-
שורט על מדד התל-בונד
הי שחקן!
שאלות בקשר למדד התל-בונד, ולשורט עליו שנמצא בתיק באתר:
מבין שהמדד מושקע ב 20 האגח"ים הקונצרנים בעלות שווי שוק הגבוהה ביותר (אינני בטוח שאני מבין לגמרי משפט זה... מה זאת אומרת שווי שוק גבוהה באגחים?)
ז"א, זה כאילו שקניתי 20 אגחים, אקבל את הקופונים בסוף התקופה, ויש דמי ניהול קטנים של בערך 0.3%.
אז זה כאילו מאוד מאוד סולידי, והרווח (היחסית צנוע) די מובטח, אלא אם כן החברות לא יכולות לעמוד בתשלום, ואז יש תספורת... נכון?
ועכשיו לשורט באתר:
מה זה אומר? למה שהמדד ירד בכלל, אם בעצם זה אוסף של הלוואות של החברות הכי גדולות בשוק? רק בגלל תספורות?
והאם השורט מתחשב בקופונים עצמם? (ז"א - האם כמשולם קופון, תעודת השורט יורדת?)
ולמה אתה מחשיב את השורט הזה כשהקעה מאוד סולידית?
אשמח לקצת יותר הסבר =)
תודה,
ניב.
-
Re: שורט על מדד התל-בונד
שחקן וחברים,
בהמשך לשאלה של ניב ולשורט בתיק המניות - יועץ השקעות המליץ לי לחשוב על קניית תעודות של מדד התל-בונד מפני שלדעתו מדד התל-בונד צפוי לתת תשואה טובה ב 2012.
אשמח לשמוע דעות נוספות.
כל עוד השורט לא יוצא מהתיק אני בכלל לא חושב על כך (מתחשב מאוד בדעתו של שחקן בעניין זה).
תודה,
גל
-
Re: שורט על מדד התל-בונד
ישנן מספר סיבות בגינן השורט באתר, ולהערכתי יועץ ההשקעות שלך שוגה:
1. אנו לפני גל תספורות אדיר במשק. גם אם ה 40 הללו ישרדו ולא יסופרו (ספק
אפ זה אפשרי) הדבר יקרין על יתר האגחים.
2. המדד בשיא כל הזמנים.
3. אם השוק יפול, הציבור יברח ויפדה את הקרנות המעורבות והאגחים יפגעו. אם יעלה,
יעבירו את הכסף מהסולידי לספקולטיבי וגם אז האגחים יפגעו.
4. תשואה אלטרנטיבית - אם אני צריך לבחור בין זה ש IDB תשלם ובין זה שפורטוגל (קרי,
האיחוד) תשלם באותה רמת סיכון (תשואה) אני מעדיף אגח מדינה. לפחות שם אני תלוי באיחוד
ולא בהחלטת דירטוריון.
-
שחקן שלום.
הייתי מבקש קצת הבהרות בנושא שבנדון.
הרי עברה כמעט שנה מאז ההמלצה ומה שקרה ששורט תל בונד 40 ירד כ-12%.
הרכב המדד (תל בונד 40) התחדש מקצת כאשר נכנסו לתל בונד אג"ח חדשות עם תשואות יותר אטרקטיביות.
כך או כך הפסד בהשקעה זו ("סולידית" כפי שהוגדרה) הגיע כבר לדו-ספרתי (12%-)!
מה צפוי לדעתך להתרחש בתל בונדים במציאות שלנו (בפרקטיקה ולא בתיאוריה).
שים לב למה שכותבים היום ב"The Marker
"יש עוד הרבה בשר באג"ח הקונצרני", אומר ירון דייגי, מנכ"ל קרנות הנאמנות של פסגות, "הריבית תמשיך להיות נמוכה ומצב החברות ממשיך להיות טוב, רובם הרי יחזירו את החוב. השוק הקונצרני בישראל הוא השוק הכי מעניין שיש בעולם, מה עוד שהוא מעניק הגנה מפני אינפלציה מה שלא קיים בחו"ל".
עקרונית (באופן תיאורתי) אני כן מבין ומסכים שתל בונדים קרובים לבועה אבל השוק הנוכחי מתנהג אחרת ונראה לי השקעה סולידית דווקא בתנאי השוק הזה הייתה הפוכה כאשר היה כדאי לרכוש תל בונדים (לונג) אז בינואר 2012 ולהרוויח 12%.
כנראה משהו התפספס כאן בגישה.
האם במצב המעוות הנוכחי היה נכון יותר לפחות לא להילחם במגמה?
האם כדאי להישאר צודק (שורט על בתל בונדים) או בכל זאת עדיף להיות פרקטי וחכם (ופשוט לא לגעת בתל בונדים במצב מורכב שכזה)?
בברכה,
יגאל.