-
אג"ח י"א של אפריקה
מה יהיה איתו?
תאריך פדיון שלו עוד שנה וחצי,
לאחר פידיון האג"ח של השנה ב חצי מיליארד ישאר בקופה 133 מיליון,
יש בסך הכל חוב של פחות מיליארד אחד באג"חים שקודמים לו(700 מיליון כולל הוא עצמו).
אז למה שהוא יהיה בסכנה ?
ההסדר עם האג"ח יכול לשנות תאריכים פידיון ?
איך ההסדר יכול להשפיע ?
-
Re: אג"ח י"א של אפריקה
לצערי יש כאן כמה בעיות שטורפות את הקלפים בעיקר לקצרות וגם אני נכוותי קשות בגלל התעלמות מהכתובת על הקיר
1. במידה והחברה תגיע להסדר על פריסת חובות כנראה הקצרות לא ישולמו במועד ועל כן ערכן נמוך מהשער אתמול (ראשון) בבוקר
2. במידה והחברה תגיע לפשיטת רגל, החשיבות היא למחיר האגח ואין משמעות למחמ לכן כל האגחים מתכנסים לסביבת מחירים של 40-60 אג'
3. גם אם יש כסף להחזיר בשנתיים הקרובות תהיה התנגדות לוותר על מזומן כעת כשרוב החוב שהוא צפונה ל 2011 בסכנה
כמוני כמוך מקווה לאיזושהי התאוששות למרות שעל הבוקר ממשיך באדום (אם כי לדעתי יתמתן בהמשך, או שלא...)
-
הי,
תסבירו לי בבקשה, אז מה יהיה עם "אפריקה אגח ט" - תאריך פדיון: 10/11/2009
זה עוד 3 חודשים.
הוא לא יצליח לשלם גם את זה?
-
העניין הוא שכשהולכים להסדר כל האג"חים בתוך העניין, לא סביר שמישהו יסכים שהקצרים ישולמו במלואם ורק הארוכים יזכו לקיצוץ. נכון שאפריקה הצהירו שיש להם איך לשלם בשנתיים הקרובות כך שהקצרים יכלו להרגיש בטוחים, אך כעת כולם באותה "ביצה" ובעצם הקצרים "ישלמו" יותר מהארוכים כי מחירם גבוה יותר ואם נניח כולם יקוצצו ב- 20 א"ג אז מי שמחירו היום 80 (הקצרים)לפארי 110 לא דומה למי שמחירו היום 50 (הארוכים)לפארי 110.
-
ביומיים האחרונים עשיתי הרבה מחקר,
והמסקנה ברורה, נכון לעכשיו האג"חים הקצרים נדפקו.
בכל זאת לא עבדה תקוותינו ,
כי אג"ח י"א הוא אג"ח גדול (500 מיל),
מכך נובע שגופים גדולים מחזיקים אותו (ובכמויות),
אותם גופים שראו לנגד עיניהם את פידיון הקצר של האג"ח ולכן רכשו אותו,
ואותם גופים ילחמו שאג"ח כזה יהיה שווה יותר,
לדעתי הסדר האג"חים יהיה חייב לתת (ולדעתי הוא גם יתן) לאג"חים הקצרים עדיפות.
אחרת משקיעים יראו בזה תקדים מאיים בקשר להשקעה באג"ח (אפילו שהינו קצר) .
לדעתי בהסדר יהיו 2 דברים :
1. הארכת תקופת אג"חים (במיוחד הקצרים) - לזמן של 1-2 שנים.
2. קיצוץ בערך האג"חים - כאשר למח"ם של האג"ח תהיה השפעה על גודל הקיצוץ.
אני לא רואה סיבה לפגוע באג"ח קצר של 1-2 שנים במעל 10 נקודות ,
לדעתי במקרה הרע אג"ח י"א יקוצץ לעד 80 (ערכו ערב ההודעה).
ההסדר הזה קריטי לשוק ההון ,
אפריקה
חברה ענקית המון משקיעים יאבדו אימון בשוק אם ההסדר לא טוב מספיק.
לדעתי מי שמושקע (כמוני) שישאר , כספו (לדעתי) יוחזר במלואו (או לפחות רובו).
אבל, מי שלא מושקע שלא יכנס, מסוכן מדי!!!
-
אני חושב שאתה טועה.
ראשית לבייב שדיבר על הסדר חוב, התכוון לפריסה, ולא ל"תספורת", כך שלדעתי נקבל את מלוא הכסף, השאלה היא מתי
שנית פסגות, הם המחזיקים הגדולים, וממה שאני יודע בפסגות לא היו מוכנים משך כל המשבר בשוק האג"ח למכור בהפסד או לוותר אפילו על כמה אג' בכל איגרת חוב כל שהיא.
מה שאומר שהכסף יחזור שאלה מתי.
לצערי הרב אני מושקע ב-6 סדרות, בסכום של מאות אלפים. זה הטעות היחידה בתיק, כמעט 25% ממנו מושקעים באגחים של
אפריקה.
הבעיה הגדולה יותר, היא אפקט הדומינו...כלכלית צנחה לי בתיק, דלק נדלן, ב. יאיר גם יורדת, מנופים. רווחים גדולים שנצברו במשך כמעט חצי שנה נמחקו תוך יומיים (באפריקה), אך גם באגחים שצוינתי כאן הרווחים בצטמקו שצורה ניכרת, והכל בגלל איש חצוף, ואפילו סוג של נוכל, שנמאס לו להתעסק בהחזר חובותיו, (ושעליהם הצהיר עד לא מזמן כי הוא מחוייב לשרתם) ורוצה לשוב ולשחק בהשקעות סביב העולם...העיקר שהוא טוען שהוא בסדר גמור...
-
מסכים איתך לגבי ההסדר , זה מה שהולך כנראה להיות. לא מסכים לגבי הסוף של דבריך - מי שבפנים שישאר, מי שבחוץ שישאר בחוץ. בכל רגע עליך לבדוק מחדש האם לדעתך ההשקעה טובה או לא. אני קניתי בימים האחרונים כמות מכובדת של האג"ח של
אפריקה
כי כרגע (לדעתי) זו השקעה טובה (מה שלא חשבתי עד לפני שבוע)
-
מישהו יודע כמה זמן יכול לקחת להגיע לההסדר, כדי שהתמונה תתבהר?
-
-
לצימי ולצ'יקו ולכל הקוראים הערה חשובה.
אינני יכול להסכים לאמירה מי שבפנים שישאר ומי שבחוץ שלא יכנס, ולא בקשר לאפריקה אלא ככלל ובאופן עקרוני, מדוע?
כי כל נייר שיש לך ואתה מחזיק היום ולא מכרת זה כאילו היום קנית אותו מחדש (לא מדבר על עמלת קנייה ומכירהה שזה זניח), שהרי אם אתה חושב שהניר ירד ויש לך אותו הרי תמכור או אין לך אותו לא תקנה. אם אתה מניח שהנייר יעלה ויש לך תמשיך להחזיק בו ואם אין לך תקנה. ולכן המניע בדרך כלל שלא למכור הוא אי הרצון לצאת בהפסד או מה שנקרא "לחתוך הפסדים", זהו אלמנט פסיכולוגי טהור שרובנו נגועים בו, לתשומת לבכם!!!