-
חברת יאהו - הערכת מצב?
שחקן תודה על הערותיך לגבי חברת טווטר, אבקש להכניס לדיון את חברת יאהו שנהנית מצמיחה טובה מאז כניסתה של פורשת גוגל והמנכ"לית הנוכחית הגב' מאריסה מאייר. החברה רוכשת חברות קטנות רבות וחברתיות ומשנה לוגו מייל ונתוני דפי חיפוש. השותפות בין ג'רי יאנג מיאהו וג'ק מא מעליבאבא מאפשרת את המשך הצמיחה. האם ניתן להציב את חברת יאהו למרות השחיקה בנתוניה ממפולת 2001 , בהובלה אחידה עם סרגיי ברין מגוגל, רובין לי מביידו ומארק צוקברג מפייסבוק? לי נראה שללא השותפות עם חברת עליבאבא היתה התמונה נראית מעט עגומה. הלא כך?
בהתחשב שחברת עליבאבא כבר מזמן עלתה במכירותיה על איביי עם חברת טאובאו ועל אמזון ולמעשה היא צומחת בקצבים גבוהים בעיקבות המכירות במזרח, נותנת היא משענת ליאהו כמנוע חיפוש במדינות מזרח אסיה כך שיש סיכוי לייצור הכנסות הולכות וגדלות. נתון זה מאפשר לגב' מאייר לפתח מודל עיסקי חדש לייצור הכנסות ולהעמיד את יאהו בחזרה בחזית אחידה עם מנועי החיפוש המסורתיים. ויש גם להפנים שיש להתחשב בנתון שפחות ממחצית אוכלוסיית סין עוד לא מחוברת לאינטרנט. לחברת עליבאבא עוד ארוכה הדרך עד למיצוי מכסימלי של עוצמת המכירות שלה. אבקש ללמוד את הערכתך לגבי הצמיחה בחברת יאהו?
-
בוקר טוב.
אין ספק שעליבאבא תורמת לא מעט ליאהו אבל זה אינו חדש והשתקף זה מכבר במניה. נכון להיום
מדובר בחברה צומחת עם המנכ"לית שהכי קרובה (ועדין רחוקה) לגעת במודל סטיב ג'ובס. הבעיה
של יאהו אינה יכולת הצמיחה או רכישת החברות אלא דווקא המתחרות ובראשן גוגל שנוקטת בגישה של
פיתוח רוחבי אינסופי. ליאהו אין את המשאבים הללו אך היא גם לא נסחרת בשיא כל הזמנים (GOOG)
ולכן אני חושב שבהחלט יש מקום לשנות גישה לחברה המזדקנת והיא רכישה מתאימה לטווח ארוך.