שלום רב,
ההסדר עם הקבוצה נחתם, סימני השוק מראים שאין אמון בקבוצה.
מה לדעתכם הסיבה ?
Printable View
שלום רב,
ההסדר עם הקבוצה נחתם, סימני השוק מראים שאין אמון בקבוצה.
מה לדעתכם הסיבה ?
היי gour
יש לך טעות. הגיעו להבנות אך לא חתמו על הסכם, ההסדר עוד לא אושר ע"י מחזיקי האגח.
בנוסף ביצוע ההסדר תלוי בהזרמה של אלשטיין, שעדיין לא שמענו ממנו.
בקיצור האגח לא עולה כי השוק "מפקפק" בסיכוי שההסדר המדובר יצא לפועל.
תודה.
שלום gour מבלי לגרוע מהאזהרה הנכונה של gimani נשאלתי לפני מספר ימים בנוגע לאג"ח IDB ד' ולהלן התשובה:
עברתי על מתווה ההסכם, ואני מניח שהוא יאושר ע"י כל הגורמים לרבות הזרמת הכסף.
ראשית כל, יש כאן תקדים: תספורת שאינה תספורת. אם עד כה התרגלנו למצב בו משלמים את סך כל הקרן והריבית או לאו (תספורת) כעת בעצם מאריכים את תקופת התשלום ללא שינוי גובה התשלום – יטען דנקנר ובצדק, כי הוא שילם את הכל עד השקל האחרון; יטענו המשקיעים ובצדק כי יכלו בטווח של 5 שנים לקבל עוד כ 5% חודשי ולכן איבדו 25% פוטנציאלי מה גם שהוא כורך אותם לתקופת השקעה לה לא כיוונו.
אין מנצחים בסיפור הזה אבל אפשר לומר כי דנקנר פעל ופועל נכון ולעומת האלטרנטיבות מדובר על תשלום הוגן בטח ביחס לעמיתיו הספרים.
לעניין מחיר האג"ח – הנעלם היחיד במתווה, והחשוב לצורך הערכה זו, הוא משך הארכה עד לפדיון. המספרים נעים בין 5 שנים ועד 13 שנה כשכמובן שככל שהמרחק רב יותר כך המחיר צפוי להיות נמוך יותר. אם נניח תרחיש סביר של עשור, על אף שלטעמי מדובר על פחות מכך, הרי ששווי הנייר אמור לנוע סביב 45-50, דיסקאונט של עשרת רבות של אחוזים ביחס לשערו הבוקר. לא בכדי הנייר מצוי בתיק האג"ח והמניות של האתר, וכעת המוסדיים עוברים לעמדת המתנה וזינוק: יאושר ההסכם – הדיסקאונט הזה יסגר במהרה מאחר ואין מה לחפש בשוק המניות כשהאגח נותן תשואה שכזו.
אם לסכם – עודני מאמין שהאגרת ראויה לקניה, ועל אף תנודתיות עפ"י הכותרות, מדובר באלטרנטיבה מצוינת לשוק המניות ובפחות סיכון.
מחזיקי אגח ד דוחים את ההסדר
http://www.calcalist.co.il/markets/a...598247,00.html
אני חייב להגיד שקצת מפתיעה אותי התשובה של שחקן.
לדחות את תשלום החוב ב 10 שנים מבלי לשלם על כך ולהגיד שאין פה תספורת נומינלית, זה לעשות צחוק מאנשים.
גם את הגיבוי לפעולותיו של נוחי אני לא מבין.
כבר לפני שנה וחצי בזמן שנוחי צעק בקולי קולות שהסדר לא יהיה, היו לא מעט אנשים פה באתר שאמרו שהחברה לא תצליח להימנע מהסדר/פירוק. אם היה נוחי עושה את מעשה לבייב והיה פונה לפני שנה למחזיקי האגח בבקשה להסדר, מצבם היה יותר טוב.
בנוסף גם בהסדר שניסו להעביר, נוחי לא שם כסף (למעט התחייבות עתידית ללא בטחונות שזה יקרה). אפילו תשובה (שיש לי הרבה טענות אליו) שם בסופו של דבר הרבה כסף מכיסו בהסדר. אם נוחי היה תורם להסדר את הכסף שהוא הוציא על קנייה של מניות אידיבי בשנה האחרונה, מצבם של המחזיקים היה יותר טוב.
בקשר לטרייד עצמו, במקרה של הסדר כמו שהוצע או דומה לו שווי החבילה תנוע בין 40-50 אג', אך במקרה של פירוק האגח יהיה שווה כ 10 אג' (פחות אם מתחשבים בעלויות פירוק והיוון). אולי מדובר בהזדמנות (כל אחד שיעשה את השיקולים שלו) אבל בניגוד לאיך שזה הוצג הסיכון לא קטן.
נ.ב.
עוד נקודה חשובה שצריך לקחת בחשבון כשמשקללים את הסיכוי שהסדר יצא לפועל הוא המצב באידיבי פיתוח. לחברה אין כרגע את מלוא הכסף לעמוד בתשלומי האגח השנה והסולבנטיות שלה עומדת למבחן. בפיתוח יש נציגות אגח מאוד לוחמנית שלא יהססו ללכת לפירוק ולקחת את הנכס. את הדבר הזה יודעים גם נוחי וגם אלשטיין ולכן אחזור על מה שטענתי פה באתר כבר לפני שנה וחצי. לדעתי, הסדר באידיבי אחזקות יצא לפועל רק כחלק מהסדר כולל עם אידיבי פיתוח.