במיוחד למשפט הזה שלא היה ברור ("יופתעו" מה הכוונה?) "אני אישית מאמין שכן, אך אני מאמין ביכולת של כור כחברה להתאושש וכי עוד המשקיעים "יופתעו" מכך בהמשך."
תודה לך
Printable View
במיוחד למשפט הזה שלא היה ברור ("יופתעו" מה הכוונה?) "אני אישית מאמין שכן, אך אני מאמין ביכולת של כור כחברה להתאושש וכי עוד המשקיעים "יופתעו" מכך בהמשך."
תודה לך
כרגע כור מתומחרת בחסר ביחס להחזקותיה שכן השוק מתמחר (אולי בצדק) המשך ירידה במניות קרדיט סוויץ והבעיה שהדבר יכול לגרור מצד המלווים - מה שאכן מסכן את כור.
לעומת זאת צריך לזכור כי כל תקופה (גם של עליות וגם של ירידות) בסופו של דבר מגיע לסופה. השאלה היא לא אם זה יקרה אלא האם כור תוכל לשרוד את המשבר (וזאת השאלה למעשה תמיד מול השקעות מסוג זה).
אני מאמין כי עסקת מכתשים אגן תצא לפועל בסופו של דבר. לפיכך 37% מ-1.2 מיאלרד דולר צריכים לזרום לקופתה של כור. נוסיף לכך את 700 מיליון השקלים שכבר יושבים בקופתה ואנו רואים כי לחברה נזילות גבוהה מאוד (אף מעבר למה שהיה ערב המשבר הקודם).
אז נכון שכור כחברה נמצאת בבעיה (שלא תבין לא נכון יש כן סיכון), אך בגלל שאנו נמצאים בתוך משבר נוסף, אותה נזילות יכולה לשמש את כור פעם נוספת לגרוף רווח הוני לא מבוטל מההתאוששות.
כעת השאלה היא כפולה -
האם צודקים רואי השחורות באומרם כי השוק בדרך לנפילה נוספת של 30%? ואף אם כן - האם הנהלת כור תצליח להימנע מכניסה מוקדמת!
והאם השוק יתאושש מספיק מהר אך לא מהר מדי? לא מהר מדי בשביל שיכולו לנצל קופת המזומנים בשביל להנות מהעליות ולא שוק מדשדש/יורד לאורך זמן ארוך (קיימת אפשרות לכניסה למיתון עולמי) כך שההשקעות שיבוצעו לא ישאו פרי.
כמובן שאין בכך הבטחות וכן יש בכור סיכון לא קטן. בסופו של דבר לאחר מכירת מכתשים אגן תשאר החברה עם אחזקה אחת משמעותית וקופת מזומנים - כך שהרבה תלוי במה יקרה עם אותה השקעה ומה תעשה כור עם אותה קופה.
ייתכן שאני אופטימי מדי, אך אני מאמין כי כמו שראינו את הירידות של 2008 נמקחות לחלוטין ב- 2009, אני מאמין כי עד סוף 2012 תחילת 2013 נראה התאוששות בשווקים העולמיים (אפילו אם תיהיה גלישה נוספת מטה), אך אין בכך הבטחה...
ובאותו הנושא - מכיוון שאנו כאן בפורום אגח, החדד עוד נקודה אחת.
הציטוט נלקח מהצאט מתוך שיחה גדולה על השקעה במניות מול השקעה באגח, כאשר הדגש היה על אגח החברה והחברות הנוספות המזוהות עם דנקנר (בדגש על האגחים של - כור, דיסקונט השקעות ו-איי. די. בי.). אותם אגחים שספגו ירידות חדות והגיעו לתשואות דו ספרתיות.
דווקא באגחים (ולא במניות) לדעתי שי סיכון נמוך עם יכולת תשואה גבוהה, במיוחד אם נבודד לרגע את האגחים של כור מהאגחים של החברות האחרות המוזכרות למעלה שכן - דיסקונט השקעות ו-איי. די. בי. אינן כור ויש להם אחזקות מגוונות, מרביתם מניבות תזרים חיובי יציב, כך שפרעון התשלומים לא צריך להוות בעיה.
לדעתי אנו נראה את האגחים הנ"ל חוזרים להיסחר במחירים גבוהים ותשואות נמוכות תוך מספר חודשים ואף אם אכן יהיה גלישה למשבר נוסף ומחירם ייחתך, יבוצעו התשלומים ובעתיד גם מחירם יחזור ויעלה - ולכן במחירים נוכחיים אני רואה בהם פוטנציאל רווח הוני לא מבוטל, אך זו דעתי בלבד ואין לראות בכך המלצה להשקעה - שכן כמו תמיד - נדרש להתאים את ההשקעה למשקיע ולא להפך...
תודה אלון
ציטוט מהודעה לפני שלש שנים. לדבריו עדיין נישאר תקווה עד סוף 2012.
או שלא לקח בחשבון הצרות הנוספות עם סלקום.
ולצטט ממה שאמר יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת אילון (עיתון דה מרקר): "המשקיעים מסתכלים על הירידה החדה בקרדיט סוויס, אבל על כל שקל שמחקה האחזקה בקרדיט סוויס, סלקום מחקה שניים"
הי Johnny,
ראשית, אין קשר בין כור לסלקום, למעט הקישור הפסיכולוגי בין חברות IDB.
כור נסחרת עדיין בחסר נוראי, אך העובדה שהיא כנראה תמוזג לתוך דסק"ש בעתיד הקרוב והירידה החדה בקרדיט סוויס, גוזרת לה שווי שער של כ-4800 (כיום).
האמת - קניתי לא מעט בשער 4000, אך יש להבין שיש סיכונים לא מעטים עד המיזוג (שווקים סוערים). יש כאלה שמאמינים שגם המיזוג עצמו מוטל בספק - אך אני איני נותן לכך משקל אמיתי. דנקנר ישלם כל פרמייה נדרשת שהרי בכסף הזה יוכל לקנות אגחי של עצמו באחוזים ניכרים מהפארי.
בברכה,