הגיגים על כתיבת אוכף, וכתיבה בכלל.
פנה אלי מישהו נחמד בפרטי, עם השגה כלשהי. נניח נכתב אוכף מוגן. והמדד ברח לאחד הצדדים. האם נכון יהיה לסגור את הצד המרוויח. נראה שהתשובה לזה די פשוטה. בטוח שכדאי לסגור את אופציה המכורה. לגבי הקנויה, אם ערכה נמוך מאד, אפשר להשאיר אותה, וכך להמר על רווח נוסף תלוי בכיוון. אם יהיה היפוך מגמה, יש מצב להרוויח יפה.
אבל כמובן שהשאלה הייתה יותר, מה לעשות בצד המפסיד. עלה רעיון, למכור את ההגנה (שהרוויחה), ולהשאר עם האופציה המכורה, ולקוות לשינוי מגמה. שהרי האופציה כבר די עמוק בכסף. זאת אומרת שההפסד שיש בה לכל 10 נקודות פחות מ 1000 ש"ח. ואילו אם המגמה תתהפך, הרי שהאוכף יינצל.
בואו נניח, שהצד המפסיד של האוכף בנוי מאופציה מכורה של C1220. והמגמה, כמו היום, היא עליות. מרגע המכירה של ההגנה (שהרוויחה), נמצאים עם אופציה מכורה חשופה, ולכן זהו הימור מוחלט על ירידות. עכשי, נשחק קצת עם מספרים. עלות האופציה 4300 ש"ח. עליה של המדד בעוד 20 נקודות, תעשה נזק של 1600 ש"ח ליחידה. ירידה של המדד ב 20 נקודות תביא רווח של 1500 ש"ח (למעשה רווח קטן יותר, כי הסטיה תעלה). בואו ניקח את אותה רמת סיכון. זאת אומרת הפסד של 1600 ש"ח על 20 נקודות.
נראה שעדיף יהיה (במיוחד במרחק כזה מהפקיעה), לסגור את האופציה המפסידה לגמרי, ולקנות נניח 5 יחידות של P1290 במחיר של 510 ש"ח היחידה. אם המדד יעלה 20 נקודות, הערך של האופציות האלו ירד לאזור ה 210 ש"ח ליחידה. הפסד של 300 ש"ח ליחידה, או סה"כ 1500 ש"ח. אותו הסיכון כמו קודם. אבל אם המדד יורד ב 20 נקודות, הרי שכל יחידה תגיע למחיר של 1100 ש"ח ליחידה (או יותר בגלל עליה בסטיה). מה שנותן לי רווח של 3000 ש"ח. רווח כפול מהרווח שמקבלים עם האופציה המכורה, ועם אותו סיכון על 20 נקודות. על 30 נקודות, הסיכון הרבה יותר נמוך.
עכשיו, אני לא בא להטיף לקניית אופציות חשופות. אבל קניה של אופציה היא לא מילה גסה, אם מישהו רוצה להמר באופן מוחלט על כיוון. כי נשאלת השאלה למה בכלל למכור אופציות. מכירה של אופציות מטרתה (היחידה כמו שאני רואה) להרוויח שחיקה (זמן או סטיה). תמיד כשנמכור, נהיה מעוניינים שהאופציה המכורה תהיה מחוץ לכסף ושערכה ישחק עם הזמן. לפעמים משתמשים בכסף על מנת לממן קניה כלשהי, ולפעמים למען הרווח על השחיקה עצמה. אבל תמיד אם רוצים להרוויח מכיוון, הרווח הטוב ביותר יגיע מהאופציה הקנויה. (במיוחד אם האופציה הקנויה נמכרה מחוץ לכסף ונכנסה לכסף.)
Re: הגיגים על כתיבת אוכף, וכתיבה בכלל.
הרעיון לא רע אבל מתאים למצבי עולם מסוימים בלבד - ומה יקרה אם המדד אמנם ירד 20 נקודות אבל לאט, והטטא, אוי הטטא, מה שהיא תעשה לקנויות....
לדעתי (לא סותר את שכתב דמ"כ) כתיבות בכלל ואוכף בפרט צריך לבצע עם חלק בלבד מהבטחונות ולהשאיר הרבה לתיקונים.
אני נוהג לבצע עם 1/3 עד 2/5 בלבד. כל השאר עתודה.
לדעתי הנחת היסוד היא טעות ביסודה ברגע שאתה כותב אוכף אתה תוחם אותו בסך התקבול שהיכנסת דהיינו אם מכרת 5000 ההגנה תיהייה 5 סטרייקים אני מדבר על אוכף קלאסי
אם אתה צופה כיוון אפשר לשים הגנה נוספת עם מכירת רחוק
לא מוכרים הגנת אוכף בשום מיקרה קודם תרוויח על האוכף ואחר כך תהמר
מה שאתה טוען הוא בעצם הימור על הימור
ברגע שמכרת הגנה הימרת ושינית את איזון האיסט'
במידה והמדד מדשדש לא היסתכנת בקנית פוטים
במיקרה הגרוע ביותר אתה סוגר קופסא
מלכתחילה התזה שלך היא הימור בריבוע
אני בטוח לפי הכרותך הוירטואלית שזה מימך והלאה:=))
,תגובה לדמי-כיס
המחשבה נוטה לבחון את הרעיון.
