-
אי די בי
סתם מחשבה שעברה לי בראש.......
מה ייקרה לאגח"ים של אי די בי אם החברה תחליט לחלק את כור כדיבידנד בעין לבעלי המניות.....(או כל חברה בת אחרת אשר בה יש קשיי נזילות)...למעשה היא יכולה לשפר את מצבה על חשבון מצבם של בעלי המניות (שיתקעו עם מניות של חברות בקשיים).......השיפור במצב החברה יכול להקפיץ את מחירי האג"ח........
מה דעתכם?
-
שלום HC,
חבל שעוברות לך סתם מחשבות בראש, עדיף שתבדוק מעט לפני העלאת הגיגים שגויים.
רמז - כור היא החברה הנינה הנזילה במורד הפירמידה.
עוד רמז - הפירמידה תלויה, בין היתר ואולי בעיקר, במעבר דיבדנדים במעלה הפירמידה.
שאר הרמזים ימצאו על ידך אחרי בדיקה.
אתה צודק בזה שהאג"חים יקפצו....ראש לתהום !!!
או שביום ראשון ב-8:00 בבוקר אצל המחליפה של השופטת אלשייך.
בברכה,
אודי
-
דרך אגב, ציינתי את כור רק בגלל ההשקעה הכושלת בקרדיט סוויס......דרך להיפתר מהשקעה ללא רישום הפסדי הון...אבל כתבתי שזה יכול להיות גם לגבי חברות אחרות בקבוצה.
אני מביין שאתה מספיד את האגח"ים של החברה. אני אישית חושב שיש פוטנציאל לרווחי הון עצומים באגח"ים של הקבוצה. קשה לי להאמין שיתנו לחברה בסדר גודל שכזה ליפול.
בנוסף, גם אם תהיה תספורת (לדעתי, סביר להניח שתהיה), אני מניח שהיא תהיה בשערים גבוהיים משמעותית משערי האג"ח. כיום.
אין ספק שמדובר על השקעה ספקולטיבית אבל יחס סיכון/סיכוי לדעתי טובים.
יום טוב.
-
שלום HC,
הבנתי כמובן למה ציינת את כור, אבל הפסדי ההון לא משפיעים בתיאוריה על הקופה והתזרים. אם נניח נוחי-לנד יחליט לסגור את ההימור ההזוי הוא אפילו אולי יגדיל (לאחר החזר הלוואות) את הקופה (למרות שירשום הפסד הון)
וישמח בשלב הראשון את מחזיקי אג"ח כור ואם ישאר אז את המחזיקים במעלה הפירמידה.
אני לא מספיד אף אחד ואפילו מאחל לכולם (ולטובת מחזיקי האג"ח) שיצליחו לצאת מהמשבר, אבל בטח לא מניח הנחות מסוכנות של "גדול מפני ליפול".
בנוסף, כשאתה מתחיל עם הסדרי חוב אתה אף פעם לא יודע היכן אתה מסיים. גם פה "אמונות" לא עוזרות, אלא בדיקה מעמיקה.
אבל מה נלין בפתחו של סוף שבוע (וסוף רבעון בשווקים) לאחר עוד הצהרה ריקה מתוכן של מנהיגי אירופה. העיקר שהפונזי חוגג...
גם כעת לא נותר לנו אלא לקוות - אלוהים יעזור !!!
בברכה,
אודי