למה אנחנו מפסידים כסף בבורסה
אחרי שלוש שנות התנסות במסחר בשוק ההון, הגעתי למסקנה הכואבת, אך הבלתי נמנעת. הסיכוי להרוויח כסף לאורך זמן בבורסה אינו גדול. אם יש למישהו ספק, שינסה לחפש מנהל תיק כלשהו שיהיה מוכן להתחייב לו להחזיר לו לפחות את הסכום הראשוני של ההשקעה (נכון שלא מצאתם).
לא סתם, כל אחד מקבל מדי יום 17 הצעות של מומחים מטעם עצמם שמנסים לנהל לנו את הכסף תמורת עמלה, ללא שהם מתחייבים לתוצאה. ורק בשוק ההון יש מספיק פריארים שמוכנים לקנות מוצר שאין להם מושג מהו.
עכשיו, מדוע אנחנו תמיד נפסיד כסף בבורסה. מאותה סיבה שמי שיוצא לקרב ללא מודיעין מלא, מול יריב שיודע עליך הכל, תמיד יפסיד. הבורסה היא משחק סכום אפס. כסף שמשה ירוויח, הוא כסף שחים הפסיד.
רק שמשה יהיה לרוב מקורב ההנהלה של החברה בה השקעת. הוא ידע מתי ניסוי הצליח, ומתי הוא נכשל לפחות מס' ימים לפניך. הוא ידע מתי צפויה הנפקה שתביא לירידת ערך המניה ומתי צפוי תשלום דיבידנד נדיב. הדרך היחידה שלך לדעת את מה שמשה יודע היא לעקוב אחר תנועותיו, באמצעות ניתוח טכני, שמשמעותו פאזה אחת אחרי צעדיו של משה. כלומר, כשמשה קנה במחיר זול, אתה תקנה במחיר יקר. כשמשה מכר במחיר יקר, אתה תמכור במחיר זול. עכשיו, תגידו איזה סיכוי יש לכם להצליח בשוק ההון?
Re: למה אנחנו מפסידים כסף בבורסה
ממש לא משחק סכום אפס - זה לא שוק המעוף בו יש קונים וכותבים..
ערב טוב,
לעיונך פוסט מעניין שנכתב על ידי אדם יקר באתר לפני כשנה, שווה לעיין ולהיזכר.
viewtopic.php?f=93&t=8250
אגב , לדעתי התנהלות בשוק המניות לטווח הארוך צריכה להיות שונה מההתנהלות באופציות.
יש לי מכר, מורה להתעמלות.
תמיד הוא מספר שאמא שלו אמרה לו:
אני לא מבינה למה אתה הולך ללמוד להיות מורה, אי אפשר לחיות ממשכורת של מורה להתעמלות, פסקה.
מדוע הוא מספר זאת בהנאה (בגאווה לא מוסתרת)?
הבחור מנהל מערכת קייטנות קיץ בהיקף של מליוני שקלים, במשך השנה הוא מארגן חוגי שחיה עם מדריכים תחת חסותו,
הוא עשיר מהיותו מורה להתעמלות.
אבא שלי נהג לומר לי,
מה שאתה עושה תעשה טוב.
גם סנדלר יכול להיות מליונר וגם עורך דין יכול להיות קבצן.
הבורסה היא מפגש בין לווים למשקיעים, כאשר הלווים הם החברות המגייסות כסף, והמשקיעים הם הציבור המשקיע בחברות.
במידה וחברה כלשהי בה השקיע הציבור מציגה רווחים, ערכה עולה וכך גם ערך מניותיה בהתאם.
אם חבריך חיים ומשה, רכשו מניות של אותה חברה רווחית, ערכה יעלה ושניהם ירוויחו. חיים לא צריך להפסיד כדי שמשה ירוויח, והמשחק הוא לגמרי לא סכום אפס!!
מה שגורם לך הפסדים הוא מסחר ספולטיבי המבוסס על ידיעות חדשותיות בשילוב מחסור בידע בסיסי על שוק ההון.
צבר אתה צודק ברוב המקרים הציבור יפסיד במניות.... אבל בגלל זה יש לך את תחום האופציות מעוף ששם אף אחד לא יכול לדעת שום דבר לפניך כולם יודעים את אותו המידע...!
שם זה תלוי רק בך ובאסטרטגיה שלך!