האם שווה להחליף אתטאואר אגח ה' בטאואר אגח ו' ?
שניהם להמרה, ה' צמוד מדד ויותר קרוב לכסף, ו' צמוד לדולר עם מחמ ארוך יותר.
Printable View
האם שווה להחליף אתטאואר אגח ה' בטאואר אגח ו' ?
שניהם להמרה, ה' צמוד מדד ויותר קרוב לכסף, ו' צמוד לדולר עם מחמ ארוך יותר.
reem8 ערב טוב ,
לא אלון אבל..
לפי דעתי האישית אין סיבה להחזיק כיום במוצר שלטאואר פרט לאגח ו' .
לא מעט דובר פה בפורום על יתרונות וחסרונות באחזקות השונות של המניה וסדרות האגח השונות .
בכל מקרה זאת רק דעתי ואין לראות זאת כהמלצה לפעולה כלשהיא .
בברכה ,
לברון
נ.ב.
במידה ולא תמצא הסברים משכנעים תעלה שאלה נוספת ואנסה להסביר..
שים לב שאגח ו עדיין אינו אגח להמרה ושער ההמרה יקבע ע"פ ערך המניה ב 15 הימים שקדמו לתאריך 27/9/12 מועד תחילת ההמרה של האגח. באופן כללי ההבדל הגדול בין האגחים הללו כפי שאני רואה זאת הוא שבאגח ה אין "בשר" במסלול האגחי שלו אך זינוק בערך המניה בשנה וחצי הקרובות יביא לעליית ערך האגח. באגח ו יש "בשר" במסלול האגחי (לא מספיק לדעתי) אך לעליית המניה בשנה ורבע הקרובות לא תהיה השפעה על ערך האגח. כמובן שמתאריך ההמרה ערך אגח ו יוצמד לערך המניה.
בהנחה שכן היתי רוצה להיחשף למניה בזמן הקרוב אבל עם הגנה מירידות, אני מבין שאגח ה' עדיף על ו' נכון?
נכון
בדיוק,
כמו כן אני לא רוצה להזכיר שוב סיכוני מטבע (למרות שיהיה מי שיגיד כי ההצמדה לדולר בשלב זה תשרת את המשקיע).
מעבר לכך - נכון שאין בשר באג"ח, אך בהנחת תשלום עדיין מובטח רווח (ועוד בתשואה טובה באופן יחסי) כולל ההצמדה למדד - משהו שאין לזלזל בו בזמני אלו!
כמובן שהתשלום בפני עצמו (בהנחה שמחיר המנייה ירד וההמרה לא תיהיה כדאית) אינו וודאי כלל! למעשה כן נעוץ הסיכון האמיתי!
אם מחיר המניה יצנח לא בטוח שלחברה יהיה מקורות לתשלום החוב, מהצד השני אם המשקיע מעוניין בחשיפה לטאואר (שכן אם לא אין לו מה לחפש לא באגח זה ולא באגח זה [כמו גם לא במנייה]) אז חשיפה דרך האגח הצמוד היא האופציה הטובה ביותר (לדעתי) וזאת למרות הפרמייה הגבוהה להמרה.
ניתן למצוא מידע נוסף על נושא זה כאן -
viewtopic.php?f=85&t=13544&p=72691#p72691