדש על 50 גם החודש?
(15:50) שחקן מעוף: דוידיק - לחכות עם טסלה. ירדה ועדין יש עוד מקום . הכניסה של גופים גדולים דוגמת אפל לתחום היא כעננה שעדין טריה מבכדי שהמניה תזנק
(15:50) דוידיק: גן גוגל בבקשה
(15:50) tatoo: שלום שחקן. מה עם אירופה?
(15:50) גרוס: שוקל לקחת לונג על אסטרליה, האם זה הזמן?
(15:50) שחקן מעוף:
דלק קבוצה
- אם אתם לא קונים רק בגלל ההסכם מול המדינה זו טעו. להערכתי מחיר המניה גבוה אבל המדינה לא תשנה דבר והכל ישוב על מקומו בשלום. גילה לא
באמת
עושה יותר מרעש וצלצולים (וכותרות)
(15:52) Sharon209: שחקן, רציו ואבנר? ואם אפשר להרחיב קצת בכלל על המגזר בבקשה...
(15:52) שחקן מעוף: P- לא גדול . אתה צריך מעבר לים עזרה והחוזים לא משקפים את זה. אני כן מניח שמתחת ל 1516 עדין אפשרי הגם שזו ירידה של עוד כ 3 נקודות יחסתי למצב עכשיו
(15:52) ROSI14: שחקן צהרים טובים האם כדאי בשלב זה לרכוש שורט על הבנקים?
(15:52) שחקן מעוף: מומחה - 2100 תמיכה רצינית. אני חושב שאנו לקראת העתקת רצעות דשדוש סביבות 2080-2140. אמרי ואנוי אומר שוב אם כבר לונג אז רק ארה"ב עם עדיפות ברורה לדאו
(15:52) שני: אלביט מערכות
(15:53) שחקן מעוף: אלכס - אפל זה עדין שורט. לטעמי לא מעריכים נכון את החברות הסיניותהמזנבות בה וזה פקטור של היעדר מניה הממחיש לאמריקנים את השינוי. הם כבר שנתיים לא מייצרים משהו חדש
(15:53) צ'רלי: שחקן שלום, אורמת טכנ
,קנון,
ת סל על הנדלן?
(15:53) שחקן מעוף: (השעון לא נחשב) ולכן במחיר הזה מדובר על פשוט טירוף אך זה חלק מכל מה שמתרחש בנסדק
(15:53) שחקן מעוף: יובל - להערכתי הנפט דוקא טיפס. כיוון 55 ויותר ואפילו 58
(15:54) ROSI14: שחקן עליבאבא?
(15:54) שחקן מעוף: גוגל כרגיל - לטווח ארוך בהחלט יש מקום להחזיק גם ברמת המחיר הנוכחית.
(15:54) המכונה: זהב ממשיל לדשדש 1210-1230, האם שווה קניה בפריצה?
(15:54) שחקן מעוף: אירופה - לטעמי לא מעניינת . עם כל מה שקורה ביבשת לרבות התכנית של דראגי והרגיעה הזמנית מיוון יכלת לצפות להרבה יותר.
(15:55) שחקן מעוף: בהשוואה לשקט האמריקני התשואה אינה מצדיקה את הסיכון ולכן להערכתי המשקיעים ינווטו הכסף חזרה לוול סטריט ובעדיפות ל
(15:55) שחקן מעוף: שניה לכיוון אסיה בדגש על הודו
(15:55) קרלוס: הסיפור היווני נגמר?
(15:55) שחקן מעוף: שרון - רציו לא שווה 30 ואני חושב שנאי אומר את זה כבר שנתיים גם שהיתה סביבות 70. אין חיפוש נפט = המניה לא מעניינת
(15:55) שחקן מעוף: אבנר או ישראמקו המענינות היותר בטוחות כרגע במעוף ואחת מהן צריכה להיות בתיק
(15:56) שחקן מעוף: רוסי - לדעתי זמן מצוין לשורט בנקים עד סביבות 1210. מתחת בהחלט סביר אבל לא ישבר מהר
(15:56) שחקן מעוף:
אלביט מערכות
= פרווה. עוד יש למניה מעט מה לתת אבל כרגע התנעוה היא בעיקר ארביטראז (דואלית) ולכן אין מה להיכנס / למממש
(15:56) ROSI14: תודה (רוזי)
(15:57) שחקן מעוף: נדלן צארלי ציינתי מעלה.
