האם טאו הולכת להסדר דיפרנציאלי?
לפי פרסומים בביזפורטל שוקל בן דוב הסדר שיכלול תספורת חלקית ביחס למחיר הקניה של האגח:
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=278614
הסדר שכזה יטיב עם מחזיקי האגח המקוריים ועם אלו שקנו אותו במחיר גבוה ויפגע בספקולנטים שנכנסו במחיר נמוך.
מעניין האם הדבר חוקי (אם כן, מדוע לא להחליט למשל כלל לא לשלם למי שקנה בשבוע האחרון (גם לזה כנראה יהיה רוב)? איפה עובר הגבול?).
Re: האם טאו הולכת להסדר דיפרנציאלי?
עד כמה שאני מבין זה לא חוקי, ואם זה חוקי ראוי שזה לא יהיה חוקי.
זה נראה לי כמו ספין תקשורתי וזהו, כך בן דוב יכל להגיד ניסיתי להציל את הפנסיונירים ולא לצ'פר את הספקולנטים אבל בית המשפט לא נותן לי. למעשה עכשיו שאני חושב על זה בן דוב בטח יודע שהרוב המוחלט של הבעלים של האגחים קנה אותם במחיר לא רחוק ממה שהם עכשיו (נאמר 20% למעלה ?) ואז הכל הבטחות באוויר בכל מקרה
בנוסף זה שטויות כי נגיד שסבתא שלי קנתה את האגח בהנפקה ואחרי שהוא ירד ב50% היא מכרה אז למה שבן דוב לא יפצה אותה על ההפרש?
אם יש הסדר כזה אני תולעת משי, ומשנה את החתימה שלי בהתאם.
אני דווקא חושב שזה כן יכול להיות חוקי.
את הכסף / נכסים של טאו מחוייבים לחלק בצורה שווה בין מחזיקי אג"ח ללא תלות במחיר הקניה.
את הכסף שבן דוב יזרים מעבר להתחייבויותיו הנוכחיות, הוא יכול (לדעתי) לתת למי שהוא רוצה (אין לו כל חובה חוקית להיות שיוויוני בשום צורה).
יתכן שאני טועה, אשמח אם לירן יוכל להביע את דעתו.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי elade
עד כמה שאני מבין זה לא חוקי, ואם זה חוקי ראוי שזה לא יהיה חוקי.
זה נראה לי כמו ספין תקשורתי וזהו, כך בן דוב יכל להגיד ניסיתי להציל את הפנסיונירים ולא לצ'פר את הספקולנטים אבל בית המשפט לא נותן לי. למעשה עכשיו שאני חושב על זה בן דוב בטח יודע שהרוב המוחלט של הבעלים של האגחים קנה אותם במחיר לא רחוק ממה שהם עכשיו (נאמר 20% למעלה ?) ואז הכל הבטחות באוויר בכל מקרה
בנוסף זה שטויות כי נגיד שסבתא שלי קנתה את האגח בהנפקה ואחרי שהוא ירד ב50% היא מכרה אז למה שבן דוב לא יפצה אותה על ההפרש?
אם יש הסדר כזה אני תולעת משי, ומשנה את החתימה שלי בהתאם.
לא נראה לי סביר שהוא יבקש מכל בנק ובית השקעות תצהיר של מתי כל אחד קנה ולפי זה יעשה לו העברה לעו"ש.
זה נראה לי כל כך לא סביר, שאני מוכל להתערב איתך (אבל לא עם כל האתר) על פיצה שלא יהיה תשלם דיפרינציאלי לפי שער קניה.
מרים ת'כפפה?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי elade
לא נראה לי סביר שהוא יבקש מכל בנק ובית השקעות תצהיר של מתי כל אחד קנה ולפי זה יעשה לו העברה לעו"ש.
זה נראה לי כל כך לא סביר, שאני מוכל להתערב איתך (אבל לא עם כל האתר) על פיצה שלא יהיה תשלם דיפרינציאלי לפי שער קניה.
מרים ת'כפפה?
למקרה שזה לא היה ברור- אני לא מאמין שהסדר כזה יכול לצאת לפועל, אתה פשוט דיברת על החוקיות של הסכם שכזה, וזה דווקא לדעתי אפשרי באופן תאורטי..
ציטוט:
פורסם במקור על ידי elade
מרים ת'כפפה?
אני הייתי משלם את הפיצה ולא מעניין אותי מה התוצאה הוא לא שווה הנוכל הזה אפי' הרוטב של הפיצה לעשות ממנו עניין
יש כאן עניין עקרוני שלא ראיתי באף מקום.
מעולם לא ראיתי שהיה משמעות לתאריך קנייה של משהו. עד היום, תמיד בבורסה, הזכויות/והחובות של נייר מסויים, זהים באם קנו אותם לפני 10 שנים, ובאים לפני 5 דקות.
האם ניתן לשלם חשבונות של אורנ'ג באגרות חוב של טאו ?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
כמובן של"ספקולנטים" (כלשון הכתבה) יכול להיות אינטרס להתנגד להסדר.
נניח כי א' רכש אג"ח טאו במחיר של 45 אג' לע.נ. לפני שנה.
כעת מוצע הסדר חוב בו א' צפוי לקבל כ50 אג' (לפי הכתבה, לי יש ספק רב אם השווי אכן יגיע ל50 אג'), בעוד שמשקיעים שרכשו במחירים גבוהים יותר אמורים לקבל פיצוי מבן דוב.
א' מיודענו יודע שבן דוב מוכן לשלם סכום מסויים מכיסו על מנת לנסות ולשמור על מוניטין שיאפשר לו לגייס כספים בעתיד משוק ההון.
מדוע על א' להסכים כי סכום זה ילך ברובו למוסדיים שרכשו את האגח בהנפקה (ולמשקיעים שרכשו אותו במחירים גבוהים יותר)? הרי עדיף לו לנסות לקבל נתח כמה שיותר גדול לעצמו ולשאוף להסכם שיוויני (הרי הסיבה שנכנסים לאג"ח ב45 אג' לרוב היא לנסות להרוויח מההסדר, ולא מציפיה לתשלום מלא של הפארי).
הסדר כזה מוציא את כל הטעם מהשקעות באגח זבל.
ג.נ
לא מחזיק אגח טאו.