-
תיק המניות באתר - מחשבות
הי שחקן.
זה שוב אני עם תיק המניות =)
פשוט, ככול שהסקירות שלך אכן מאירות עיניים ושופכות אור על המצב, ואין כמותם באף מקום אחר,
להדיוטים כמוני הידע שלך בא לידי ביטוי בעולם האמיתי דרך השקעה במניות (ואני חושב שלעוד הרבה אנשים פה באתר),
ומאוד הייתי רוצה שתקדיש יותר לעניין הזה, גם תשומת לב וגם הרחבה באתר.
כבר עכשיו התיק הרבה יותר טוב וברור ממה שהיה פעם, עם סוג של מעקב אמיתי,
אבל עדיין חסרים לי כמה דברים:
- התייחסות לתיק המניות יותר כ*תיק* - ולא כפריטים בודדים:
- אחוז משוער שהנייר אמור לקחת מהתיק (אפילו בכלליות, קטן, גדול, אם לא ממש באחוזים: 5% 10% וכו')
- יחס של 2 ניירות או יותר אחד לשני (למשל, גידור: החזקת ניירות נדל"ן מול שורט על מדד הנדל"ן), ומה היחס בינהם?
- חיזוק\מימוש של ניירות (למשל, שאלתי אותך לפני כמה ימים האם כדאי לחזק את מדד הפחד VXX, ואמרת שאכן. איך זה יכול לבוא לידי ביטוי בתיק המניות?) גם מימוש - יכול להיות מצב שכדאי לממש חלק מהנייר, גם אתן את VXX כדוגמא: בסביבות ספטמבר-דצמבר 2011 הוא היה ברווח מאוד מכובד של כמה עשרות אחוזים, האם לא היה כדאי לממש חלק?
- מחיר יעד משוערך - כך אדם שרוצה אולי לקנות נייר ידע מה הדיסקאונט שלדעתך יש לו, והאם כדאי להכנס בנקודת הזמן הספציפית או לחכות לתיקון. גם טוב למי שרוצה לממש - לדעת האם המחיר קרוב ליעד או לא. גם פה, יכול להיות כוון כללי, העקר לשפוך קצת אור בנושא. למשל, יכול משהוא לחשוב שבגלל ש"תפוז" עדיין נמצאת בתיק, והיא בהפסד די גדול, אז שהדיסקאונט בה עצום, וממש כדאי לרכוש. אבל נדמה לי שאמרת שהפוך - דווקא ניירות עולים כדאי לחזק, ולהזהר מהמופסדים.
- רמת הסיכון\התנודתיות של הנייר (לדעתי קשור לאחוז הנייר מהתיק שצויין לפני כן)
- איזשהוא קשר עם ניתוח טכני - אולי בעזרת ניסן, פשוט לדעת מתי כדאי להכנס לנייר בתזמון הנכון, ולא על עיוור.
- נקודות סטופ וטייק פרופטיט (סוג של הגנה, קשור גם למחיר היעד המשוערך)
- ציון ניירות אופצינאלים - הרבה פעמים אתה מציין לטובה ניירות רך לא מכניס אותם לתיק (דוגמת קורנינג) , וצריך לדלות מידע עליהם עם פינצטה. לדעתי אפשר לציין אותם כאפשרות בתיק, למי שרוצה לגוון או לחפש כיוונים הרפתקניים.
- מניות עוגן\חובה - הרבה פעמים אתה מציין מניות כמניות עוגן, וגם מוסיף: "שחייבות להיות בכל תיק". גם לא כולן נמצאות בתיק באתר, וגם יהיה טוב לדעת מהתיק איזה מניות הן יותר עוגן, ואיזה יותר בשביל הדיסקאונט.
- התייחסות למניות בתיק, מעבר ל "שינוי בהערכה!" (שזה אומר אך ורק כניסה ויציאה), במיוחד יחס לניירות שמשהו קורה בהם, משהו משתנה, או שהם ירדו המון (דוגמת תפוז), או סתם התייחסות קטנה (אותי זה תמיד מרגיע)
בתודה ובהערכה,
ניב.
-
ניב - במהלך השבוע נעלה חלק מהשיפורים לתיק, ואז תוכל להוסיף פיצ'רים שחסרים לדעתך.
ביחס לניסן ביו - הוא מקבל תיק מניות בנפרד, שהן כמובן כולן על טהרת הניתוח הטכני לרבות סטופ, TP,...
-
אשמח לסייע, בנושא חשוב של בנית תיק המניות.
בברכה,
גור
052-3304110
-
שלום,
שחקן תיק מניות באתר משהו קרה לו בבקשה בדוק (נראה משובש, רווחים גדולים בין שורה לשורה).
אלביט מערכות אכן מומלצת.
י
שנן מניות ב WALL שאפשר להכניסן לתיק......fedex (שבזמנו קצת טעית בקשר אליה LOL) כמובן כל משקיע מן הדין ומן הראוי
שיבדוק כל המלצה. כדאי ללמוד והיטב ממה שקרה עם המכללה ומנדי. משקיעים אינם יכולים להאשים ממליץ.....הכל שם נראה
לי בכלל הזוי אבל לא אכנס לזה....
כדאי להמליץ גם על ברזיל (אוסטרליה גם ....) תעודות סל או אג"ח (יש מונדיאל ויש מסי .......)... ולבדוק שווקים מתעוררים.
אירופה - להדיר רגליים.
שחקן שמתי לב לשורט על טבע. -14% !!! אתה מתעקש להשאר בזה? נראה לך הסבלנות משתלמת כאן?
תודה
שבוע נהדר
Rר
תודה לגור על הרצון לעזור שאפו ....