קנון
- אם כבר אז עדיפה
כיל
ואפילו
בזן
בגלל המבנה החשבונאי. אורמת לטטוח קצר עם יעד צפוף של 4-5% לא מעבר.
(15:57) tatoo: יש סקטור מועדף בדאו?
(15:57) Sharon209: אסם בבקשה
(15:57) צ'רלי: כלכלית אגח
(15:57) שחקן מעוף: עליבאבא - מחיר מוגזם. EBAY הרבה יותר מעניינת בדוחות האחרונים
(15:57) ROSI14: תודה
(15:58) שחקן מעוף: מכונה - זהב ישבור 1200 ואם כבר לקנות אז רק לכיוון 110 בלערך (ראה הרחבה בסקירות החארונות)
(15:58) golzvi: מדד 75 תודה
(15:58) אנליסט: ארמת טכנו האם מעניינת או תנודתית מדי?
(15:58) alex55: היי טוואר, האם כדאי להכנס בשורט?
(15:58) שחקן מעוף: קרלוס - שום דבר באירופה לא נגמר רק נמשך ובכלל זה הסיפור היווני. אל תמהר להספיד ולדעתי עוד תהא פרישה מהאיחוד ואני לא בטוח שיוון תהא הראשונה.
(15:59) שחקן מעוף: דאו - אין סקטור מועדף. המדד לא גדול כמותית ולכן כמדד הוא עדיף במיוחד בשל היעדר טכנולוגיה שם (נסדק) זו בועה מוחלטת
(15:59) שחקן מעוף: אסם - לטווח בינוני ומעלה בהחלט אפשרית. תקופה טובה לקמעונאים בפתח (חגים)
(15:59) eyal-k: שחקן,לא הבמתי את תשובתך לגבי
דלק קבוצה.
לדעתך המניה תחזור למחיר הרגיל שלה? כלומר בסביבות 120 ?
(15:59) שחקן מעוף: כלכלית אגח - קשה מאוד להגיד. הפוטנציאל מאוד גדול ולעדתי אובר שוטינג אבל זו אופציה לא גח. אם כן אז רק בהיקף נמוך יחסית.
(15:59) אלה:
אפריקה
- האם יש סיכוי או אבוד?
(15:59) שחקן מעוף:
אנליסט
- אורמת ראה תשובתי למעלה
(16:00) המכונה:
דיסקונט
השקעות?
(16:00) שחקן מעוף: מדד 75 - רק כאסטרטגיה. לונג על המדד שורט על הבנקים ובעדיפות שניה שורט על המעוף. היעדר הבנקים הוא הגורם החשוב להשקעה.
(16:01) שחקן מעוף: אלכס -
טאואר
שווה להכנס בשורט. הדוחות יגמרו את הסיפור של הכתבות המוזמנות . לא מייצרים שם כלום חוץ משיחות ועידה עם כתבים ואנליסטים בטח לא ביחס לשווי המניה
(16:01) Sharon209: עזריאלי קבוצה?
(16:01) דוידיק: מה דעתך על
רבוע נדלן
בבקשה
(16:01) שחקן מעוף: אייל - להערכתי בנטרול נפילה במעוף המשקיעים ישובו למניה כי סיפור הממונה הוא הבל הבלים ואם אתה נמנע מלקנות רק בגלל זה - מיותר לחלוטין.
(16:02) eyal-k: אני מחזיק בה כרגע
(16:02) שחקן מעוף:
אפריקה
- השאלה הקבועה 4 שנים :) בפעם ה 3,429 -
אפריקה
(המניה) שווה אפס. יום אחד זה יקרה....
(16:02) ronny1181: שלום שחקן, מה הגבולות לשוקת צרה החודש?
(16:02) שחקן מעוף: דסקש - טווח קצר כן עד 8% . יש שם איסוף מוסדיים שאם לא תהא ירידה במעוף ימשוך המניה מעלה
(16:02) tatoo: נדלן מניב?
