ספטמבר האם שחור או הפתעה - תגובה לכותרת החודש
ל"שחקן" ולכל המעוניינים, קודם כל, כל הכבוד, נהנתי לקרוא את הכתבה על פועלכם שיהיה בהצלחה. זה בהחלט משך לבדוק במה המדובר ואני מקווה שאכן ימלא את יעודו.
ולענייננו, לאחרונה יצאו כתבות בארץ ובעולם בדבר הנפילות המאפיינות את החודש.
ערכתי בדיקה של 26 שנים והתוצאה קצת שונה. 13 שנים היו ירידות ו 12 עליות. השנה הבעיתית היתה 2003. כל השנים ה"שליליות" היו בשנים של ירידות כמו 94, 2000, 01, 02 ו- 08.
כל השנים של ה"עליות" היו בשנות גאות כמו 93, 99 ו- 04. ב-2003 היו עליות יפות אך הוא הסתיים בכ- 1% ירידה. לצורך העניין החלטתי "להכריז על שוויון".
יש לציין כי עוצמות הירידות היו חזקות יותר כ- 5-6% בממוצע בעוד העליות היו מתונות יותר 2-3% בממוצע (העליות החזקות באו בהמשך).
לסיכום, נראה לי שאין בסיס להנחה כי ספטמבר הוא שחור וכל אחד שיסיק לעצמו מה יהיה החודש אבל על סמך נתונים נכונים. הבדיקה (לא מחקר) שעשיתי הינה על מדד ה- S&P 500.
Re: ספטמבר האם שחור או הפתעה - תגובה לכותרת החודש
ברוך הבא ותודה על התגובה! :)
זו פעם ראשונה שאני שומע טענה נגדית ל"אמת" המקובלת שגורסת שבאופן מסורתי ספטמבר הוא חודש של ירידות.
אשמח לדעת היכן ניתן למצוא מידע היסטורי השוואתי של מדדים?
בכל מקרה תודה ואני מקווה שתהנה מהאתר לפחות כמוני.
חגי
בארץ יש נתונים ללא תשלום רק ל- 5 שנים. ביאהו יש נתונים ל S&P משנות ה- 60 בהיסטוריה וגם ע"פ הגרף.
למיטב זכרוני מכוון הבורסה , חודש אוקטובר הוא השחור ולא ספטמבר.
ספטמבר השחור הוא אירוע הקשור לעם הפלסטיני בירדן
חודש אוקטובר בין החודשים החזקים בשנה הן בירידות והן בעליות. זהו החודש של סוף השנה למוסדיים בארה"ב (כמו אפקט דצמבר בישראל). אכן באוקטובר היו הנפילות החזקות ביותר אך גם עליות חזקות לכן אין לקבוע כי אוקטובר יהיה ירידות ככלל, זה תלוי במומנטום.
בבדיקה חוזרת שעשיתי, גם ספטמבר 2003 הסתיים בעליה אם כי של חצי אחוז וזאת לאחר עליה של כ- 3.5%. על-כן קיבלנו שוויון 13 בטווח של 26 שנים. כאמור, בכל השנים בהם הבורסה היתה במגמת ירידה, היו ירידות חדות בחודש ספטמבר בעוד שבשנות עליה, היו עליות של 2-3%בממוצע.
1) ספטמבר (לאחר לייבורדיי) הוא חודש "החזרה לעבודה" לאחר חופשות הקיץ ולכן מחזורי המסחר גדלים משמעותית לעומת יולי -אוגוסט, ולכן עוצמת הירידות או העליות יותר גדולה, רק כמו שבדק רונןב הכיוון תלוי בד"כ במגמה הכללית של אותה שנה. ולכן גם איו להתפלא על מסקנתו לאחר הבדיקה. אגב הייתי מציע לבדוק באותה דרך גם את חודש אוקטובר. לא בטוח שיתקבל בהכרח "אוקטובר השחור" נראה לי שזה שייך למיתוס של שנת 1928 בעיקר.
2) נתוני המדדים נאסדק, S&P ודאוגונס אפשר למצוא באתר יאהו פינאנס ואפשר להוריד אותם או להעתיק אותם ללא בעיה, ולעבוד עליהם.
כפי שאמרתי בתחילת החודש, ספטמבר עוקב בצורה מובהקת אחר המגמה של אותה השנה ואכן,
עד כה הן מדד המעוף והן מדד ה- S&P עברו עד כה 4%. החודש טרם הסתיים ודברים יכולים להשתנות, אך אני מקווה שכל כותבי הטורים למיניהם ייזהרו וידייקו במה שהם כותבים. כותרת "ספטמבר השחור" ללא ביצוע בדיקה פשוטה ביותר מצביעה על חוסר אחריות מצד הכותב, העתקת כותרות מחו"ל ויכול להטות את המגמה בשוק בשל היות רב המשקיעים, עדר העוקב אחר אותם הדיווחים תוך אמונה בסיסית שהכתב בדק ויודע מה הוא כותב.
חודש ספטמבר הסתיים בעלייה של 5.3% במעוף ו- 3.57% במדד ה- S&P.
כלומר יש לנו שובר שוויון. 14 עליות למול 13 ירידות. אבל אין להתייחס לכך, הדבר החשוב הוא שרואים בצורה מובהקת שבכל השנים בהן היו עליות (עד סוף השנה) ספטמבר היה גם הוא בעליה ולהפך.
כמו-כן, בדרך כלל היה רצף של מספר שנים בכל כיוון.