שלום רב,
האם מישהוא יכול להסביר את הנפילה החזקה בשער האג"ח הנ"ל היום לאחר יום ה-X (תשלום ריבית + פדיון חלקי) ?
בתודה מראש
Printable View
שלום רב,
האם מישהוא יכול להסביר את הנפילה החזקה בשער האג"ח הנ"ל היום לאחר יום ה-X (תשלום ריבית + פדיון חלקי) ?
בתודה מראש
אולי משהוא (אלון ?) יעשה לנו את החישוב.
לשם הנוחות נניח שאתמול קניתי בשער 107 והיום מכרתי ב 100
קיבלתי 50% קרן + 3% ריבית.
בנק הפועלים מחסל את האחזקה שלו במניה.
מכר היום 1.2% מהחברה בבורסה.
האג"ח אני מניח שאלו מכירות שמגיעות בתגובה לצניחה במניה.
איכשהו הדברים האלה הולכים ביחד.
למעט העובדה שבנק הפועלים מפיל את המניה, אין לי ידע נוסף על החברה.
אין לירידה היום קשר למניה עובדה שסדרות כה ו ד עלו. סך הכל הסיבה לירידה היא התאמת שער לתשלום ריבית וכן ירידה נוספת עקב הירידה באטרקטיביות האגח. לאגח כה יש קופון בספטמבר ולאגח ה יש הרבה יותר בשר לעליות כך שסביר להניח שלאחר התשלום חלק מהמחזיקים מכרו והחליפו לסדרות האחרות.
ג'ימאני, עדיין הזינוק היום במניה ביום שבו בנק הפועלים מודיע שהוא מחסל שם אחזקות תמוה מאוד. אני יכול להבין את העליות באג"ח ה וכ"ה בנימוק שאנשים שיצאו היום ביום האקס העבירו לשם כספים כדי להנות מהתשואות הגבוהות , אבל המניה היא אניגמה מבחינתי.
אינדיאנה ערב טוב ,
הזינוק במניה שחל היום לא אמור להיות אניגמה מבחינתך..הסבר הגיוני מאוד למה שהתרחש היום במניה הוא שורט סקוויס קלאסי על המניה !!!!!!!!
גם הסיפור באגחים לא ככ מסובך ..
בברכה , לברון
לברון ערב טוב, קראתי על השורט סקוויז במספר אתרים כלכליים אבל זו בעצם תעודת עניות לכל השוק שלנו, בדרך כלל צריך איזו סיבה לשורט סקוויז כמו דו"ח שיצא טוב מהצפוי וגוף גדול שלקח פוזיצית שורט הופתע לרעה ויצא בכל מחיר. פה בעצם קיבלנו ידיעה רעה והמניה היתה במינוס די גדול כל היום והסיבה היחידה לעליה היא סוחרי יום שלקחו שורטים והיו חייבים להתכסות עד סוף היום. עצוב שאלה הדברים שמזיזים מניות בשוק שלנו בלי שום הגיון כלכלי ושום גוף שיכול לספוג את הביקושים כנגד .
בכל מקרה, אשמח ואני בטוח שעוד רבים אחרים אם תכתוב פה לעתים קרובות יותר במיוחד עכשיו כשאלון כנראה החליט לוותר על המשך הכתיבה בפורום החשוב הזה.
גם אני אשמח שתרים את הכפפה לברון. אפשר להפוך את הפורום לפעיל ופורה יותר. תחום האג"ח רוולנטי מתמיד ולבנות תיקים יפים תוך כדי איתור מציאות לא כל אחד יודע
בהצלחה
בלי להכנס לחישוב עצמו, הירידה של מחיר האגח משקפת רווח אפס (או קרוב לכך) למי שקנה ביום הקום ומכר לאחר הירידות ביום האקס.
כלומר - מחיר הירידה שיקף בצורה טובה את הסיכון האמיתי מאחורי הנייר. מי שעקב אחרי דברי בנושא בעבר בוודאי זוכר כי אמרתי שאין טעם להיות בנייר זה וכי ישנו חשש כי הפגיעה במחיר הנייר בימים שלאחר יום האקס עלולה להיות גדולה יותר. מהצד השני אמרתי כי יש טעם באחזקה דווקא של הסדרות ה"ארוכות" - ואכן אסטרטגיה זו הוכיחה את עצמה ואלו המשיכו לעלות גם לאחר התאריך הקובע.
דלק נדלן - כלל סדרות החוב:
ראוי לבחון את כלל סדרות החוב כמקשה אחת ולא להתייחס רק לזו הקצרה ולכן...
אני אישית צמצמתי בשבוע שער את החשיפה מול סדרה כ"ה ונשארתי עם החשיפה מול סדרה ה' בלבד.
אני כן מאמין ששתי הסדרות ימשיכו לעלות עד למועד התשלום או עד להוצאת הודעה מטעם החברה על בקשה להסדר - הקרוב מבין השניים!
נכון להיום, לאחר התשלום, נדרשת החברה לגייס את כל הסכום לתשלום הקרוב. תוכניות החברה אכן מדברות על כך וקיים סיכוי כי אפילו יצא לפועל, אך ישנו סיכון בכך. כמי שמאמין בתשלום (גם אם לתוך הסדר) של החוב בדלק נדל"ן (ראוי לציין כי כנגד המגמה השולטת בתחום "מידעני" האגח - דע את הסיכונים) - אני חושב כי נכון לשמור על חשיפה כולשהי לחברה (ולא דרך המניות כפי שהוסבר בעבר וזאת למרות הפוטנציאל הגלום בהם) - וכי חשיפה זו צריכה לבו דווקא מהסדרה הארוכה וזאת בגלל מחיר השוק הנמוך (שוב כפי שהוסבר בעבר).
דרך אגב - הצימצום בסדרה כה אינו נבע מחוסר אמון - פוטנציאל הרווח המקסימלי (בהנחה לסיכון שווה מול הסדרות הקרצות ערב יום האקס) עמד על כ- 15% בלבד! כאשר חלק מימנו כבר נסגר... מיכוון שיש בשוק היום חלופות טובות יותר ובסיכון נמוך יותר - אינני רואה טעם להשאר בנייר עם פוטנציאל רווח נמוך זה כאשר הסיכון לחיתוך משמעותי גדול יותר מהסיכוי לרווח (נמוך).
אם נחזור לאגח ד' של חברת דלק נדלן...
ברור שלסיבות הנוספות - כגון חיסול הפוזיציה של בנק פועלים וכדומה היתה השפעה על מחיר החוב עצמו, אך גם אם לא היו מתקיימים התנאים - מחיר החוב היה צריך לשאוף להגיע למחיר זה. בכל מקרה מי שקנה ערב התשלום ויצא בסמיכות אליו היה יכול לממש ברווח כולשהו, כאשר גם אם מכר במחיר הסגירה (והיה מחזור גדול כך שהדבר היה אפשרי) - לא יצא בהפסד.
לעומת זאת מי שקנה עוד קודם לכן כנראה יצא ברווח!
בכל מקרה כפי שנאמר לא הייתי ממשיך להחזיק בנייר ואם כבר שוקל לעבור לסדרות האחרות - להם תשלום קרוב יותר ופוטנציאל רווח גדול יותר...
תודה
האם דלק אגח ד' משלמת את התשלום הנוכחי (18.5.2011 יום האקס)?