-
כדאיות כתיבות אופציות
שחקן שלום,
כפועל יוצא של סביבת ריביות נמוכה היסטורית וחוסר אלטרנטיבות להשקעה, חוסר הכדאיות של מסחר בבורסה המקומית (מכונות סוחרות עם מכונות), ההדפסות של הפד שעדיין משפיעות ברמה כזו או אחרת על השוק, מחזורי המסחר התנודתיים (ניתן להוסיף את רמות המחירים היחסית גבוהות) , סטיית התקן היום בסביבות 9.
היו זמנים שהסטייה היתה 15-16 וכדאיות הכתיבה היתה גדולה יותר
הערכה שלי היא שרמת הסיכון הגבוהה של כתיבות בסטיה כה נמוכה לא באה לידי ביטוי . האם יש מצב בו השחקנים אומרים בינם לבין עצמם די. זה לא כדאי
כמו כן, ציינת שברמת 1425 ישנה אפשרות של גלגול. אנו בתחילת החודש וברמה המדוברת. מה כוונותיכם בשלב זה (קשור לחלק הראשון של השאלה)
-
בוקר טוב.
כן - ישנו מצב, כחודש הנוכחי (ראי סקירה אחרונה לספטמבר) בו שחקני המעוף מעדיפים להמתין ולא לכתוב / לכתוב כמות מינימלית. החודש היה זה המצב בצד ה PUT משום שלא רק שאנו מעריכים תיקון אלא שעליה בסטיה תגיע בהכרח עם ירידה ולכן החשש הגדול.
קשה לי לראות מצב בו אין כתיבות בכלל מצד שחקני המעוף אבל אני כן יכול להצביע עם מגמה בולטת של ירידה במחזורי הכתיבות וכיום אנו עומדים על בערך 60% (בחודש טוב) ביחס לממוצע מלפני 4-5 שנים. אין ספק שהשוק לא מתמחר כלל סיכון כראוי ולכן הנטיה היא יותר לכיוון אסטרטגיות פרפר בהן העלות כמעט ואפסית על פני אוכפים הרגישים לציבור מתלהב / ארביטראז'.