(16:02) eyal-k: תודה
(16:02) שחקן מעוף:
עזריאלי קבוצה
- לא. מדד הנדלן עדיף הקניונים מיצו את עצמם
(16:03) alex55: תודה
(16:03) ilan16: האם העליה היום במעוף מקורה בהצטיידות של השחקנים בנ.ב. לחודש החדש ?
(16:03) שחקן מעוף: דוידיק - אותו כנל ביחס לריבוע נדלן וזו מניה אף עם תשואת חסר ביחס למדד הנדלן עצמו
(16:03) שחקן מעוף: אז הייתי מחכה אייל.
(16:03) שחקן מעוף: רוני - 1550 - 1470. זה לא צר אבל הסטיה הנוכחית מאפשרת
(16:03) שחקן מעוף: יותר צר כבר 1540 1490
(16:04) שחקן מעוף: אוכף הייתי מממקם על 1510 ולא למעלה מזה וכמובן סוגר אם נוגע
(16:04) שני: כי טוב פארמה?
(16:04) שחקן מעוף: אילן - שום הצטיידות. אנחנו כרגע מביטים מהצד ומחכים שהמדד ישוב לפחות ל 1515 (הערכה יומית שלנו - רה מעלה). אם יתרחש מה טוב ואם לא נמתין עם הרכישות עדין לראשון
(16:04) מומחה:
מגדל ביטוח
עדיין שווה כניסה?
(16:05) שחקן מעוף:
כיטוב פארמה
- לא מספיק סחירה ולא מצדיקה השקעה כרגע
(16:05) שחקן מעוף: מדד הביטוח בכלל טוב למדי וממנו להערכתי מגדל המצטיינת
(16:05) smichae2: יורדים בשקט בשקט
(16:05) smichae2: אני בונה על נפילה בבנקים
(16:05) p&p: השחקן עלתה בגלל שהשוק עלה, אם עכשיו הוא יורד חזרה למה שהסטיה לא תירד?
(16:05) אלה: קומפיוגן?
(16:05) p&p: הסטייה
(16:06) המכונה: האם כדאי להחזיק אל כל לפני החגים?
(16:06) שחקן מעוף: לא יקרה מיכה. זה ימשך מספר ימים וככלל אין כבר מינוס 2%. יותר מדי תלויים בעולם ובנק ישראל מספק תמיכה כל העת. פלוג ממש חוששת מנפילות שכאלה
(16:06) שחקן מעוף: כי יותר מדי מצטיידים בפוטים P בכדי שתירשם ירידה
(16:07) שחקן מעוף:
קומפיוגן
- גבולי. נטיה קלה להימנע. מאבדת את פוקוס המשקיעים.
(16:07) Sharon209: קרדן מה עדיף - מניה או אגח?
(16:07) שחקן מעוף: מכונה -לא השלמת את השאלה . לא הבנתי.
(16:07) p&p: מי קונה פוטים?
(16:07) שחקן מעוף: שרון - אין מה הלשוות. ראי דירוג בטחונות וכן הלאה. האגח הרבה יותר טוב מהמניה בטח בהתחשב בתשואה
(16:07) eyal-k: דרק רכב - יופי של מניה גם חילקה דיב' 8% ועולה ועולה....
(16:07) המכונה:
אל על
הכוונה
(16:07) eyal-k: דלק*
(16:08) שחקן מעוף: P כל סוחר מעוף לדעתי שראה 1521 התחיל לקנות פוטים. ראה מועד פתיחת פזויציית מרץ החריג היום לפני כשעתיים
(16:08) שחקן מעוף: מכונה - למה אל על? אם כבר תעופה אזדלתא ובכלל לאלעל מינוסים רבים ביחס לשוק התעופה העולמי
(16:08) אלה: תודה שחקן, מה המניות שכדאי לשים אליהן לב בוול לדעתך?
(16:08) p&p: לא מבין למה לקנות פוטים?
(16:08) שחקן מעוף: אייל - ועדיפה על
דלק קבוצה.
..
(16:09) eyal-k: מה לעשות...נפרדתי מרכב....זו היתה טעות...
