בטווח הקרוב? האם השיפור במאקרו ( השיפור לכאורה בסיכויי ההלוואה ליוון), והנתונים בישראל עשויים לבשר על שינוי לטובה?
אגב, אני מנצל את התקופה לשינוי תמהיל התיק באגח"ים בעלי קופון (לא תשואה) גבוה יחסית, מול אגח"ים בעלי קופון נמוך יחסית.
תודה.
Printable View
בטווח הקרוב? האם השיפור במאקרו ( השיפור לכאורה בסיכויי ההלוואה ליוון), והנתונים בישראל עשויים לבשר על שינוי לטובה?
אגב, אני מנצל את התקופה לשינוי תמהיל התיק באגח"ים בעלי קופון (לא תשואה) גבוה יחסית, מול אגח"ים בעלי קופון נמוך יחסית.
תודה.
קשה לומר בשלב זה, נראה כי המשך ההידרדרות ממשיך הרבה מעבר למצופה ובניגוד להגיון הבריא... שכן כבר אמרתי את דעתי לגבי הירידות האחרונות בשוק (מרבית הירידות הרוחביות, לדעתי, אינן מוצדקות).
בטווח הקצר, ללא גורם חיצוני חיובי, אינני רואה סיבה לשיפור, כניסה לדשדוש כן, אבל לא זינוק כלפי מעלה - כאשר ספטמבר נושף בעורפנו (למרות שגם דעתי בנושא זה ידועה - אינני מאמין כי תיהיה צעדת מיליון פלסטינים לכיוון ישראל או מלחמה... וגם להכרזה של מדינה פלסטינים לא צריך להיות השפעה שלילית על רווחיות החברות... אך זהו נושא גדול מדי לתגובה בודדת).
לעומת זאת - השינוי כן יגיע בסופו של דבר - שכן המרבית המוחלטת של האגחים ישלמו (במיוחד לאחר ברירה של החברות בעלות התזרים הבעייתי והתמקדות בחברות להם נכסים וחשיפה לשוק הבינלאומי - כפי שהוסבר בעבר)... בדיוק כפי שמרביתם המשיכו לשלם גם במשבר האחרון!
וזה בדיוק היתרון של האגחים על שוק המניות - התחימה בזמן ההשקעה... וגם על זה דובר בהרחבה.
אני מניח שבהתייחסותך ל: "...אני מנצל את התקופה לשינוי תמהיל התיק באגח"ים בעלי קופון (לא תשואה) גבוה יחסית, מול אגח"ים בעלי קופון נמוך יחסית." אתה מתכוון להפניית ההשקעה מאגחים בעלי מח"מ קצר (משלמים מהר וקרוב) לאגחים בעלי מח"מ ארוך (משלמים לאט ורחוק) - אני מסכים עם החלטתך וחושב שהיא אסטרטגיה טובה לטווח הבינוני - רוך שכן התיקון (באחוזים) בהם יהיה גבוה יותר ביחס למחיר שוק מסיבות ברורות (מי שלא מבין למה - מומלץ לו ללמוד את הנושא - יש קורסים טובים בתחום :d ).