אבל אם אתה חניך מבית מדרשו של שחקן הרי יש לבסס את המסחר באופציות על כתיבות ולא על קניות.כנראה בגלל אפשרויות התיקון שניתן לבצע ,בעיקר בתחילת החודש
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avraham-go
,תגובה לדמי-כיס
המחשבה נוטה לבחון את הרעיון.
אבל אם אתה חניך מבית מדרשו של שחקן הרי יש לבסס את המסחר באופציות על כתיבות ולא על קניות.כנראה בגלל אפשרויות התיקון שניתן לבצע ,בעיקר בתחילת החודש
נכון. כי לפי מדרשו של שחקן, גם אסור לבסס אסטרטגיה על כיוון. לכן זה מתאים.
אסור לבסס אסטרטגיה על כיוון
אלא אם זה ירידות...
כבר שנתיים חושבים כאן רק על ירידות.
בואו נצבע קצת את האתר בירוק לפעמים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
פנה אלי מישהו נחמד בפרטי, עם השגה כלשהי. נניח נכתב אוכף מוגן. והמדד ברח לאחד הצדדים. האם נכון יהיה לסגור את הצד המרוויח. נראה שהתשובה לזה די פשוטה. בטוח שכדאי לסגור את אופציה המכורה. לגבי הקנויה, אם ערכה נמוך מאד, אפשר להשאיר אותה, וכך להמר על רווח נוסף תלוי בכיוון. אם יהיה היפוך מגמה, יש מצב להרוויח יפה.
אבל כמובן שהשאלה הייתה יותר, מה לעשות בצד המפסיד. עלה רעיון, למכור את ההגנה (שהרוויחה), ולהשאר עם האופציה המכורה, ולקוות לשינוי מגמה. שהרי האופציה כבר די עמוק בכסף. זאת אומרת שההפסד שיש בה לכל 10 נקודות פחות מ 1000 ש"ח. ואילו אם המגמה תתהפך, הרי שהאוכף יינצל.
בואו נניח, שהצד המפסיד של האוכף בנוי מאופציה מכורה של C1220. והמגמה, כמו היום, היא עליות. מרגע המכירה של ההגנה (שהרוויחה), נמצאים עם אופציה מכורה חשופה, ולכן זהו הימור מוחלט על ירידות. עכשי, נשחק קצת עם מספרים. עלות האופציה 4300 ש"ח. עליה של המדד בעוד 20 נקודות, תעשה נזק של 1600 ש"ח ליחידה. ירידה של המדד ב 20 נקודות תביא רווח של 1500 ש"ח (למעשה רווח קטן יותר, כי הסטיה תעלה). בואו ניקח את אותה רמת סיכון. זאת אומרת הפסד של 1600 ש"ח על 20 נקודות.
נראה שעדיף יהיה (במיוחד במרחק כזה מהפקיעה), לסגור את האופציה המפסידה לגמרי, ולקנות נניח 5 יחידות של P1290 במחיר של 510 ש"ח היחידה. אם המדד יעלה 20 נקודות, הערך של האופציות האלו ירד לאזור ה 210 ש"ח ליחידה. הפסד של 300 ש"ח ליחידה, או סה"כ 1500 ש"ח. אותו הסיכון כמו קודם. אבל אם המדד יורד ב 20 נקודות, הרי שכל יחידה תגיע למחיר של 1100 ש"ח ליחידה (או יותר בגלל עליה בסטיה). מה שנותן לי רווח של 3000 ש"ח. רווח כפול מהרווח שמקבלים עם האופציה המכורה, ועם אותו סיכון על 20 נקודות. על 30 נקודות, הסיכון הרבה יותר נמוך.
עכשיו, אני לא בא להטיף לקניית אופציות חשופות. אבל קניה של אופציה היא לא מילה גסה, אם מישהו רוצה להמר באופן מוחלט על כיוון. כי נשאלת השאלה למה בכלל למכור אופציות. מכירה של אופציות מטרתה (היחידה כמו שאני רואה) להרוויח שחיקה (זמן או סטיה). תמיד כשנמכור, נהיה מעוניינים שהאופציה המכורה תהיה מחוץ לכסף ושערכה ישחק עם הזמן. לפעמים משתמשים בכסף על מנת לממן קניה כלשהי, ולפעמים למען הרווח על השחיקה עצמה. אבל תמיד אם רוצים להרוויח מכיוון, הרווח הטוב ביותר יגיע מהאופציה הקנויה. (במיוחד אם האופציה הקנויה נמכרה מחוץ לכסף ונכנסה לכסף.)
