שוקת רחבה דצמבר - דיונים ופרשנויות
בשוקת נובמבר, החלטתי ללכת קצת יותר אמיץ מבחינת קירבה לסטרייק, ועל כמויות יותר קטנות. ניסיתי להתמקד באופציות של 400-500 ש"ח יחידה, ולא אלו של ה 150. אולי זה כבר לא שוקת רחבה, אלא יותר שוקת בינונית.
ההנחה ברקע היא שלמרות הימים הסוערים, בסופו של דבר, אחרי הירידה הגדולה שהייתה באוגוסט, עדיין מסתובבים באותה סביבה.
למרות שנשארתי לשבוע הפקיעה (אבל לא לפקיעה עצמה), עדיין היה חודש טוב, שהצליח להתגבר על ירידה של 12% בין הפקיעות.
הנחות והימורים:
אני מהמר באופן מוחלט, שאחרי ירידה כל כך משמעותית, הסיכוי לתיקון כלשהו די גדול, גם אם זמני.
כמו כן, אני מהמר שהסיכוי לירידה של עוד 12% החודש לא גדולה. מרקל פה, סרקוזי שם, ואיזה קמצוץ ברננקי, וימצא התרוץ לעצור את הירידה.
בהתאם לזאת פתחתי כרגע מ 900 ומטה. לא מוגן כרגע. וגם לא הרבה יחידות. רק התחלה.
אם יהיה תיקון כלשהו, אני אקנה את ההגנות קצת יותר בזול. ואם לא אז שיט. אבל בלי פאניקה.
עדיין לא פתחתי למעלה, כי לא מתחשק לי לפתוח ב C1130, רק כדי לראות בעוד יומיים את המדד מתקן ל 1090 (ושיבוא מישהו ויגיד לי שזה לא יכול להיות....)
אז זהו. מקווה להצליח להוציא כמה ג'ובות מדצמבר.
בהצלחה לכולם!
Re: שוקת רחבה דצמבר - דיונים ופרשנויות
בהצלחה.
תוכל לצרף זירוסם?
לדעתי לפתוח P900 פתוח בלי לפתוח C1130 או C1140 זה לא נכון,
כי כיוון השוק לא צריך להיות ברור מאליו.
לדעתי צריך לעבוד בשוקת לא על מזל אלא על השחיקה באופציות הרחוקות הנשחקות גם בעליות או ירידות מינוריות.
אם יש ירידה חזקה צריך לתקן בו ביום, או לפחות יש הגנה בצורת שחיקה מסיבית של הצד שכנגד.
כך הרווח הוא גם בעמידה במקום וגם בירידה או עליה של עד אחוז אולי אפילו אחוז וחצי.
אם יש תנועה תוך יומית חזקה, אז גם באמצע היום יש לתקן ולשמור כל הזמן על איזון.
אני נותן יותר לכיוון השלילי מאשר החיובי.
הסכנה להתעורר לבקר של 10% או 8% למטה.
וגם זו מתמעטת כאשר יש צד כתוב של קולים.
זו השוקת שלי שנפתחה לפני שבוע.
http://www.zerosum.co.il/Users/2901/Pos ... Show/18812
בנתיים ההימור שלי לא נכון.
אבל:
אנחנו נמצאים עכשיו ביום העשירי הרצוף של הירידות. וירידות לא קלות. לדעתי, צפוייה חתיכת קפיצה חזרה, ולו רק מהפן הטכני. ולכן, דרושה גם זהירות בצד העליון.
ואני רוצה לצטט ראיון מעניין מאד שהיה בגל"צ עם יעקב שיינין (שאני מחזיק ממנו הרבה יותר מהרבה פרשנים). ועיקרי הדברים הם כך:
במשבר יש להפריד את הצד הפסיכולוגי רגשי לבין הצד הכלכלי אוביקטיבי. מהצד האוביקטיבי, כלכלת אירופה יכולה להתגבר על המשבר. 135% גרעון מהתוצר כפי שיש לאיטליה, זה רחוק מאד מלהיות סוף העולם. גם ישראל הייתה במצב כזה בתחילת שנות ה 90, וכיום הגרעון הוא 70%. מהצד הכלכלי, לקיומו של גוש הארו יש הרבה מאד יתרונות שלא יוותרו עליהם. פירוק גוש האירו לא יביא לביטול החובות של המדינות, והאינטרס המוחלט של גוש האירו זה להמשיך ולהתקיים.
גרמניה, כמבוגר האחראי תמשיך לעשות את מה שהיא עושה עכשיו, ולהביא לסדר את המדינות הסוררות. בסופו של דבר, המדינות הסוררות מתיישרות בדיוק לפי הדרישות של גרמניה. כך למשל יוון, אשר ניסתה לעשות שירירים, בסופו של דבר מקיימת בדיוק את מצוותיה של גרמניה.
