שחקן שלום.
בעצה שלך מכרתי השבוע את מניית כיל לאחר הפסד של כ-20% ע"מ לצמצם הפסדים.
רציתי לשאול אם יש מניה כלשהי שאתה ממליץ עליה לתקופה הקרובה שיכולה להחזיר לי לפחות חלק מההפסדים ואולי אפילו את ההפסד כולו?
בתודה מראש!
Printable View
שחקן שלום.
בעצה שלך מכרתי השבוע את מניית כיל לאחר הפסד של כ-20% ע"מ לצמצם הפסדים.
רציתי לשאול אם יש מניה כלשהי שאתה ממליץ עליה לתקופה הקרובה שיכולה להחזיר לי לפחות חלק מההפסדים ואולי אפילו את ההפסד כולו?
בתודה מראש!
אני חושב שמי שיענה לך יהיה לא אחראי.
כל המטרה בפורום לתת המלצות על מניות טובות,
אלו שיתנו תשואה עדיפה על פני האחרות,
יש מספר מניות מושכות כרגע :
1. טאואר - עלתה הרבה , אולי יהיה תיקון, אבל יעד של 300 הינו לגיטמי ומהווה 20%(לדעתי יקח שבוע- שבועיים), יעד 400 יקח קצת יותר זמן(חודש - חודשיים, אבל גם אליו היא תגיע (לפחות ממש קרוב אליו) .
המניה במומנטום מצוין, מחזורי מסחר 10 מיליון במשך כמה ימים.
שוב אני מציין עלתה המון בשבוע האחרון , יכול להיות שיהיה תיקון קל.
2. דיסקונט - מניית בנקים מצוינת , הייתה לי התלבטות איפה עדיף , ובחרתי בטאואר, בגלל פוטניאל עליות אדיר שלה, אבל גם דיסקונט נתנה 5% כמעט כל יום, עם מחזור מסחר עולה, בכל סיטואציה אחרת הייתי מושקע גם בדיסקונט.
3. אפריקה - האג"ח !!! לא לגעת במניה , יכולה לעלות אבל אין ביטחון שם,
יש שתי אג"ח :
1. אג"ח כ"ד - פוקע עוד שנה ו 3 חודשים, הון שלו 320 מיליון, נמוך יחסית לאג"חים של אפריקה, כרגע ההערכה היא שללבייב יש מספיק כסף לפרוע את האג"ח ולכן הוא מתומחר כבר ב 90+, נניח שער 90 לפשטות משמע 10% בפקיעת האג"ח . ועוד 5.9% ריבית (לא צמודה) שנתית על האג"ח. סה"כ 17% בטוחים (95%) ביד, אני לא מאמין שאפריקה תפשוט רגל ,ואם זה יקרה בטח שלא על אג"ח מסכן שפוקע עוד שנה של 320 מיליון.
זו הזדמנות קניה , שאם לא היה טאואר הייתי מושקע שם.
2. אג"ח י"א - בקצרה , 500 מיליון פוקע עוד שנה וחצי (3 חודשים הבדל בלבד). מתומחר בסביבות ה 80 , 20% תשואה בשנה וחצי (כמו שביקשת), ועוד ריבית 5.1 צמודה מדד, תתן לך 27.5% .
מתומחר נמוך מדי , וכנראה בתוך 3 חודשים יגרד את שער ה 90, אין סיבה שהאג"ח הזה יהיה שונה מקודמו , מעריך סיכוי לפירעון של האג"ח ב 90%,
לדעתי הזדמנות קניה.
יש יותר ביטחון באג"ח הקודם, ואם אתה מעוניין ללכת על ממש בטוח לך על הקודם.
(כי יש כנראה עוד סיבות שבגללם האג"ח יושב רק על 80 כאשר יש לו רק עוד 1.5 שנה לפירעון שאולי אני לא רואה).
כל אלו לדעתי הזדמניות קניה, רשמתי רק דברים שאני בטוח בהם, יש לי עוד אבל כל מה שיש קצת אי ודאות ,אני מעדיף לא לרשום.
* חשוב - המניות עולות כל עוד המומנטום של הבורסה נמשך, אם תהיה תיקון לעליות שראינו לאחרונה, יהיה תיקון גם במניות האלו.
כך שאם אתה מחפש השקעה הכי בטוחה ולהחזרת ההפסד , ויש לך זמן לך על האג"ח כ"ד של אפריקה.
* זו דעה אישית שלי , תבדוק כל דבר שנאמר פה , תתייעץ עם עוד אנשים (אולי אני טועה), ותעשה מה שאתה חושב, קבל את ההמלצות אלו כרעיונות או כיווני דרך, בכל מקרה הכל על אחריותך.