שלום alalufm
כמו שתיארת בעצמך בחלק מן הדברים צדקת וחלק קצת התבלבל לך.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי alalufm
נגיד וקניתי אותה היום ואני מחכה איתה עד לפקיעה כלומר עד שנת 2024 אני מקבל כל שנה את הריבית שהיא 4% ועוד את עליית המדד שנגיד בשנה אחת המדד עלה ב3% אז הריבית שתשולם לי באותה השנה היא 7% מהקרן (הכסף שהשקעתי)?
אכן אתה תקבל כל שנה ריבית של 4% אך כיוון שהריבית משולמת ע"פ ערך הפארי שהוא נמוך משער האגח הריבית האמיתית שתקבל ביחס לסכום ההשקעה תהיה נמוכה יותר. הריבית האמיתית שתקבל תהיה 2.6% ברוטו לכל שנת אחזקה. כמו כן עלית המדד תביא לעליה בשער הפארי באותו שיעור אך לא תקבל בתשלום הריבית את שיעור עליית המדד.
לשם המחשה ניתן דוגמה מיספרית:
אגח כלשהו נקנה בשער של 140, פארי 120, משלם ריבית שנתית של 7% ובשנת האחזקה הראשונה המדד עלה 3%. כעבור שנה הפארי יהיה 132 (ריבית+הצמדה שווה עליה של 10%) מתוך זה ישולם לך ריבית של 7% כלומר תקבל 9.24 אג' לכל 1 ע.נ. כיוון שהאגח נקנה ב 140 אג' ריבית של 9.24 אג שווה כ 6.6%.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי alalufm
התשואה ברוטו האם זה אומר שבסוף התקופה אני אקבל את הקרן + התשואה ברוטו כפול השנים שהחזקתי אותה + אחוז עליית המדד באותן שנים?
תתקנו אותי אם אני טועה כי אני בטוח טועה זה נשמע לי דמיוני מדי,
פה אתה דווקא לא טועה. האגח הספציפי הזה הינו אגח זירו קופון אך אם האגח היה משלם קופונים בדרך החישוב היה נשאר דומה רק שהיית צריך להכפיל את התשואה ברוטו במח"מ ולא בשנות ההחזקה.
נ.ב.
שים לב שמדובר פה בערכים ברוטו ולא נטו וכמו כן ישנה התעלמות בהסבר מעיניינים של ריבית דה ריבית על מנת לא לבלבל את הנקודה המרכזית בזוטות