בסיס הכלכלה האירופאית הוא טוב. יש להם בעיה של הזקנות האוכלוסיה, אך הכלכלה עצמה היא כלכלה יצרנית וטובה. וכן היא תתגבר על המשבר. ועם כל הכבוד, האירו הוא עדיין המטבע השני בחוזקו בעולם.
הירידה בפעילות הכלכלית בישראל, בכלל לא נובעת מהבעיות האירופאית. הירידה
ביצוא
נובעת בעיקר מחמש שנות שקל חזק, שהרג באופן סיסטמטי את הכדאיות לייצר וליצא מישראל.
מה שכן, ההיסטוריה של אירופה מראה שאירופה לא תמיד התנהגה באופן רציונלי (עיינו ערך מלחמות העולם). וזה החשש העיקרי.
ואני רוצה עכשיו לחזור לדעה האישית שלי:
יש המון כסף בחוץ שרוצה להכנס. בדיוק כמו באוקטובר. ברגע שתהיה תחושה שהגענו לשפל, ויתחילו עליות, הן יכולות להגיע בעוצמה חזקה מאד מאד. ולכן, צריך להיזהר מאד למעלה.
כבר יש כותרות בגלובס על תוכנית חדשה של גרמנה וצרפת. ואחרי 10 ימי ירידות רצופות, עשוי להשתחרר חתיכת קפיץ מתוח כלפי מעלה.
ועוד משהו. הרבה ביקורת הושמעה על נגיד בנק ישראל, שקנה דולרים כמו משוגע (העלה את יתרות המדינה מ 20 מיליארד דולר ל 70 מיליארד דולר). ואני רוצה לאמר כאן שאני שמח מאד על הצעדים שהוא עשה. קודם כל, מהבחינה החשבונית, כרגע ההשקעה הזו ברווח. כמו כן, יתכן שללא הצעדים הללו, הדולר היה הרבה יותר נמוך והפגיעה
ביצוא
הרבה יותר קשה. ובסופו של דבר, אין ספק שלשבת על 70 מיליארד דולר, כאשר העולם בחוץ סוער ורוגש, זה הרבה יותר טוב מאשר לשבת על 20 מיליארד.
דמי כיס תודה על הבאת הדברים,
בהחלט מעוררים למחשבה מחודשת מהפניקה.
לא הבנתי כיצד צדקת אם פתחת פוטים 900 ומטה?
היום אתה בהפסד , או אולי אתה מתכוון שאתה מעריך שבשל דברי שיינין אז צדקת,
ונראה זאת בהמשך?
לי הלך לא טוב היום.
ניסיתי לפתוח אסט' של שחקן, מכרתי פוטים והתחילה צניחה,
יצאתי בהפסד של כמה מאות ש"ח,
השוקת גם הפסידה מעט, מכרתי בינתיים עוד 5 יחידות של C1140 ב-160 ש"ח
גם בשל העליה בסטייה וגם כי הפוטים שלי התנפחו והקולים הצטמקו.
עדין ברווח של כ-5K מקווה שבסוף היום יעלה.
דוד, אני לא יודע אם צדקתי או לא כרגע. אי אפשר למדוד את הביצועים ברמה היומית. ברור שכרגע הפתיחה שלי בהפסד. אבל לך תדע מה יהיה בהמשך השבוע.
בינתיים לא הולך טוב.
דילגתי את ה-5 פוטים 870 ל-830 בהפסד
מכרתי את ה-C1230 ב-7 ש"ח רווח גדול
מכרתי עוד 10 C1140 במחיר ממוצע 153 ש"ח
מכרתי 5 יחידות C1130 במחיר -195 ש"ח
נקווה שאם תבואנה עליות תרד הסטייה,
כרגע יש הפסד היום לא קטן, נראה בסוף יום.
כמו שכתוב באחד מהספרים הגדולים שנכתבו אין פעם (ומי שלא יודע מה הספר, שילך להתבייש בפינה): Don't panic.
870 רחוק והחודש עוד ארוך. עדיף לשים את הידיים בכיסים. לא צריך שיהיה על העכבר.
לפי התאוריה (הלא מוכחת) שלי, הבורסה בת"א חוזה לא רע את מה שהולך להיות בעולם.
לפי זה, המשקיעים בארץ מריחים תיקון משמעותי, ולא רוצים להפסיד אותו. מכאן העליות.
אולי זה השמועות על ה 600 מיליארד ארו שילכו לאיטליה. אולי זה המשך הרומן של הצמד מרקוזי.
בקיצור, זהירות למעלה!
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אולי זה המשך הרומן של הצמד מרקוזי.