-
מה לעשות עם כיל?
שחקן שלום!
בסקירותיך בתקופה האחרונה התחייסת לא פעם לכיל ולשוק הדשנים בכלל.
אמרת שכיל מניה שיכולה להיות מאוד מעניינת אבל לא כרגע.
למה הכוונה "מניה מעניינת" ומה אתה מייעץ לי לעשות איתה כרגע?
למכור בכל מחיר או לחכות עד יעבור זעם?
במידה ותאמר למכור אשמח אם תייעץ לי על מניה שתוכל להחזיר לי את ההפסד (כ20 אחוז)
בטווח של עד מספר חודשים.
תודה מראש!
-
Re: מה לעשות עם כיל?
"מאוד מעניינת"- מניה עם פוטניצאל לטווח הבינוני/רחוק.
הכל תלוי באורך הנשימה, אם יש לך- עדיף להישאר,אפשר לומר שבזמן הקרוב יהיו רעידות נוספות במניה ונחזה בירידות נוספות.
אבל באותה נשימה, אין ספק שמדובר במניה מצוינת,בעלת בסיס כלכלי רחב.כאשר התנאים בשוק ישתנו, גם מצב המניה ישתנה.
לגילוי הנאות-אני במצב דומה לשלך,כאשר ארגיש שהמנייה מיצתה את הירידות,אחזק את התיק במניה
-
מציע לכם לקרוא את הסקירה האחרונה של שחקן (אם לא עשיתם כך), בסקירתו הוא מתייחס בפורטרוט למניה ולשוק הדשנים.
תשווה את ה- stop loss שהגדרת לעצמך מול הסקירה של שחקן ותקבל החלטה.
גילוי נאות -
אני הייתי מושקע במניה עד לפני שלושה שבועות ובהמלצתו של שחקן (איש קדוש) יצאתי מהמניה כי אני גם מאמין שהמניה עוד תיפול, יותר מידי דברים קרו בתקופה האחרונה במניה ובשוק הדשנים כדי להישאר בה בטווח הקצר (הפסקת הרכש, חוזה של הרוסים וכ"ו).
התחושות במניה כעת מזכירות לי קצת את מה שהיה לה לפני מספר חודשים כשהיא ירדה לא מעט.
אני מבין אותך, גם אני אוהב את המניה הזו ואני מושקע בה כבר שנים (יוצא נכנס)
-
בבסיס הניתוח של מניית כיל עומד פרמטר אחד מרכזי - והוא המחיר שצרכניות האשלג הגדולות מוכנות לשלם עליו , כל ההיבטים האחרים על כך שזאת חברה "רצינית" ו "כבדה" לא רלוונטים לגביה בתקופה הזאת . כך שמי שמאמין שמחירי הסחורות (ואני בניהם) הולכים לעלות בטווח הבינוני ומעלה , יכול לקנות את מניית כיל ויכול להיות בטוח שיקבל תשואה עודפת על רוב הסקטורים האחרים.
-
אלרון שלום!
נכון שההערכות הן שמחירי הסחורות יעלו בטווח הבינוני והרחוק, אבל מנסיון העבר לא בטוח שגם מחירי הדשנים יעלו כמותם וזאת בעיקר מפני שההיצע של הדשנים (בניגוד להיצע של רוב הסחורות האחרות) עומד לעלות בצורה משמעותית בשנים הקרובות. הרבה מפעלים קיימים נמצאים בימים אילו בעבודות הרחבה משמעותיות, שלא להזכיר את הסינים שמקימים תשלובת שלימה.
כבר היינו בתקופה שמחירי הסחורות ירדו ואילו מחירי הדשנים עלו ולהפך.