רם אני מופסד בדלק נדלן אגחים והרבה יותר בכלכלית אגחים
מה דעתך על מכירה של כלכלית וקנייה של אגחי דלק נדלן במקום בשערים הנמוכים? יש הגיון בזה?
אם כן איזה אגחים או שזה לא ממש משנה?
תודה
Printable View
רם אני מופסד בדלק נדלן אגחים והרבה יותר בכלכלית אגחים
מה דעתך על מכירה של כלכלית וקנייה של אגחי דלק נדלן במקום בשערים הנמוכים? יש הגיון בזה?
אם כן איזה אגחים או שזה לא ממש משנה?
תודה
לעמית שלום, ראשית הסברתי את הסיבה לירידות של דלק נדלן ואני מעתיק תשובתי גם לכאן.
לגבי דלק נדל"ן:
כל הסדרות יורדות חזק, הסיבה לכך היא ההודעה של מעלות שמכניסה את דרוג החברה למעקב עם השלכות שליליות, קראו את תוכן ההודעה שהתפרסמה אתמול באתר הבורסה.
הנקודה המרכזית היא שמוסד פיננסי יכול לדרוש פרעון מיידי להלוואה, דבר שיגרור נאמני האג"חים לדרוש גם הם פרעון מיידי, במצב זה החברה יכולה לעמוד במצב דומה לזה שלאפריקה ישראל.
מאידך, כתבה שמתפרסמת בכלכליסט מרגיעה ממצב זה, להלן כותרתה וכותרת המישנה (תוכלו כמובן שלקרוא הכתבה המלאה בכלכליסט,הכניסו הכותרת הבאה לגוגל):
האםהפניקס תציל שוב את דלק נדל"ן?
בחברת הדירוג רומזים על הורדת דירוג צפויה לדלק נדל"ן, ומזהירים שבמצב שכזה יוכל מוסד פיננסי שהלווה כספים לדרוש פירעון מיידי. תרחיש ריאלי? לא אם למוסד קוראים "הפניקס"
לדעתי, ההודעה בצירוף טראומתאפריקה יצרו ירידות מוגזמות.(דבר שמשפיע על עוד חברות).
אני אישית עדיין מניח שהחברה תשלם.
יש ודאי שיברחו עכשיו ויש שינצלו את המצב לכניסה במחיר נמוך.
אני מצדד בקבוצה השנייה.
ימים יגידו.
להערכתכם ואיש איש ינהג לפי הבנתו ובהצלחה.
לגבי ההחלפה בין כלכלית לדלק נדלן, אין לי תשובהחד משמעית, אני מניח ששניהם יתקנו, השאלה מי יתקן קודם, מתי, כמה? יכול להיות שנוצר עיוות עקב הירידות, למשל אם סידרה אחת נפלה ב 10% בעוד האחרת שנתוניה לא מאוד שונים נפלה ב 20%, אז יש הגיון לעבור מהאחת לשנייה, אך צריך לוודא שהשינוי מתאים לך(מח"מ , תשואה, מועדי ריבית ופרעון וכו').
מה שהכי חשוב לי לומר, באג"ח, כל עוד אתה מאמין שהחברה תשלם, אין משמעות לירידות כי במועד הפירעון תקבל את מלוא הקרן והתשואה שהיתה במועד הקנייה. רק במידה והנחתך השתנתה ויתכן שלא יהיה פירעון (או "תספורת" כתלות בתנאים) אז יש הצדקה "לחתוך הפסדים" ולצאת. או לחילופין, כשיש רווח והתשואה כבר לא כדאית,יש מקום "לממש רווחים" ולצאת.
תודה רם השיקול היחידי שלי הוא אם יש סיכוי סביר יותר שכלכלית לא תשלם לאומת דלק נדלן??
לעמית,
האם לדעתך קרה משהו לאחרונה או שהגיעה לעיניך או לאוזניך ידיעה חדשה ששינתה את תפיסתך לכך שיש סבירות גבוהה יותר שדלק נדל"ן ישלמו לעומת כלכלית בשונה מהערכותיך בעת קניית האג"חים?
בשאלתי טמונה התשובה לשאלתך.
אם ידוע לך משהו חדש ספר לנו.
אין לי תשובה טובה מזו.
לפי שחקן הוא ממליץ להפטר מכלכלית אגח אחרי תיקון