:mrgreen: זהירות אצבע על הדופק(מעוף).
Printable View
:mrgreen: זהירות אצבע על הדופק(מעוף).
למה רק ב-15? כבר התחילו היום!
אתהבאמת רוצה שניקח אותך ברצינות שאתה אומר שהירידות יתחילו ב 15.09? :d אולי תדייק יותר ותגיד שזה יקרה בשעה 14:25? או שלא נוח לך בשעה הזו..
עד לאן אנשים יקחו את העניין הטכני זה לא יאומן..
ימים יגידו ....
או יותר נכון יומיים .
למה ב15 לחודש ומדוע עד 920. אני סבור שאתה טועה. היום היו ירידות בבורסה משני טעמים. ראשית כנראה חברה גדולה - אולי מיבטחים- מכרה בגלל סיבות שונות. שנית, היום שמועות שמטוס קרב ישראלי הופל. לאחר מכן התברר שהיתה בו תקלה או שהטייס טעה. אם מחר יהיה שוב מדשדש או עולה בארה"ב המצב יחזור לקדמותו. בוודאי שאם מחר בבוקר במזרח הרחוק יתהיינה ירידות ובהמשך באירופה ובארה"ב, גם כאן תהייה אותה מגמה
שנה טובה לכולם
דוד
אתה צודק גם אני לא מת על הטכני אולם ליפעמים הוא נותן כיוון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי hezis10
אני טעיתי ביום אחד כניראה בקשר לירידות,
היום 14-09-09 ואני כתבתי שביום 15-09-09 יתחילו הירידות החזקות.
בנתיים 920 יכול לרדת עד 850.ציטוט:
פורסם במקור על ידי arielmbg
ניתוח טכני הוא לא תורה מסיני אבל הוא דרך טובה מאד להרגיש את השוק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
יתירה מזאת כידוע לכם, ובניגוד למצב שצריך להיות, לא כל המידע נמצא כל הזמן אצל כולם. הניתוח הטכני מגלם בחובו את הפעולות שנעשות בשוק ע"י הפעילים שרובם (מבחינת כמות הכסף שהם יכולים להניע) אכןפועלים בהתאם לנתונים כלכליים בסיסיים ויסודיים בשוק, כמו דו"חות, חדשות מקרו כלכליות ואחרות ועוד. כך יוצא שאם מבינים היטב את הכלים הטכניים השונים ויודעים ליישמם כראוי ניתן לקבל קריאת כיוון טובה עד טובה מאוד לגבי מצב השוק/מנייה/אג"ח וכו' ולפעול בהתאם.
בנוסף לכך ניתן לומר ש"שחקנים" רבים בשווקים הפנימו את השימוש בכלים טכנייםופועלים לפי התראות שנובעות מהם ולכן ידיעת הכלים והשימוש בהם יכולה לעזור למשתמש להצטרף למגמה כללית. וכידוע THE TREND IS YOUR FRIEND המגמה היא ידידתך, כך שהניתוח הטכני אכן יכול להוות כלי עזר חשוב מאוד לקבלת החלטות בשוק אם כי לא עיקרי.
המשולש המתכנס הוא אכן אינדיקציה לפריצה מתקרבת שבנוסף לאינדיקציות מכלים טכניים אחרים, ניתן היה לראות שהשוק בדרך למטה בהסתברות גבוהה יותר מאשר בדרך למעלה. הסיבה לתאריך שנתן משה היא אני מניח כי קודקוד המשולש נמצא בתאריך שנתן או בסביבתו.
[attachment=1:3jg9u2zk]IL25_ILS.png[/attachment:3jg9u2zk]
באשר לנקודות בהן יעצור המעוף בירידתו, מדובר בקווי תמיכה, ששוב בהסתברות גבוהה ניתן לומר שיקרה בהם משהו, במקרה זה עצירת הירידות.
בקובץ המדובר רואים את המדד הגלום אך בפועל ההתנהגות שלו זהה כמעט לחלוטין למעוף עצמו.
כמובן שאין בניתוח הטכני להוות אינדיקציה יחידה ואפילו לא עיקרית לצורך החלטה על ביצוע פעולות כי אם כלי סיוע נוסף ללוחם בשוק.
וראה לעניין זה הסקירה השבועית והמלצת השבוע לגבי האסטרטגיה הרצויה.
בברכת חג שמח שנה טובה וויכוחים ענייניים וברוח טובה,
רונן.
[attachment=0:3jg9u2zk]IL25_ILS2.png[/attachment:3jg9u2zk]