-
אפליקציה ...
יש לי רעיון לאפליקציה לסמארט-פון שיכולה לבוא לתועלתם של הרבה מאוד אנשים ובמקביל בעלת פונטציאל גדול מאוד לייצור הכנסה.
הבעיה שאני לגמרי מחוץ לתחום :-(
לפי מיטב הבנתי מדובר על אפליקציה מורכבת ועל תהליך פיתוח מוצר יחסית ארוך. לבטח יצריך גיוס משאבים וכסף אבל נראה לי ישתלם לבסוף.
אשמח לכל הכוונה על איך בכלל לקדם רעיון ולנסות להרים סטארט-אפ בתחום זה. נו, אז יש רעיון ואפיון, מה עושים עכשיו ?
תודה מראש,
זוהר
-
זכור שאחד הדברים הקשים באפליקציה זה לייצר הכנסה\רווח.
אתה צריך תוכנית עסקית מאוד ברורה. כיום קשה מאוד לגבות כסף מאפליקציות (אתה גם לא רוצה להתחיל לאסוף דולר בודד מכל משתמש), אז אם היא חינמית אתה צריך לחשוב טוב ממה מאיפה היא תכניס.
בכל אופן אחרי האיפיון נשאר העיצוב, הפיתוח וכמובן השיווק.
העיצוב והשיווק באופן יחסי הוא לא מאוד יקר גם לאפליקציה מורכבות, לדעתי משהו כמו עד 50 אלף דולר לאפליקציה מורכבת. כמובן שיש הרבה חברות שישמחו לקבל את העבודה
בהצלחה
-
תודה עומר,
חשבתי בעיקר על חינמי או ורסיה מוגבלת חינמית ומלאה בתשלום. האפליקציה אמורה לעזור לקדם אינטרסים כלכליים של המשתמשים. לכן אני מאמין שהמשתמש ישלם סכום סימלי אפילו פר שימוש. בכל אופן זה כסף קטן. לא לשם אני חותר.
אני מאמין בכוח גדול למשוך פרסומות מבעלי עניין וחברות גדולות בנישות בהם עוסקת האפליקציה.
שוחחתי על הכיוון עם מספר מפתחים. אמרו שזה ׳כבד׳ עליהם. כנראה הפיתוח מצריך חברה רצינית. בהתחלה לא הייתי בטוח שזה בר ביצוע בסמארט-פון אבל לאחרונה ראיתי את יכולות התכנות הנדרשות באפליקציה אחרת שיצאה לאחרונה. כלומר, זה גדול אבל אפשרי. לבטח יצריך משאבים לא מבוטלים.
כאן השאלה. האם אחרי תוכנית עסקית ואפיון כדאי לעניין משקיעים במוצר ואז לפנות לעיצוב, פיתוח ושיווק ? לאיזה סוג משקיעים כדאי לפנות ? נראה כבד כלכלית לסחוב את זה לבד על הגב עד נראה יש מאין. אולי בכלל כדאי לעבור דירה לעמק הסיליקון ... ;-)
-
השאלה באיזה שלב לקחת משקיע היא שאלה טובה ויש לה שני אספטים.
1. יותר קשה לגייס משקיע לפני הפיתוח של האפליקציה
2. משקיע שיתן לך 100 אלף דולר לפני פיתוח האפליקציה יבקש (ובצדק) הרבה יותר אחוזים מאשר משקיע שיתן 100 אלף דולר לאחר פיתוח האפליקציה.
אני כמובן לא יודע איזו אפליקציה אתה מתכנן ולאיזה שוק היא מכוונת אבל ככלל אצבע אני יכול להגיד לך שעל מנת שאפליקציה תהיה רווחית רק מפרסום אתה צריך הרבה מאוד משתמשים - הרבה מאוד מבחינתי זה עשרות רבות של אלפים והיא צריכה לקיים 3 תנאים על מנת שתהיה רווחית:
1. כמו שאמרתי שיהיו לה הרבה מאוד משתמשים
2. שהמשתמשים יכנסו לאפליקציה כמה פעמים ביום
3. שהמשתמשים ישהו באפליקציה יותר מ15 שניות בכל פעם
כשאתה חושב על האפליקציה אתה יכול לחשוב על הפורום הזה, תראה כמה אנשים נמצאים פה (אומנם לא עשרות אלפים) אבל ככל הנראה הם נכנסים כמה פעמים ביום לאתר ונשארים פה יותר מ15 שניות...
מקווה שקצת עזרתי שיהיה המון בהצלחה
-
על פניו נראה ששלושת התנאים יתקיימו בקלות.
צפי להרבה משתמשים מאחר והשרות הוא אינטרס של ציבור רחב מאוד.
בלי בעיה משתמשים רבים יטיילו בה מספר פעמים ביום כי עונה להם על צורך.
וכמובן שסיפוק הצורך יצריך הרבה יותר משניות ספורות.
תודה עומר,
סיעור מוחות תמיד עוזר :-)
זוהר