Research In Motion Limited - TSE:RIM
BlackBerry v.s. iPhone
אני לא יודע כמה משתמשים יש לבלאקברי בישראל אבל בצפון אמריקה (החל מאובמה ועד לאשתי) זה כלי מוביל בעיקר בקרב אוכלוסיות של 30 עד 60 אבל יש גם המון צעירים. צריך לנסוע בסאבווי,ס כדי להבין את הכוח שיש לחברה הזאת.
בעולם יש כחמישים מליון משתמשים. בשלב הזה אייפון לא איום כי גם אצל ספקי סלולר מובילים קשה לקבל אייפון מידית ויש המתנה. מצד שני בלאקברי החדישים ביותר זמינים למרות הביקוש הגבוה.
ניסיתי את שני המכשירים וגם את ה-HTC DREAM של גוגל שהתברר יותר כ- NIGHTMARE ובסוף נשארתי עם BB STORM - כלי מדהים שרק כשעובדים איתו מבינים!
בכל פעם שרים יורדת מתחת ל80 כדאי לקנות כי המניה לטוח הארוך תהיה שווה יותר. זה מאפשר לעשות 4% בשבוע למי שסוחר לטווח הקצר.
בכל מקרה כדאי לשים עיין על חברה יציבה וחזקה מקנדה :-)
גם פוטאש אבל זה נושא אחר... כשהיא מתחת למאה כדאי לצבור
Re: Research In Motion Limited - TSE:RIM
מסכים איתך לגבי האיכויות של RIM. ייתכן שניתן יהיה אפילו להיכנס בפחות מ-70 עם קצת עזרה מהשוק.
מה שכן מדאיג אותי במניה הזאת היא שתחום הטלפונים החכמים נכנס לשלב של תחרות חזקה מאוד. RIM הייתה החלוצה. אבל אפל נכנסה וכמו שאמרת עדיין לא מתפקדת בכל כוחה, גוגל חדשה יחסית בתחום אבל הולכת עליו חזק. נוקיה נתפסה עם המכנסיים למטה אך תגובה תבוא. גם מיקרוסופט נכנסת באיחור, אבל נכנסת. שלא לדבר על אחרים.
לכן, השאלה הגדולה מבחינתי היא האם RIM תוכל לשמור על שיעורי הרווחיות שלה לאורך זמן. מה דעתך?
אני מכיר היטב את תחום המכשירים ולא ממש רץ לקנות כל מכשיר או לקבל אותו לניסוי. את המכשיר של גוגל מאוד רציתי. יש כאן פרסומות מגניבות שמעלות את רף הציפיות. המכשיר של גוגל איכזב אותי מאוד מהסיבות הבאות (שלא היו תקלות ודווחו על ידי אחרים) - הוא מתחמם בעת השימוש וזה לא נעים בכף היד, הסוללה מתרוקנת מהר (מאוד!) והקליטה לא משהו. הממשק לא אינטואיטיבי בכלל. ברור לגמרי שגוגל תצא עם מכשיר חדש וטוב יותר אבל זה לא השטח שלה. גם HTC שהיו לה כמה דגמים בעבר מנסה להפסיק לייצר מותגים פרטיים אבל לשתי החברות זה נסיון ראשון ולא מוצלח. לכן כרגע הסכנה לא משם.
אפל היא המתחרה המסוכן יותר וגם נוקיה. יש להם קהל מעריצים וגם אפל שלא ממש הצליחה עם הדגם הראשון (היו הרבה מאוד החזרות) הצליחה עם הדגם האחרון שלה. הוא אינטואיטיבי ויד לו גימיקים שמושכים צעירים.
ככלי עבודה ל- RIM יש את האיכויות הטובות ביותר וקהל נאמן. השבוע אני אקבל את המכשיר האחרון שלהם לבחינה אבל משיחות עם משתמשים אחרים הם מדווחים שביצועיו עולים על כל קודמיו. המחיר שלו הוא 250+30 (קנדי) ויש ביקוש גדול. אפל לא עומדים בביקוש ואולי זה מעיד על יכולות ייצור מוגבלות יותר משל RIM.
