מדווחים על התעוררות במכירת דירות יוקרה בירושלים, הכוונה לפרויקט משרד החוץ, עוד דלק לטיסה.
Printable View
מדווחים על התעוררות במכירת דירות יוקרה בירושלים, הכוונה לפרויקט משרד החוץ, עוד דלק לטיסה.
לפני מספר ימים הודיעו על מו"מ למכירת זכויות בפרויקט במשרד החוץ שיגרום להפסד רווחי הון משמעותיים, זוהי הודעה רעה לבעלי המניות אך מאידך זוהי הודעה טובה לבעלי האג"ח, כל מימוש נכס (גם אם בהפסד)יעזור כמובן בתשלומי האג"ח ונראה שהחברה עושה כל מאמץ לשלם. ניתן לראות שהאג"חים עולים בימים שאחרי ההודעה והתשואות עדיין בשמיים (במיוחד סידרה 3 / 6 ). לבחינתכם. בהצלחה.
עוד הודעה משמעותית היום על עיסקה בסך 82 מיליון ש"ח, לאחרונה עיסקאות לטובת תזרים ב 180 מיליון, משמעותי ביותר ונותן תחושת ביטחון שהחברה תשלם האג"חים, אף שעלו יפה לאחרונה עדיין בתשואות גבוהות נמצאים אג"חים 3 / 6 שלהם מח"מ די קצר. יש בשני אג"חים אלה להערכתי פוטנציאל לרווח משמעותי בזמן קצר. קראו ההודעה באתר הבורסה, שיקלו והחליטו. בהצלחה.
ראם שלום,
קודם כל, רואים שיש לך ידע גדול מאוד לגבי האגחים הקונצרניים, וטוב לדעת שיש כאן מישהו שדיי מבין באגחים מסוכנות,
לגבי ב. יאיר אתה צודק במאה אחוז! אני גם מחזיק באגח ב. יאיר 6 משער דיי נמוך (47 אג') ועדיין לא משחרר אותה, היום יום האקס שלה, נראה לי שהיא יכולה להגיע לסביבות 100 אג', ואז אני ישחרר.
דרך אגב, תגיד יש לך מושג לגבי ההצעה שגלובוס מקס שיחררו? האם זה אומר שהם לא ישלמו?
לפי דעתי הם מנסים להפחיד את בעלי האגח, שימכרו להם בזול..נתנו הצעת רכש לפי 47 אג', כשהמחיר שלה נסחר סביב 56 אג'...
האמת גם ב-47 אני אהיה ברווח עם תשואה מאוד יפה אבל, לפי מה שאני יודע לחברה יש כסף לשלם, ואני לא רואה מדוע אני אמור למכור לה בזול, מה עוד שלא בטוח האגח לא תעלה בהמשך הדרך עוד.
אני אשמח לשמוע את תגובתך.
לרונן. ראשית תודה. אינני "מומחה" לכל האג"חים, אני אוסף מידע ומנתח את אלה שנראים לי ומשתף את הפורום בנתונים ובמסקנות. לגבי גלובוס מקס הדבר היחיד שברור ואותו אתה יודע שהחברה במצב קשה מאוד, הם קיבלו קצת חמצן בכספים שקיבלו בעזיבת הקניון בראשון,העתיד לא ברור לי לגביהם. לגבי ב.יאיר, שים לב שיום האקס היום הוא רק לריבית חצי שנתית של אג"ח 6 (3% צמוד למדד), המבחן האמיתי הוא בחודש הבא לתשלום קרן ראשון לאג"ח 3 ( 12 מיליון מתוך 90 מיליון)והיותר משמעותי במרץ 2010 לתשלום חצי מהקרן של אג"ח 6 (בערך 70 מיליון מתוך 140). ממהלכי החברה האחרונים שפירטתי, מכירות ב 180 מיליון ש"ח (ניתן לקרוא ההודעות באתר הבורסה, צריך לשים לב שזו אופציה ודרוש אישור הבנקים)אני מסיק שהחברה עושה מאמץ לתשלום האג"חים, ראוי לציין שלחברה יש הרבה חובות לבנקים והם קודמים לאג"חים, אך מה עוד נותן לי ביטחון? בחודש מאי שילמו בערך 30 מיליון ש"ח לאג"ח 5 וזאת ע"י אשראי בנקאי (לצורך זה שיעבדו מניות החברה לבנק), ואם הבנק הסכים לתת 30 מיליון תמורת שיעבוד מניות אז בעיני זה חיובי ביותר. כמובן שמי שנכנס לאג"ח שהיום התשואה שלו בערך 40% לוקח סיכון (זו התשואה לאג"חים 3 / 6 )אבל כדי להרוויח לוקחים סיכון. והסיכון צריך להיות מחושב. כי מי שלא רוצה להסתכן יכול לקנות למשל גליל שנותן 1% לשנה צמוד למדד או קונצרני מדורג גבוה עם בטחונות שנותן 3% צמוד וכו'. בהצלחה לך ולשאר הקוראים.