(16:09) שחקן מעוף: אלה - פחות מניות יותר מדד = דאו. יש את הרשימה הקבועה בתיק וול סטריט אחריה אפשר לעקוב
(16:10) שחקן מעוף: P כי מרבית הסוחרים מעריכים שהשוק תיקן מעלה בצורה מוגזמת וצפוי להתממש לסביבות 1510 לכל הפחות. להערכתי זאת לא יתרחש היום ועדיןאין
באמת
הצדקה ל 70 נקודות רצופות
(16:11) שחקן מעוף: אני אנצל את הרגיעה ואשוב למסחר.
(16:11) eyal-k: לא הייתי מול מסך כל זמן השיחה,האם התייחסת למחירי הנפט
(16:11) eyal-k: ?
(16:11) שחקן מעוף: תודה רבה לכולם וכרגיל אני זמין בפורום שאלות.
(16:11) aavv:
(16:11) שחקן מעוף: כן אייל - להערכתי התנועה מעלה טרם הסתיימה עם יעד 55 ואפילו 58.
(16:11) tatoo: תודה שחקן
(16:11) eyal-k: תודה רבה
(16:11) ROSI14: תודה שחקן שבת שלום
(16:11) אלה: תודה רבה שחקן, שבת שלום
(16:11) שחקן מעוף: המשך ערב טוב לכולם ושבת שלום.
-
שחקן אני דווקא מתחיל לחשוש מניצחון של השמאל או לכל הפחות תיקו בבחירות שיביא לממשלת אחדות.....הרבה לא אוהבים את ביבי במיוחד את הכישרון לסכסוכים שיש לו (צריך לקבל על זה פרס)........מישהו אמר יפה ששאלה גדולה אם אפשר לסמוך על החלטות של מנהיג (?) (מנהיג שלא קיבל החלטה אחת ב-50 ימים בצוק איתן והחליט בסוף שלא להחליט) שהחליט להתחתן עם הגברת שרה נתניהו,האישה הזו יודעת להרוס יפה אך לא כ"כ לבנות...........מצד שני טרכטנברג אמר שאם יהיה שר האוצר הוא יטיל מס על הכנסה משכר דירה מה שיכול לעזור לשוק (כנראה הבין שטעה עם המס שלנו ולפחות עוזב אותנו בשקט,הרבה בזכותי עם כל הצניעות:).........לדעתי לא בטוח בכלל שהימין לוקח את הבחירות רוב הבוחרים מתלבטים גם בין הגושים....חודש שעלול להיות מפתיע.
-
חתול אני חושב שזה
באמת
לא משנה מי מנצח בבחירות, לא על הבורסה ולא על מתב המדיני זה לא ישפיע לדעתי
-
אם השמאל ינצח בבחירות (תרחיש ריאלי בהחלט שאני מתחיל לחשוש ממנו) זה לא ישפיע על הבורסה ועל המצב המדיני?.....חוששתני שכן,לדאבוני........ביבי מתחיל להימאס על שכבות נרחבות בעם (בעיקר בגלל סיכסוכיו הבלתי פוסקים עם האמריקאים.)
-
גוש השמאל לא יכול בשום מקרה לנצח בבחירות ... במקרה הטוב מבחינתם יהיה איזשהו סוג של תיקו עם הרבה שברי מפלגות , מה שלדעתי כן יביא לנפילות בבורסה כי לא ניתן יהיה להרכיב ממשלה יציבה . (ובכל מקרה תקום פה ממשלה עם החרדים - גם זה לא יעזור לבורסה במיוחד...) . גם אין מצב לממשלת אחדות - מפלגת העבודה כבר הקצינה עמוק עמוק שמאלה (מירב מיכאלי , יוסי יונה , סתיו שפיר ועוד ...הם לא ישבו עם ביבי בממשלה)
-
לא יודע לא הייתי בונה על הסקרים עוד שבועיים לבחירות וכל מי שאני מכיר כמעט עדיין מתלבט....נכון שיש את הגושים אבל אנשים עוברים גם בין הגושים לא רק בתוכם.....ואם אנשים עוברים בין גושים אז הפוליטיקאים.......אני מקווה מאד שאכן הימין ינצח אך לדעתי זה 50-50 הקמפיין של בוז'י מצוין ושל ביבי......לא כ"כ....בהחלט יכולה לחזור המילה המפורסמת "מהפך!!!".