לפני שאגע בעתיד אני מאוד אשמח אם RIM יגיעו ל-70 קנדי אבל אני אקנה ב-79 ושוב אמכור ב- 84. צנוע וחייב את הרווח השבועי. ביום שישי מכרתי ב-84. בקרן הפנסיה שלי אני מחזיק אותם לטווח ארוך יותר. קניתי שם ב-70 ואמכור בטח ב-100.
לגבי העתיד יש לי דאגה קלה. ל- RIM יש שני מנכלים משותפים. ואחד מהם חרק בחודשיים האחרונים. ג'ים באלסילי. תוך כדי ההתמחרות על החלקים של נורטל חטיבות CDMA ו-LTE
יצאה הודעה לתקשורת מטעם RIM שהם מציעים 1.1 בליון עבור רכישת החטיבות. זה מפתיע כי זה היה ב- 70 אחוז (!!!) יותר מנוקיה ואחרים והם כבר היו בסבב שיחות במשך חודש שלם לפני ההודעה של RIM. הנימוקים של RIM היו מסורבלים (לא אכנס לכולם) ונוצרה סערה על הגנה על המידע הקנדי. בסוף אריקסון קנו ב 1.13 בליון ו-RIM כלל לא הגישו הצעה רשמית. קראתי הרבה על הנושא הזה והרושם שאני מקבל הוא ש RIM זקוקה לפטנטים של נורטל. בסוף שופט קנדי קבע שאריקסון תקבל את החטיבות אבל לא את הפטנטים. כך שאולי RIM יקבלו אותם בסופו של דבר. אבל ההתנהלות של המנכל מאוד מטרידה אותי - לצערי מזכיר לי אגו של כמה מנכלים מישראל ;-) המנכל השני בכל אותה תקופה נאם בכמה כינוסים גדולים ולא הזכיר את הנושא במילה אחת בכל נאומיו. אז RIM זקוקה לחדשנות ויצירתיות כנראה לקראת הדגמים הבאים.
יש לזכור שהדוחות הקודמים הושפעו מהוצאות שווק גדולות בשל מגוון המכשירים החדשים. וכל המכשירים יצאו באיכות מאוד גבוהה. אי אפשר לשמוע מילה רעה על RIM. בתי ההשקעות כאן אוהבים אותם והיא נחשבת למנייה בטוחה. ואנחנו יודעים כבר מה קרה לאחרות בטוחות מהעבר. בכל מקרה אני שם עיין עליהם (קורא עליהם לפחות שעה בשבוע ומנסה את המכשירים) :-) ואשתדל להתריע. יצא ארוך - סליחה.
ראית לאן היא הגיעה היום? מעניין כמה היא תרד לפני העלייה ל-100 דולר.
לפני כמה חודשים היא היתה ב-40. רק שתהיה לי עוד הזדמנות שכזאת :-) יאללה מחכים למשבר הבא :-)
קיבלת עוד הזדמנות :)
אם כי לדעתי כדאי לחכות. שים לב למחזור הענק היום.
היה בהחלט מאתגר וסבלתי ממספר כוויות יוהרה :-) אבל אני רואה את המצב כהזדמנות טובה לשיקום מהיר ואף רווחי... אני בהחלט מאמין בחברה ובמוצר... זכרון המשקיעים הוא קצר...
לעדכון הערכת המוצרים עברתי עמוק על האייפון החדש ומצאתי שההקלדה שלו היא לא נוחה והוא ממש לא מתאים לאנשים שעיסוקם דורש כתיבה מרובה או מענה להרבה תגובות. הולך טוב בפלח הצעירים ובקרב אנשים שזמנם פנוי. לדעתי הוא גם טוב יותר לצפייה בוידאו.
בדקתי גם את ה- BOLD של RIM ומצאתי שהוא ממש מתאים לי לעבודה. חווית הגלישה פחות טובה מאייפון ויש מה לשפר שם. מבחינות אחרות זה פשוט סוס עבודה. השארתי את המכשיר אצלי :-)