מישהו יודע למה האגח כבר זמן מה חוטף ?
בכללי אני יודע שהחברה הזו מכרה בשנים האחרונות
פרוייקטים כמו לחמניות . הכל SOLD OUT .
מה הסיבה שאין אמון בהחזר ההאגחים ?
Printable View
מישהו יודע למה האגח כבר זמן מה חוטף ?
בכללי אני יודע שהחברה הזו מכרה בשנים האחרונות
פרוייקטים כמו לחמניות . הכל SOLD OUT .
מה הסיבה שאין אמון בהחזר ההאגחים ?
למכור הרבה לא אומר להרוויח הרבה. במהלך שנה אחרונה רק רבעון אחת חברה הצליחה לסיים ברווח. לפי שיטת IFRS חברה מכירה בהכנסות בעת מסירת הדירה כך שכל המסירות עד עכשיו לא תורגמו לרווח. ועכשיו אנו נכנסנו לתקופה קצת יותר קשה גם לכלכלה וגם לשוק הנדלן. בתקופת המשברים הראשונים לחתוף זה חברות נדלן ואחזקה (וגם פיננסים). כך בשילוב של נטיה ברורה לצמצום סיכונים אפקט מאוד הגיוני.
דווקא בגלל הסיבה שציינת התשובה צריכה להיות הפוכה.
הרווח עוד לא הוכר - מה שאומר שלמרות שייתכן כי התקופה הקרובה תיהיה בעייתית הדבר יבוא לידי ביטוי בדוחות של עוד שנתיים-שלוש ולא כעת, דווקא בשנתיים הקרובות צריך להיות דבר הפוך - הדוחות צריכים להיות נהדרים.
כמו כן מדובר פה על אגח ולא מנייה - אגח צריך להיות צופה תזרים/יכולת תשלום בעוד מנייה צופה עתיד (ואז אולי ניתן לטעון לשוק מספיק משוכלל שלא מתייחס לנתוני הדוחות בגלל ההבנה כי מגיעים בשנתיים איחור).
נכון ,אבל גם עד היום גינדי מכרו וכבר מסרו.עם זאת נכון להיום כל המכירות ומסירות עדיין לא באות לידי ביטוי בדוחות.בהחלט יתכן שעוד שנה +- נראה גם ביטוי בדוחותציטוט:
פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
היי אלון ,
אז אני מבין מהתגובה שלך שאולי כדאי להגדיל אחזקות ?
אני מדבר על העקרון ולא על החברה - שכן לא בדקתי את נתוניהם, אך דירות שנמכרו בשנתיים האחרונות ימסרו ב- 2012-2013 לכל המוקדם, כך שלפחות על פי עקרון זה רווחי השיא צריכים להיות בעתיד.
כתבתי בעבר על כך שדווקא בחברות הנדלן, בגלל המצב המתואר, יש מידע עדיף לגבי ביצועי עתיד.
אך פה נכנס כבר משהו מסובך יותר - שכן בניגוד למניות שמתייחסות לביצועים, המשקיע באג"ח צריך להסתכל על יכולת החזר - כלומר תזרים עתידי, והתזרים עצמו כן יכול להיות בעייתי כי התזרים העתידי תלוי הרבה במכירות העתידיות ולא במה שנעשה עד כה.
כך שהניתוח הרגיל לגבי כל אגח תופס גם כאן...