דמי כיס, אני שמח שהעלת את זה.
יש מלחמה קבועה בין כותבי שוקת לקוני שוקת.
בחודשים תנודתיים כאשר כותבי השוקת "מופסדים" יש מי שהרוויח אלה הם הקונים.
התקווה של הכותבים הינה שהמדד יתבסס במרכז הכתיבות כך הם ממקסמים את הרווחים.
בטווח הארוך מי "הבית" הכותב או הקונה? זו השאלה.
הטאטא נותנת לכותב את היתרון המכריע לכן בהגדרה עדיף להיות כתוב מאשר קנוי, לכן קניות עדיפות בתחילת החודש.
בשוק תנודתי הווגא תהיה הקלף המנצח, וכאן אין יתרון לכותב/קונה. בכל רגע נתון הסטיה עשויה לעלות או לרדת באותה המידה.
ולכן בשוק כזה יהיה יתרון לאופציות "רחוקות" שעשויות להתנפח ולשלם יפה.
בשוק קטן כמו שלנו בשבוע האחרון של הפקיעה כאשר גוף/גופים "יכולים" הם גוברים על כל היווניות האחרות באמצעות הדלתא ומנעים את השוק לכיוון הרצוי בתנודה גדולה.
דוגמא לכך היו העליות בשבוע האחרון של הפקיעה האחרונה שטרפו את הקלפים לכותבים.
תמצית דברי דמ"כ, אם כבר להמר על כיוון עדיף קניות מעל כתיבות.
אם במהמר אנו עסוקים כבר עדיף להמר על שש מספרים ולהשקיע 5.80 לקניית כרטיס לוטו, וכך להגביל הפסדים.
לא כל פעולה בהנחת כיוון הוא בכלל המושג הימורים. ואם כן, גם השקעה בנדל"ן הימור על כיוון עלייה או מכירת נדל"ן הימור על ירידות. אמנם דוגמא קיצונית מדי, אבל רק דוגמא. גם באופציות יש לפעמים חישובים מסויימים. מהמר לא היה כותב אוכף, אלא מתחילה הולך על כיוון אחד. למכור הגנות אחרי זינוק חד והגעה קרוב לגבול מפת הפוזיציות, גם נשאר הרבה זמן עד לפקיעה, ובמקרה שלא יצליח יש בדיעבד אפשרות לגלגל, לא הימור מופרע. לסגור בהפסד ולקנות רחוק, אי אפשר להשאיר לפקיעה וחייב מעקב כל הזמן, כתיבות חשופות אפשר בלי מעקב ולפעמים עדיף ככה לטובת העצבים, ובסוף בד"כ נשחקים. (ואם יברח כבר יגיע טלפון מבית השקעות).
אמנם אין זה כלל לכל חודש, ותלוי כל חודש לפי סגנון התנודות והמצב בשווקים ושאר פרמטרים.
רמי אני מסכים בהחלט. לא כל נקיטת עמדה זה הימור. שוקת קלאסית עוזרת לנו שאין לנו שום הערכה לאן השוק הולך. אבל הרבה פעמים אנחנו יכולים לקחת סיכון מחושב בהתאם לנתונים. לדוגמא שהדאו היה ב 12800 לפני חודשיים מכרתי C12900 חשוף. זה היה ביום שישי וביום שני בבוקר קמתי עם חושך בעיניים בעקבות החיסול של בן לאדן. אבל עדיין הערכתי שיהיה תיקון ולכן נשארתי. אפשר לומר שהימרתי על ירידות אבל הייתי מעדיף להשתמש בסיכון מחושב. כשמוכרים שוקת (לא רחבה) זה כמו לשים בטוטו X על תיקו (= דישדוש) אבל מה לעשות שרוב המשחקים נגמרים בהכרעה? כנל גם לגבי הבורסה. רוב החודשים יש תנועה חזקה לכאן או לכאן. למעשה רק ינואר היה דישדוש אחד גדול במעוף (אם זיכרוני אינו מטעה אותי) . אבל כשמוכרים שוקת מוטה לכיוון מסוים זה כמו לשים כפול בטוטו. במקרה של דשדוש הרווחת, במקרה של ירידות הרווחת (בתנאי שהשוקת מוטת ירידות) ורק במקרה של עליות אתה מפסיד, אבל בדרך כלל יש אפשרות לתקן.
בימים האחרונים הסטייה של האופציות נמוכה באופן משמעותי מהיקף התנודות.
זהו זמן טוב לעבור לקניות ולהמנע מכתיבות ע"מ לנצל את העיוות הזה.
בשבוע-שבועיים הקרובים זה הזמן הטוב ביותר לבצע סוג של גמא סקלפינג.
הצלחות,
סביון.