קניית אג"ח ביום הקום והסיכון
שלום רב. אני חושב על אסטרטגיה של קניית אג"ח בתשואת זבל יום לפי יום האקס בכוונה למכורו ביום האקס.
לגבי סיכון התשלום. שמתי לב שמספר ימים לפני יום האקס, מפורט באתר מאיה את שיעור הריבית וההצמדה הסופי של האג"ח.
האם החישוב מתבצע לאחר שהחברה כבר הודיעה לבורסה שהיא מתכוונת להעביר הכסף לתשלום (או שכבר עשתה זאת)?
האם ניתן להניח שאם מפורסם שיעור הצמדה סופי, אזי החברה אכן תשלם?
Re: קניית אג"ח ביום הקום והסיכון
מה אתה מרוויח מפעולה כזו ?
בעקרון הבורסה מפחיתה אתמחיר האג"ח ביום האקס בשיעור הקופון ששולם. אבל המחיר בו האג"ח נסחר בפועל לא תמיד נמוך בשיעור הקופון ששולם.
לכן, זו סוג של פעולה ספקולטיבית. בהנחה שהאג"ח נסחר יום לאחר תשלום הקופון במחיר הגבוה בהשוואה למחיר האג"ח יום לפני, בהפחתת שיעור הקופון, אזי אפשר למכור יום למחרת ולעשות כמה אחוזים רווח. בא"גח זבל, הקופון משולם מתוך ערך נקוב של 100. נניח שרכשת ביום הקום את האג"ח במחיר 50 אזי הקופון יהיה שווה הרבה יותר מקופון באג"ח בדירוג גבוה.
כמובן שיש סיכון שמחיר האג"ח יצנח יום למחרת.
בכל אופן אני מחפש דרך להקטין הסיכון, אם אדע בוודאות שהאג"ח משלם אזי מקטינים כאן את הסיכון לחדלות פרעון.
אשמח אם מישהו מהגולשים יתקן אותי אם יש טעות יסודית באסטרטגיה שלי.
מה זה בהנחה שאגח נסחר באק יותר גבוה. מה זה משנה קום אקס ? אם יהיה ביקוש אז אגח תעלה גם עם קופון וגם בלי.הרי בורסה מורידה רק בסיס - כל השער - הצע וביקוש.
או שאני לא מבין למה אתה מתכוון...
הכוונה היא לקנות ביום הקום ולמכור ביום האקס. בהנחה שמחיר האג"ח לא ירד. הרווחת קופון גדול יחסית ביום אחד. אם קנית את האג"ח בשער 50 ומכרת ב- 50 ביום למחרת. אז הרווחת את הקופון. נניח שמדובר בקופון של 3% אתה מקבל 3 ש"ח לכל יח' ערך נקוב - סה"כ 6% רווח ביום.
לגסק שלום,
אתה טועה במקרה של הקופון אך זה יכול לעבוד במקרה אחר של תשלומי קרן.
הסבר:
כשנותנים קופון, בבוקר יום האקס מחיר האג"ח מתוקן מיד, עוד לפני תחילת המסחר, וממחיר הסגירה של אתמול יורד הקופון ומכאן מתחיל המסחר כבכל יום, יעלה או ירד לפי השוק, כך שמה שציינת לא עובד.
זה כן יכול לעבוד כשיש קופון וגם תשלום קרן, למשל דוגמא מספרית מוגזמת בערך כך:
מחיר 80, פארי 100, הקרן משולמת ב 2 תשלומים שנתיים כשמחר יום האקס לתשלום ריבית 10% וגם קרן 50%. קנית היום 100 אג"חים. ובכן, מחר 50 אג"חים יזוזו הצידה בהמתנה לתשלום שיהיה וישארו לך 50 למסחר, על אלה הנפדים תקבל 50 אג' ועוד 5 אג' ריבית על הנותרים, הנותרים מחר ירדו ל45 אג' אבל אין תיקון אוטומטי לתשלום החלקי של הקרן, ונניח שתצליח למכור ב 45. אז מה קרה? על ה50 שמכרת לא הרווחת ולא הפסדת, אבל על ה 50 לפירעון הרווחת 25% (קנית ב 40 ותקבל 50) או על כל החבילה הרווח 12.5%.
מקווה שהצלחתי להסביר.
שאני חושב על זה שוב, אתה צודק. מדובר על סיטואציה תשלום חלק מהקרן.
יפה שהבנת ידידי, ועכשיו הוסף נתון זה לשיקולך לאג"חים הקרובים לפירעון חלקי שתשואתם גבוהה.
עלה והצלח.